Happy Yogi: Το studio που θα σε κάνει να μάθεις τα πάντα για τη yoga και τα οφέλη της!

Πόσες φορές νιώθουμε τον εαυτό μας να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στη ρουτίνα της καθημερινότητας; Το άγχος από τη μία και οι υποχρεώσεις κάποιες φορές μας κάνουν να “πνιγόμαστε” και να δηλητηριάζουμε τον οργανισμό μας καθιστώντας τον ανήμπορο να αντιμετωπίσει και την πιο μικρή αναποδιά μέσα στην ημέρα. Η λύση είναι μία. Yoga. Πριν προλάβετε να μου πείτε ότι δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστική, θέλω να σας κάνω μία εισαγωγή. Η yoga, δεν είναι μόνο ένα είδος γυμναστικής. Είναι μία φιλοσοφία ζωής που αν καταφέρεις (και θέλεις) να την ακολουθήσεις, είμαι σίγουρη ότι θα αλλάξει όλη η κοσμοθεωρία σου, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής. Σας μιλάει μάλιστα ένας άνθρωπος που ποτέ στη ζωή του δεν έχει γυμναστεί αλλά έφτασε σε ένα σημείο που “πνίγηκε” από την καθημερινότητα.

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi

Μία ημέρα λοιπόν ξύπνησα κι είπα ότι θέλω να κάνω κάτι για μένα. Για τη Μαρκέλλα. Μην ξεχνάτε πως αν οι ίδιοι δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, κανείς δεν θα το κάνει για εσάς. Επομένως αγαπήστε τον και δώστε του εφόδια να προχωρήσει όπως πρέπει. Με θετική ματιά στη ζωή και θα δείτε που όλα θα αλλάξουν. Όταν λοιπόν αποφάσισα ότι κάτι έπρεπε να κάνω για μένα σε συνδυασμό με την σωματική κούραση και κάποια προβλήματα στον αυχένα, συμβουλεύτηκα φίλους μου και μου είπαν ότι καλό θα ήταν να ξεκινήσω yoga. Γιατί όχι; σκέφθηκα. Έχετε κάποιον κατά νου; “Το Happy Yogi“, μου είπαν. Είναι αλήθεια ότι πάντα συμβουλεύομαι δικούς μου ανθρώπους γιατί με ξέρουν και κατ’επέκταση γνωρίζουν τις ανάγκες μου και τις ιδιοτροπίες μου. Παρότι μένω στα Νότια Προάστια, χωρίς δεύτερη σκέψη, επικοινώνησα με την ιδιοκτήτριά του studio, Μάρθα Λαμαρη και ένα πρωί πήγα από κει για τη γνωριμία και το πρώτο μάθημα. Μάλιστα για τους νέους πελάτες υπάρχει μία εκπληκτική προσφορά όπου μπορείς να πηγαίνεις για ένα μήνα όσες φορές θέλεις με την τιμή των 55 ευρώ!

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi

Πάρκαρα το αυτοκίνητό μου ακριβώς έξω από το Happy Yogi, το οποίο λειτουργεί τα τελευταία 5 χρόνια και ο πρώτος άνθρωπος που με καλωσόρισε ήταν η Μάρθα. Καθώς κοιτούσα γύρω γύρω το χώρο τη ρώτησα πόσα χρόνια ασχολείται με αυτό το είδος γυμναστικής. “Η ενασχόλησή μου με τη yoga ξεκίνησε στην ηλικία των 25 ετών. Την απόφαση να κάνω τη δική μου σχολή την πήρα το 2014 όταν τελείωσα το εκπαιδευτικό μου των 200 ωρών και πήρα το δίπλωμα για εκπαιδευτής της yoga”. Από πού προέκυψε το όνομά της σχολής, τη ρώτησα. “Το όνομα της σχολής ήταν εμπνευση της στιγμής τελειώνοντας την εκπαιδευσή μου ως δασκάλα γιόγκα και σαφώς πολύ “Happy Yogi” όπως με αποκαλούσαν κάποιοι συναποφοιτοι μου, προέκυψε το όνομα του στούντιο“.

Η φιλοσοφία της σχολής Happy Yogi και γιατί να πας εκεί

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi
Κάθε τέτοιου είδους σχολή έχει ανάλογη φιλοσοφία που καλό είναι να γνωρίζει κάποιος προτού  την επισκεφθεί. “Η φιλοσοφία γύρω από τη σχολή είναι να μεταδώσω στον κόσμο τη γνώση και τα οφέλη της yoga για να ζει την καθημερινότητά  του με λιγότερο στρες και να έρθει σε σύνδεση με το σώμα και το συναίσθημα του”! μου λέει η Μάρθα όση ώρα ετοιμάζομαι να ξεκινήσω το πρώτο μου μάθημα.
Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi

Όσο για τους λόγους που πρέπει κάποιος να γραφτεί στο Happy Yogi; “Προσφέρει ένα όμορφο περιβάλλον ,υψηλού επιπέδου δασκάλους , ποικιλία τάξεων για όλες τις ανάγκες και προτιμήσεις, ολιγομελή τμήματα ώστε ο ασκούμενος να πάρει την προσοχή που του χρειάζεται και βεβαίως όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεται ένας ασκούμενος της yoga όπως στρωματακι, πετσέτα, τουβλάκια κλπ
Επιπλέον προσφέρουμε ντους και πετσέτες και τελειώνοντας το μάθημα μπορεί να απολαύσει τσάι με βότανα και νερό αποτοξινωτικό με λεμόνι και τζιντζερ που ετοιμάζουμε στο στούντιο καθημερινά! Επιπλέον διαθέτουμε εύκολο πάρκινγκ και πολύ προσιτές τιμές σε σχέση με το τι προσφέρει”, μου απαντά και όσα μου λέει τα διαπιστώνω κι εγώ που βρέθηκα στο χώρο.

