Τα scrambled eggs με φέτα και ντοματίνια είναι το ιδανικό πρωινό αλλά και brunch για όσους αγαπούν τα αυγά και θέλουν το πρώτο γεύμα της ημέρας να είναι χορταστικό. Πάμε να δούμε μαζί βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής στο σπίτι.
Υλικά για scrambled eggs με φέτα και ντοματίνια
2-3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας γάλα ή νερό (προαιρετικά, για πιο αφράτη υφή)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
Μια χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
50 γραμμάρια φέτα, χοντροσπασμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός ή ρίγανη για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Πηγή φωτογραφίας: https://food52.com/
Εκτέλεση συνταγής για scrambled eggs με φέτα και ντοματίνια
Σε ένα μπολ, χτυπήστε καλά τα αυγά με το γάλα (αν χρησιμοποιήσετε). Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Θυμηθείτε ότι η φέτα είναι ήδη αλμυρή, οπότε προσθέστε το αλάτι με προσοχή.
Ζεστάνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα ντοματίνια στο τηγάνι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Αφήστε τα να ψηθούν για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να τα ανακατέψετε.
Στη συνέχεια, με μια σπάτουλα, σπρώξτε απαλά τα αυγά από τις άκρες προς το κέντρο του τηγανιού. Συνεχίστε να ανακατεύετε με αργές κινήσεις, μέχρι να πάρουν την κρεμώδη υφή που θέλετε.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέστε τη χοντροσπασμένη φέτα και ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθεί με τα αυγά.
Αφαιρέστε αμέσως το τηγάνι από τη φωτιά για να μην στεγνώσουν τα αυγά.
Σερβίρετε τα scrambled eggs αμέσως, πασπαλίζοντας με φρέσκο μαϊντανό ή ρίγανη, αν θέλετε. Είναι υπέροχα με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί!