Κάστρο της Μεθώνης: Αυτό είναι το video που βγήκε πρώτο στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Travel with Drone”!

Το Κάστρο της Μεθώνης το είχα επισκεφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Γενικά όπως θα έχετε καταλάβει, τα κάστρα με μαγεύουν! Είναι τόσο εντυπωσιακό το τοπίο, που όταν πατήσεις το πόδι σου εκεί νομίζεις ότι η μηχανή του χρόνου σε μετέφερε την εποχή εκείνη που χτίστηκε από τους Βενετούς, όταν έγιναν κύριοι της πόλης, το 1209 μ. Χ.

Είναι χτισμένο σε έναν βράχο, που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο. Έχει έκταση 93 στρέμματα. Στην βόρεια πλευρά του βρίσκεται η πύλη κατασκευασμένη από ορθογώνιους πωρόλιθους. Τα τείχη του κάστρου είναι ενισχυμένα κατά διαστήματα με πύργους. Νότια του φρουρίου βρίσκεται ο πύργος Μπούρτζι, χτισμένος σε μία μικρή βραχονησίδα νότια του κάστρου. Συνδέεται με το κύριο φρούριο με μία γέφυρα με καμάρες. Στην ανατολική πλευρά του κάστρου υπάρχει σήμερα μικρός λιμενοβραχίονας που είναι μέρος του μικρού λιμανιού της Μεθώνης. Τα τείχη, οι πύργοι, οι προμαχώνες, η βορειοδυτική πλατφόρμα πυροβολικού και οι διάφορες πύλες του κάστρου έχουν χρονολογηθεί χάρη στην ταυτοποίηση των ενετικών θυρεών που ακόμη βρίσκονται στα αντίστοιχα σημεία.

Διαβάστε επίσης: Καστροπολιτεία της Μεθώνης: Το travelgirl.gr σε ξεναγεί στο αναδυόμενο κάστρο!

To εντυπωσιακό βίντεο πέρασε στους ημιτελικούς μαζί με ακόμη 12 βίντεο από όλο τον κόσμο και τελικά κατέκτησε την 1η θέση με 3760 ψήφους.Όπως αναφέρει η ομάδα:  Η απόφαση να σταλεί το συγκεκριμένο βίντεο δεν ήταν εύκολη. Σκεφτήκαμε λοιπόν, τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου στο εξωτερικό (αφού επρόκειτο για παγκόσμιο διαγωνισμό) και θα τον κάνει να θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα και τη Μεσσηνία. Αποφασίσαμε λοιπόν μιας και το ενδιαφέρον των τουριστών ως επί των πλείστων στρέφεται σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους να στείλουμε το κάστρο της Μεθώνης. Ηταν το μοναδικό βίντεο στον διαγωνισμό που παρουσίαζε ένα ιστορικό μνημείο. Το αξιοθαύμαστο ιστορικό μας μνημείο τελικά μάγεψε τους θεατές του….

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι τραβηγμένο σε dual operate mode που σημαίνει χειρισμό του drone από δύο χειριστές. Ο Dual operate mode χειρισμός είναι ότι πιο δύσκολο υπάρχει καθώς αφού άλλος χειρίζεται το σκάφος (Στασινάκης Σαράντος) και άλλος την κάμερα του σκάφους (Δρακοπούλου Θεοδώρα) και όπως καταλαβαίνετε απαιτεί απόλυτο συντονισμό, συνεννόηση και εναρμόνιση των κινήσεων για να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σαν να προσπαθείτε δηλαδή να οδηγήσετε ένα αυτοκίνητο με κλειστά μάτια ακούγοντας μόνο το gps…Πέραν της δυσκολίας του χειρισμού όμως, οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στα γυρίσματα του βίντεο ήταν δυνατός άνεμος, βροχή και αρκετά ψηλά κύματα που έκαναν δύσκολη την μετάβασή μας στο σημείο (περάσαμε τον εξοπλισμό από την άμμο καθώς το κάστρο ήταν κλειστό). Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.