Ποια είναι τα είδη της yoga

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi

Αν διαβάζετε πρώτη φορά για τη yoga καλό είναι να ενημερωθείτε για τα είδη της. Η Μάρθα Σαράντα μου τα εξήγησε ένα ένα και φυσικά ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε θα ακολουθήσετε και το ανάλογο είδος. “Τα είδη της yoga είναι πολλά, αλλά στην ουσία οι “ASANAS” (στάσεις της yoga) που κάνουμε σε ένα μάθημα  είναι ίδιες σε όλα τα συστήματα και προέρχονται απο την HATHA YOGA απλά γίνονται με διαφορετική προσέγγιση ! Κάποια είδη γίνονται με γρήγορο ρυθμό και εστιάζουν στον συγχρονισμό κίνησης και αναπνοής, κάποια άλλα είναι πιο στατικά και δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια και ευθυγράμμιση, άλλα είναι πιο δυναμικά και άλλα τελείως χαλαρωτικά – θεραπευτικά! Τα πιο δημοφιλή είδη γιογκα είναι: HATHA, VINYASA FLOW, ASHTANGA, IYENGAR, ANUSARA, AERIAL, KUNDALINI, YIN και RESTORATIVE YOGA.”

Ποια είναι τα οφέλη της yoga

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi

Η λέξη yoga, όπως μου εξήγησε η Μάρθα,  στα σανσκριτικά σημαίνει ΕΝΩΣΗ και είναι μια αρχαία πρακτική που φέρνει σε επαφή πνεύμα και σώμα! “Τα οφέλη που προσφέρει είναι πολλά τόσο για την ψυχική μας υγεία όσο και για την σωματική μας υγεία! Μειώνει το άγχος -αποβάλει το στρες- βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας, αποκτάμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και διαχειριζόμαστε καλύτερα την καθημερινότητα μας με ένα πιο καθαρό μυαλό και δυνατό σώμα. Γινόμαστε πιο δημιουργικοί, αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας και αποκτάμε ηρεμία του νου, μαθαίνουμε να αναπνέουμε συνειδητά”.

Όσα δεν γνωρίζεις για τη Yoga

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi

Όση ώρα συζητάω με τη Μάρθα για την yoga, μαθαίνω πράγματα που δεν γνώριζα μέχρι τώρα. “Ισως κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος για την yoga εκτός από ένα δυνατό σώμα και καθαρό μυαλό είναι τρόπος ζωής! Αυτό που μαθαίνεις στο στρωματάκι σου της yoga την ώρα της πρακτικής σου ερχόμενος σε επαφή με τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου που δεν έχουν όρια, το εφαρμόζεις και στον τρόπο ζωής σου”!’

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi
  • Η yoga είναι αυτογνωσία.
  • Η yoga δεν είναι μόνο για γυναίκες και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε περισσοτερους αντρες στα μαθήματα!
  • Η yoga είναι ο πιο φυσικός τρόπος εγκγύμνασης του σώματος γιατί χρησιμοποιούμε το ίδιο μας το βάρος!
  • Είναι θεραπεία και πρόληψη, βοηθάει σε ανθρώπους που έχουν κινητικά προβλήματα ή σοβαρές ασθένειες και πρόληψη γιατί με την συχνή πρακτική αποκτάς μια όμορφη και σωστή στάση σώματος, χτίζεις γερό κορμί άρα αποφεύγεις μελλοντικά προβλήματα στο σώμα σου!
  • Η yoga έχει πολλά “ΕΡΓΑΛΕΙΑ” (τεχνικές αναπνοών , διαλογισμούς με μάντρα ή χωρίς κλπ) που μας κάνουν άμεσα να νιώσουμε καλά και όταν τα χρησιμοποιούμε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα!

Εστω και λίγα λεπτά καθημερινά πριν ξεκινήσουμε την μέρα μας βοηθάει να ανταποκριθούμε στις όποιες υποχρεώσεις μας πολύ καλύτερα, με λιγότερο στρες και πιο αποτελεσματικά!

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο Happy Yogi
Μετά την εμπειρία μου στο Happy Yogi, αυτό που έχω να προτείνω σε όλους εσάς, αφού διαβάσατε το άρθρο, είναι να αγαπήσετε μέσω της yoga τον εαυτό σας. Θα δείτε μεγάλες διαφορές. Η yoga είναι για όλους ανεξαιρέτως. Με το moto #findyourhappy και #happyyogi ξεκίνα κι εσύ τα μαθήματα και θα με θυμηθείς!

Happy Yogi

Δωδεκανήσου 117, Νέα Ιωνία

Τηλέφωνο  210 2710033

Social Media

FB Happy Yogi

Instagram @happy_yogi

Website www.happy-yogi.gr

Φωτογραφίες: Μαρκέλλα Σαράιχα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.