Ο Αργύρης Αγγέλου στο travelgirl.gr: “Δεν το παίζω Άγιος, έχω πει ψέμματα κι είπα ότι δε θα το ξανακάνω”

Τον Αργύρη Αγγέλου δεν έτυχε όλα αυτά τα χρόνια να τον γνωρίσω προσωπικά. Όμως τον έχω γνωρίσει μέσα από τις δουλειές του κυρίως τις τηλεοπτικές. Πάντα μου έβγαζε μία θετική αύρα όταν τον παρακολουθούσα. Μόλις έμαθα ότι στο Ζητείται Ψεύτης θα έκανε τον ρόλο του Άγη, ήμουν σίγουρη ότι θα τα έδινε όλα πάνω στην σκηνή. Πράγμα που επαληθεύτηκε. Παρακολούθησα την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης στο Παλλάς και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Λίγες ημέρες πριν, κάναμε την συνέντευξη και είναι απο τους ανθρώπους που έχουν να σου πουν πολλά. Συνεπής, ψυχαναγκαστικός και δίδυμος στο ζώδιο ο Αργύρης Αγγέλου όπως όλα δείχνουν είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του και με ό,τι καταπιάνεται το κάνει εξαιρετικά καλά! Ακόμη και με το πιο απλό!

Ζητείται Ψεύτης. Η κλασσική κωμωδία του Ψαθά στο Παλλάς. Τι θα δει το κοινό που θα έρθει να σας απολαύσει;

Είναι μία κλασσική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά ίσως από τις πιο καλογραμμένες του, και με μία τεράστια καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία όπως έχει γίνει και ταινία η οποία όπως είπατε κι εσείς, ενώ είναι γραμμένη αρκετά παλιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ γιατί σχολιάζει την πολιτική ζωή της χώρας και την σχέση των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους.

Δεν  μπορούσα να φανταστώ ένα παλιό έργο πόσο καινούριο μπορεί να είναι στο σήμερα. Δε χρειάστηκε να αλλάξει τίποτα ο Πέτρος Ζούλιας που έκανε την απόδοση του έργου ουσιαστικά. Το πήρε και το τοποθέτησε στην σκηνή του Παλλάς. Είναι μια τεράστια σκηνή έπρεπε να ανοίξουν λίγο τα σκηνικά, τα κουστούμια, διανθίστηκε με κάποιες σκηνές εξωτερικές και εσωτερικές γιατί το έργο είναι γραμμένο σε ένα σαλόνι και ένα γραφείο. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε φυσικά να σταθεί στην σκηνή του Παλλάς. Ουσιαστικά ο Πέτρος το “στόλισε” λίγο. Και παρόλα αυτά είναι ένα έργο σαν να γράφτηκε στο σήμερα.

Λίγα λόγια για το ρόλο σας

Εγώ υποδύομαι τον Άγη, της οικογένειας Φερέκη και γυναίκας του, που όταν έρχεται ο Ψευτοθόδωρος και αναλαμβάνει όλα τα καθήκοντά του και τέλος πάντων και βλέπει τι επιρροή έχει πάνω στον βουλευτή κάνει ουσιαστικά μία κλίκα με τη γυναίκα του, για να τον εξοντώσουν, Είναι δηλαδή ο σκοτεινός χαρακτήρας της ιστορίας.

Πώς έγινε η πρόταση;

Απο τον Πέτρο Ζούλια. Είχαμε αλληλοεκτίμηση, συμπαθιόμασταν πολύ καιρό και το είχαμε προσπαθήσει πολλές φορές να τα πούμε στην σκηνή, δεν μας είχε κάτσει και τελικά μας έκατσε εδώ.

Ψέμματα στην πολιτική σκηνή τότε και ψέμματα στην πολιτική σκηνή σήμερα. 

Την πολιτική σκηνή τότε δεν την γνώριζα για να την σχολιάσω αλλά φαντάζομαι δεν θα ήταν τόσο σκληρά τα πράγματα. Για αυτό πιστεύω ότι είναι ένα έργο αρκετά επίκαιρο και μία παράσταση φτιαγμένη για όλη την οικογένεια.

Με τα ψέμματα τι σχέση έχετε;

Απαίσια. Μίσους. Δεν τα εκτιμώ καθόλου και όσο μεγαλώνω  δεν τα συγχωρώ κιόλας.

Έχετε συγχωρέσει στο παρελθόν;

Ναι κατά καιρούς έχει χρειαστεί να συμβιβαστώ. Δεν το παίζω Άγιος, έχω πει ψέμματα, έχει χρειαστεί να πω όμως το συναίσθημα που έχω νιώσει μετά με έχει κάνει να σκεφθώ και να πω μέσα μου ότι δε θέλω να το ξανακάνω. Το ψέμα έχει ένα κακό κάρμα πάνω του. ΚΙ επίσης κάποια στιγμή το ψέμα θα επαληθευτεί, οπότε προτιμώ την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι και νομίζω αθροιστικά πάντα συνειδητοποιείς μία σκληρή αλήθεια παρά ένα γλυκό ψέμα.

