Συνταγή για ψητό μπρόκολο με παρμεζάνα!

Σας αρέσει το ψητό μπρόκολο; Αν ναι τώρα ήρθε η στιγμή να σας αποκαλύψω μία υπέροχη συνταγή που συνδυάζεται άψογα με παρμεζάνα! Ακολουθήστε τα βήματά της κι είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείτε τα εξής υλικά για 4 μερίδες:

2 μπρόκολα

3 σκελίδες σκόρδο πολύ λεπτά κομμένες

4 κουταλιές σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

ξύσμα μισού λεμονιού

1 κ 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Κόβετε το μπρόκολο σε κομμάτια και τα βάζετε σε πυρέξ

Ρίχνετε από πάνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα και στρώνετε το μπρόκολο στο ταψί/πυρέξ. Βάζετε αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ψήνετε για 20 με 25 λεπτά, μέχρι οι άκρες από το μπρόκολο να γίνουν ελαφρώς καφετί. Το μπρόκολο πρέπει να είναι τρυφερά τραγανό, που σημαίνει μόλις να έχει μαγειρευτεί από μέσα, όχι πολύ, να μην έχει δηλαδή μαλακώσει.

Το βγάζετε από τον φούρνο και αμέσως ρίχνετε τον χυμό λεμονιού και τις 2 κ.σ. λάδι που έχει περισσέψει. Ανακατεύετε να πάει παντού το λεμόνι και ρίχνετε από πάνω το ξύσμα και την παρμεζάνα.

Σερβίρετε αμέσως ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.