Τρίκαλα: Η “έξυπνη πόλη” της Ελλάδας με λεωφορεία χωρίς οδηγούς και ταχύτητες… 5G!

Όταν βρέθηκα στα Τρίκαλα αυτό που με εντυπωσίασε, πλην της ομορφιάς, είναι το γεγονός ότι νόμιζα ότι βρισκόμουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα που όλα κυλούν ρολόι. Στους δρόμους δεν υπήρχε κίνηση παρότι κινήθηκα σε ώρες αιχμής. Βέβαια αυτό εξηγείται καθώς τα Τρίκαλα είναι η πόλη των ποδηλάτων και οι περισσότεροι κάτοικοι παίρνουν το ποδήλατό τους για να πάνε στις δουλειές τους.

Η μορφολογία του εδάφους, η ευκολία που παρέχει στις μετακινήσεις (μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος του κέντρου είναι πεζοδρομημένο), η αγάπη που έχουν οι Τρικαλινοί στο συγκεκριμένο οικολογικό και οικονομικό μέσο μετακίνησης, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν συμβάλει ώστε τα Τρίκαλα να είναι μία από τις μεγαλύτερες ποδηλατουπόλεις της Ελλάδας! Όπου και να γύριζες το κεφάλι σου έβλεπες ανθρώπους κάθε ηλικίας να μετακινούνται με αυτό το μέσο!

Ελεύθερο WI-FI παντού και λεωφορεία χωρίς… οδηγούς!

Εκτός από ποδηλατούπολη, τα Τρίκαλα δικαιολογημένα είναι η πιο “έξυπνη πόλη” της Ελλάδας! Το γεγονός ότι υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi σε ολόκληρο τον αστικό ιστό, τηλεϊατρικές υπηρεσίες για τους πολίτες τρίτης ηλικίας, λεωφορεία χωρίς οδηγό, και  διαδικτυακή πλατφόρμα e-Dialogos μέσω της οποίας οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή της πόλης και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, την κάνουν να είναι η πρώτη έξυπνη της χώρας.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο δήμαρχός της, στο σύντομο βιογραφικό του γράφει το εξής: «Διατηρώ δυνατούς δεσμούς με την τεχνολογία και το διαδίκτυο, σχέση που ενδυναμώθηκε στο Εργαστήριο πολυμέσων του ΕΜΠ. Το 2001 μέσω του Hot Mix κατασκευάσαμε και παρουσιάσαμε την πρώτη ολοκληρωμένη σελίδα για το Νομό Τρικάλων, το 3kala.gr». Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά!


Πώς θα σας φαινόταν, εάν με το πέρασμα μίας απλής κάρτας σε ένα ειδικό μηχάνημα, μπορούσατε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, να λάβετε τα πιστοποιητικά που θέλετε στο σπίτι σας; Και πώς θα σας φαινόταν αν είχατε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου με μία απλή εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνό; Ο Δήμος Τρικκαίων προτάθηκε από ομάδα διακεκριμένων εταιριών (διεθνούς και εθνικής εμβέλειας) να «φιλοξενήσει» ένα σημαντικής κλίμακας πιλοτικό έργο, που διαχέει στους πολίτες τις υπηρεσίες που αξιοποιούν εξελιγμένα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G

Τα Τρίκαλα είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που αναμένεται να υποδεχθεί πιλοτικά ταχύτητες 5G. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. Τρικκαίων αναμένεται να εγκρίνει στην συνεδρίασή του την ερχόμενη Πέμπτη τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την εγκατάσταση πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.