Το semifreddo σοκολάτας είναι ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό, ιδανικό για το καλοκαίρι, και η παρασκευή του είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι νομίζεις. Ακολουθεί μια απλή και γρήγορη συνταγή. Αυτή η συνταγή δεν περιέχει ωμά αυγά και δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές, κάνοντας την ιδανική ακόμα και για αρχάριους.
Semifreddo σοκολάτας: Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή!

Πηγή φωτογραφίας: https://kitchenaid.com.au/
Υλικά για semifreddo σοκολάτας
* 200 γρ. κουβερτούρα (τουλάχιστον 55% κακάο), ψιλοκομμένη
* 350 γρ. κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά), πολύ κρύα
* 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα, παγωμένο
* 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 100 γρ. μπισκότα σοκολάτας (π.χ. Oreo ή cookies), σπασμένα σε κομμάτια
* Λίγα αμύγδαλα ή φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής για semifreddo σοκολάτας
* Λιώστε τη σοκολάτα: Σε ένα μπολ, λιώστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να είναι χλιαρή.
* Χτυπήστε την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
* Ενσωματώστε τα υλικά: Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε απαλά.
* Προσθέστε τη σοκολάτα: Ρίξτε τη χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα της σαντιγίς και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσοχή, μην ανακατέψετε πολύ ώστε να μη χάσει τον όγκο του το μείγμα.
* Εμπλουτίστε το semifreddo: Προσθέστε τα σπασμένα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς (αν χρησιμοποιήσετε) και ανακατέψτε ξανά απαλά.
* Τοποθετήστε στην κατάψυξη: Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ ή σε ένα μακρόστενο σκεύος που έχετε καλύψει με διάφανη μεμβράνη. Στρώστε την επιφάνεια με τη σπάτουλα, καλύψτε με τη μεμβράνη και παγώστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ή μέχρι να σφίξει.
* Σερβίρισμα: Βγάλτε το semifreddo από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ώστε να μαλακώσει λίγο και να μπορείτε να το κόψετε εύκολα. Ξεφορμάρετε, κόψτε σε φέτες και απολαύστε!
Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με λίγο έξτρα τριμμένη σοκολάτα από πάνω. Καλή απόλαυση!