Συνταγή για σπιτικό παγωτό πεπόνι!

Το  παγωτό πεπόνι είναι ένα υπέροχο παγωτό που μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι χρησιμοποιώντας μόνο 5 υλικά! Πάμε να σας δείξω βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.

ΥΛΙΚΑ:
• 1 πεπόνι
• 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 100 γρ. ζάχαρη

• χυμό ενός λεμονιού
• 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει το πεπόνι.
2. Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσουν ανακατεύοντας στο μεταξύ για να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού.
3. Τοποθετούμε το δοχείο στη κατάψυξη και μετά από μια ώρα το ξαναβγάζουμε, το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε πίσω στη κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές ανά ώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.