Τελικα με όλα αυτά τα ψέμματα που έχουν πει κατά καιρούς οι πολιτικοί εσείς ως πολίτης εμπιστεύεστε κάποιον προεκλογικά ότι αυτά που λέει θα τα υλοποιήσει;

Εμένα ενστικτωδώς η αντίδρασή μου τα τελευταία χρόνια στις εκλογές είναι να ψηφίζω μικρότερα κόμματα. Προφανώς δεν πιστεύω αυτά που εξαγγέλονται προεκλογικά αλλά μοιραία δεν ξέρω γιατί, η αντίδρασή μου στις εκλογές είναι αυτή που σας προανέφερα.

Εκτός απο τα θεατρικά έχουμε και τα τηλεοπτικά. Έχετε διακριθεί πολλές φορές στο YFSF στον Ant1. Είστε ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς σας όμως θέλω να ρωτήσω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν ηθοποιό να γίνει και μίμος. 

Η αίσθησή μου και η αντιμετώπισή μου σε αυτό δεν είναι αυτή που περιγράφετε. Δεν μπορώ να το δω μιμητικά. Δεν αισθάνομαι μίμος σε αυτό το show παρόλο που έχετε απόλυτο δίκιο. Εκεί καλείσαι να μιμηθείς μία προσωπικότητα. Θεωρώ ότι η μίμηση είναι ένα στοιχείο που δεν το έχω. Βρίσκω άλλους τρόπους για να πλησιάσω τους χαρακτήρες. Κάποιες φορές πιο χιουμοριστικά. Η μίμηση δεν μου λέει κάτι και θεωρώ ότι υπάρχουν άλλοι που μπορούν να το κάνουν καλύτερα από μένα. Θέλω να πω ότι δουλεύω πολύ σκληρά κάθε εβδομάδα κι ίσως το έχω πάρει πιο σοβαρά από ότι χρειάζεται. Αυτό είναι στο χαρακτήρα μου. Και ένα κέικ να φτιάξω θα πρέπει να το κάνω καλά. Είναι ο ψυχαναγκασμός ο δικός μου αυτός. Θα πρέπει να ψάξω να βρω μία ωραία συνταγή να το φτιάξω, να το καλοψήσω και να σας το φέρω. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζω τα πράγματα αυτός.

Τρία πράγματα που σας χαρακτηρίζουν και θα θέλατε να αλλάξετε. 

Είμαι συνεπής μέχρι αηδίας, είμαι ψυχαναγκαστικός μέχρι αηδίας και μπορώ να γίνω και αφελής μέχρι αηδίας. Ουσιαστικά όμως τίποτα δεν μπορώ να αλλάξω. Έχω πάει 41 ετών δηλαδή νομίζω ότι θα τα είχα αλλάξει αν μπορούσα.

Ένα τυπικό 24ωρο αυτήν την περίοδο. 

Είναι παράνοια ειδικά στην περίοδο των προβών. Τώρα είναι κάπως καλύτερα απλά δεν έχω συνέλθει ακόμη από την κούραση Είναι λίγο πιο ελαφρύ το πρόγραμμα τώρα με τις παραστάσεις αλλά αισθάνομαι ότι δεν έχω ακόμη ξεκουραστεί. Νιώθω σαν να έχω φάει ξύλο πολύ.

Αισιόδοξος, απαισιόδοξος ή ρεαλιστής;

Δίδυμος (γελάει). Όπως θα ξυπνήσω κάθε πρωί.

Επόμενα σχέδια

Ζω κάτι πρωτόγνωρο γιατί είναι η πρώτη φορά που έχει αρχίσει να χτυπάει το τηλέφωνο σχετικά νωρίς για του χρόνου το χειμώνα οπότε είμαι σε μία περίοδο που προσπαθώ να δω κι εγώ τι θέλω να κάνω και συζητάω διάφορα πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τα δύο projects που έχω αναλάβει φέτος , θέλω να τα συνεχίσω και να τα υπηρετήσω με όση περισσότερη συνέπεια μπορώ και να δούμε. Εγώ γενικά αφήνομαι στα πράγματα, δεν σχεδιάζω. Όσες φορές έχω σχεδιάσει δεν έχει γίνει.

Ακολουθείτε το ένστικτό σας;

Όταν δεν μπορώ να το συγκρατήσω ναι. Κάποιες φορές το συγκρατώ, όταν δεν μπορώ να το κάνω και όλοι γύρω μου να λένε πού πας είναι καταστροφή, δεν ακούω τίποτα.

Έχετε νιώσει ποτέ αβεβαιότητα πάνω στο επάγγελμά σας;

Μόνο. Είναι το πιο αβέβαιο επάγγελμα που γνωρίζω. Ψάχνεις δύο και τρεις φορές το χρόνο δουλειά δεν σε κατοχυρώνει τίποτα δηλαδή δεν ξέρεις αν θα πληρωθείς , αν θα τερματίσει η δουλειά, αν θα πάει καλά γιατί μπορεί  κάποιος να το κατεβάσει την επόμενη μέρα. Είναι τρομακτικά αβέβαιο επάγγελμα αλλά με τα χρόνια και τον καιρό έχω εξοικειωθεί με αυτό κι έχω εθιστεί σε αυτό. Παρόλο που όταν δεν είμαι στα καλά μου λέω τι δουλειά κάνω ρε παιδί μου αλλά είναι η δουλειά που επέλεξα και αγαπώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.