Συνταγή για “καλοκαιρινά” ρεβίθια!

Τα όσπρια είναι η αδυναμία μου. Όπως έχω ξαναγράψει είμαι λάτρης της μεσογειακής διατροφής και τα όσπρια κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μου. Εγώ λοιπόν σου παρουσιάσω σήμερα μία συνταγή για να φτιάξεις καλοκαιρινά ρεβίθια και να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους.

Υλικά για καλοκαιρινά ρεβίθια

1/2 κιλό ρεβίθια
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια + 1 ακόμη τριμμένη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κ σ ρίγανη ξερή
1 κ σ μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Eκτέλεση συνταγής για καλοκαιρινά ρεβίθια

Βράζετε τα ρεβίθια για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στη γάστρα. Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες καθώς κι όλα τα υπόλοιπα λαχανικά που έχετε επίσης κόψει σε κύβους ή ροδέλες, προσθέτετε τα μυρωδικά, το νερό, το ελαιόλαδο (όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά), αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για ακόμη 20 λεπτά. Ξεσκεπάζετε κι αν δείτε πως τα ρεβίθια σας “κρατάνε” ή δεν έχουν πιει τα υγρά τους, συνεχίστε για λίγο ακόμη το ψήσιμο, χωρίς σκέπασμα αυτή τη φορά. Αυτό ήταν! Το φαγάκι σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως συνοδευτικό ή ως σαλάτα.

Tip. Αν δεν έχετε γάστρα, μην ανησυχείτε! Βάλτε τα σε ένα ταψάκι και σκεπάστε τα, πρώτα με χαρτί ψησίματος κι από πάνω με αλουμινόχαρτο. Κι αυτό γιατί, τώρα τελευταία ακούγεται πως όταν ψήνουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, τρώμε μαζί και το αλουμίνιο που απελευθερώνεται όταν το αλουμινόχαρτο βρίσκεται σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.