Terrazzini Trattoria: Το travelgirl.gr ανακάλυψε το ιταλικό εστιατόριο με την πιο in ταράτσα που θα λατρέψεις!

Αγαπώ την ιταλική κουζίνα. Έχω ταξιδέψει στη Ρώμη παλαιότερα και έχω δοκιμάσει τις αυθεντικές συνταγές επομένως είμαι αυστηρής κριτής όταν πηγαίνω για φαγητό σε ιταλικά εστιατόρια. Πρόσφατα οι φίλοι μου με κάλεσαν σε ένα δείπνο σε ένα ιταλικό εστιατόριο στο Περιστέρι. Ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Σαρίκος, είναι φίλος του και έτσι είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και να δω τι είναι αυτό που κάνει τους Αθηναίους, επώνυμους και μη, να επισκέπτονται κυρίως την Άνοιξη και το καλοκαίρι το μαγαζί του. Η απάντηση είναι απλή. Η ταράτσα του!

Είναι αλήθεια ότι εκτός από το καλό φαγητό, όταν βγαίνουμε έξω θέλουμε να έχουμε ένα πολύ καλό περιβάλλον που θα μας εμπνέει. Το συγκεκριμένο μαγαζί στο προσφέρει. Όσοι μένουμε στην Αθήνα εξάλλου ξέρουμε πολύ καλά ότι στο κέντρο μόνο υπάρχουν ωραίες ταράτσες. Η Terrazzini Trattoria εκτός από ιταλικό φαγητό, ιταλική μουσική σου προσφέρει και μία υπέροχη ταράτσα! “Η ταράτσα ήταν μία ιδέα που μου ήρθε και φέτος το καλοκαίρι πήγε παρά πολύ καλά. Έχει και μπαρ και μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου την Άνοιξη και το καλοκαίρι”, μου λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος.

Όσοι ξέρουν από το Περιστέρι θα θυμούνται ότι στο σημείο αυτό για αρκετά χρόνια λειτουργούσε μία από τις πιο παλιές πιτσαρίες της περιοχής.

“Στις 4 Απριλίου το μαγαζί κλείνει ένα χρόνο. Ήταν ένας χώρος από το 1977 που είχε μία δική του ιστορία. Το πήραμε εμείς και κάναμε μία αναβίωση. Ήταν από τις πρώτες πιτσαρίες του Περιστερίου. Έγινε ολική ανακαίνιση και τώρα έχουμε και ταράτσα. Η φιλοσοφία είναι να γίνει bar restaurant”.

Το travelgirl.gr συνάντησε τον σεφ Κώστα Συντάκα

Όταν πηγαίνω στα εστιατόρια θέλω πάντα να μιλάω με τους σεφ για να γνωρίσω όσα περισσότερα μυστικά έχουν αλλά και την φιλοσοφία της κουζίνας τους. Ο σεφ του εστιατορίου, Κώστας Συντάκας, μου εξήγησε για τα αμιγώς ιταλικά εστιατόρια αλλά και τι διαφορά έχει η ιταλική κουζινα του Βορρά από αυτή του Νότου.  “Έχουμε πολλές επιρροές από την ιταλική κουζίνα εδώ και χρόνια αλλά πολλά πράγματα δεν τα κάνουμε όπως οι Ιταλοί. Για παράδειγμα την καρμπονάρα. Εμείς εδώ προσπαθούμε να την κάνουμε όσο γίνεται αυθεντική, δηλαδή βάζουμε βιολογικό κρόκο αυγού αλλά οπωσδήποτε προσθέτουμε λίγη κρέμα για το κοινό που την θέλει.

Το δυστύχημα είναι ότι ο πολύς κόσμος στην Ελλάδα δεν ξέρει το σύνολο της ιταλικής κουζίνας. Δεν είναι μόνο pasta ή ριζότο ή πίτσα. Έχει κι άλλα πράγματα. Βασικά για μένα η ιταλική κουζίνα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, στον Βορρά και στο Νότο. Ο Νότος μοιάζει πιο πολύ με το δικό μας ταμπεραμέντο, έχει την πολύ ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον βασιλικό. Ο Βορράς έχει περισσότερες επιρροές από το αγγλοσαξονικό τόξο. Άρα πρέπει να δούμε τι ακριβώς λέμε ιταλικό και πού είμαστε. Εδώ προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να τα συνδυάσουμε και να δώσουμε μία νότα μεσογειακή”.

Πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις για να πάρεις μία γεύση από την ιταλική κουζίνα

Στην συνέχεια της κουβέντας μας, του ζήτησα να μου πει μερικά πιάτα ενδεικτικά για κάποιον που πηγαίνει πρώτη φορά στην τρατορία. “Προσπαθώ να κάνω κάποια πράγματα αμιγώς ιταλικά αλλά να είμαι πιο κοντά στο κοινό. Για παράδειγμα σαν ορεκτικό έχουμε την μελιτζάνα που είναι ψητή στην σχάρα και την γυρίζουμε σα ρολάκι με μοτσαρέλα, κάνουμε ένα γλυκόξινο κρεμμύδι με καλό βαλσάμικο κι από κει και πέρα κάνουμε μία σάλτα παρμεζάνας. Είναι ένα ορεκτικό που έχει όλο αυτόν το χαρακτήρα”.

“Από σαλάτα κάνουμε μία με προσούτο που έχει αχλάδι, ρικότα, πολλά μαρούλια και συνοδεύεται από μία γλυκιά σάλτσα από μέλι και καρύδι”.

Ένα άλλο πιάτο που ξετρελάθηκα μόλις το έφαγα είναι το ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα και με σάλτσα ντομάτας, με γλυκάνισο. Από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το κοτόπουλο παρμεζάνα. “Το κάνουμε σουβί, και το περνάμε στο τηγάνι με σκόρδο και φρέσκο θυμάρι”.

Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας ένα πιάτο που θα εκτιμήσουν πολύ είναι το πελπετόνε. “Είναι μικρά κεφτεδάκια που μοιάζουν κάπως με τα δικά μας αλλά δεν έχουν τόσα πολλά καρυκεύματα. Εμείς βάζουμε κρέμα πορτσίνι από μανιτάρι και τρούφα”.

Φυσικά για το κλείσιμο μιας βραδιάς ή γενικότερα ενός γεύματος το καλύτερο είναι το γλυκό! Τουλαχιστον για μένα. Και σε ποιον δεν αρέσει το τιραμισού! ” Προσπαθούμε να το κάνουμε στην πραγματική εκτέλεση. Βάζουμε το ποτό, ένα κρασί πολύ γλυκό που μοιάζει με την μαυροδάφνη που πηγαίνει πολύ με τον καφέ και όλη η σημασία έχει να κάνει με το μασκαρπόνε, πώς γίνεται η κρέμα. Και καλό κακάο φυσικά”.

Αν θέλεις κι εσύ να μεταφερθείς στην Ιταλία, μπαίνοντας σε ένα υπέροχο περιβάλλον με την ταράτσα να κλέβει τις εντυπώσεις, τότε δεν έχει παρά να επισκεφθείς την tratoria Terrazzini. Η κουζίνα είναι ιταλομεσογειακή, όπου υπάρχουν τα αυθεντικά ιταλικά πιάτα και κάποια πιάτα που προσαρμόζονται σαν παραλλαγή με επιρροή της μεσογειακής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Mαδύτου 29, Περιστέρι
Τηλ 210 5733164
Ωράρια:
Δευτέρα-Παρασκευή 17.00-01.00
Σάββατο-Κυριακή 13.00-01.00
Social media
FB: Τerrazzini Trattoria

Instagram: @terrazzinitrattoria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.