Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, φωλιασμένο στο ειδυλλιακό τοπίο του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (ΝΟΒ), το εστιατόριο Barbounaki αποτελεί ένα γαστρονομικό καταφύγιο για τους λάτρεις της αυθεντικής ελληνικής θαλασσινής κουζίνας. Με την προνομιακή του θέση και την εκλεκτή γαστρονομική του πρόταση, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει την εκλεκτή γεύση με την απαράμιλλη θέα και την αίσθηση της απόλυτης χαλάρωσης.
Barbounaki: Θαλασσινές απολαύσεις με θέα στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η ατμόσφαιρα σε κερδίζει. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με διακριτική κομψότητα, συνδυάζοντας μοντέρνα στοιχεία με αναφορές στην παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία. Την εσωτερική διακόσμηση έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτονας Αφροδίτη Μπονάτσου (του γραφείου Stones & Walls) και αντικατοπτρίζει μια πολυτελή αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρη διάθεση ζωής και διασκέδασης, που θυμίζει παραθαλάσσια μεν, εκλεκτική δε, ψαροταβέρνα.

Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, η ψάθα, η πέτρα, ο πηλός, τα σχοίνινα στοιχεία -όλα σε natural αποχρώσεις- δημιουργούν ένα κομψό και παράλληλα φιλόξενο σκηνικό που αναδεικνύει την ομορφιά του παράκτιου περιβάλλοντος χώρου. Είτε επιλέξετε ένα τραπέζι στον εσωτερικό χώρο, είτε προτιμήσετε την όμορφη βεράντα, η αίσθηση της αρμονίας και της γαλήνης είναι διάχυτη.

Η φιλοσοφία του εστιατορίου είναι σαφής και αταλάντευτη: φρέσκια, ποιοτική πρώτη ύλη και μαγειρική που σέβεται τη γεύση. Κάθε πρωί, η κουζίνα υποδέχεται ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, απευθείας από τις ψαραγορές, διασφαλίζοντας ότι κάθε πιάτο που φτάνει στο τραπέζι σας είναι μια ωδή στη φρεσκάδα.

Η έμφαση δίνεται στην απλότητα και την ανάδειξη των φυσικών γεύσεων, με συνταγές που τιμούν την ελληνική παράδοση, αλλά και σύγχρονες πινελιές που τις ανανεώνουν.

Οι γνώριμες από τα άλλα «Μπαρμπουνάκια» γεύσεις από ωμό ψάρι, δημιουργίες οστρακοειδών, αλλά και οι ψαριές της ημέρας, εδώ εμπλουτίζονται, όχι μόνο με μερικές νέες και άκρως ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, αλλά και με νέα πιάτα, όπως το ceviche λευκού ψαριού και τα μαύρα ταλιολίνι με ψάρια και γαρίδες.

Το travelgirl.gr δοκιμάζει το υπέροχο μενού

Την ημέρα που το επισκέφθηκα ένιωσα ότι ήμουν σε νησί. Η τοποθεσία του το κάνει απευθείας μοναδικό στους επισκέπτες. Το μενού περιλάβανε άφθονα ωμά πιάτα τα οποία έχω και αδυναμία. Ξεκινήσαμε με ένα πεντανόστιμο ταρτάρ τόνου, σασίμι λευκού ψαριού και φυσικά την αγαπημένη, all time classic, ταραμοσαλάτα, που ξεχωρίζει για την αυθεντική της γεύση και την αφράτη της υφή.

Στην συνέχεια δοκιμάσαμε τα λαχταριστά τηγανητά μπαρμπουνάκια, σήμα-κατατεθέν του συγκεκριμένου εστιατορίου, τις ψητές γαρίδες και φυσικά το πιάτο-έκπληξη, χέλι φιλέτο καπνιστό με σαλάτα από μαύρες φακές, πιπεριά Φλωρίνης και μυρωδικά.

Φυσικά κανείς από την παρέα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο κριθαρότο καραβίδας, με μυρωδικά, σάλτσα ντομάτας και παρμεζάνα.

Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής στο Barbounaki είναι το ψάρι. Ανάλογα με την ψαριά της ημέρας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία φρέσκων ψαριών, όπως τσιπούρα, φαγκρί, σφυρίδα, τα οποία ψήνονται άψογα στα κάρβουνα, διατηρώντας όλα τους τα αρώματα και τους χυμούς.

Το μενού έχει πολλές γνώριμες και μη, επιλογές, που θα ικανοποιήσουν τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Από τα καλαμαράκια τηγανητά, ελαφριά και νόστιμα μέχρι το λινγκουίνι θαλασσινών με μύδια, αχιβάδες και γαρίδες.

Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας, το Barbounaki διαθέτει μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, με έμφαση σε ελληνικούς αμπελώνες, που συμπληρώνουν ιδανικά τις θαλασσινές γεύσεις. Φυσικά, δεν λείπουν οι επιλογές σε ούζο και τσίπουρο, ιδανικές για να ενισχύσουν την ελληνική γαστρονομική εμπειρία. Το προσωπικό είναι πάντα πρόθυμο να σας βοηθήσει στην επιλογή, προσφέροντας διακριτική και άψογη εξυπηρέτηση, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Το Barbounaki στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Eίναι ένας προορισμός που συνδυάζει την εξαιρετική γεύση, την απαράμιλλη θέα και την αίσθηση της πολυτέλειας, χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά του.

Είτε αναζητάτε ένα γεύμα μετά το κολύμπι, είτε ένα ρομαντικό δείπνο με θέα στο ηλιοβασίλεμα, είτε απλά μια έξοδο για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε ένα όμορφο περιβάλλον, το Barbounaki δια χειρός Παπαϊωάννου είναι μια επιλογή που θα σας μείνει αξέχαστη.
Φωτογραφίες: