Ο Ιωάννης Παντελίδης μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αλμυρό κέικ με πέστο

Ο Ιωάννης Παντελίδης μας έχει κακομάθει και αυτή τη φορά μας έστειλε μία συνταγή που σίγουρα δεν έχετε ξανακούσει ή ξαναδιαβάσει! Εγώ ήμουν από τις τυχερές που δοκίμασε ένα κομμάτι από το πεντανόστιμο κέικ με πέστο!

ΥΛΙΚΑ
4 αβγά
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
150 ml γάλα
75 ml ελαιόλαδο Άλτις
4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
2 κ.γ. κουκουνάρι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαργαρίνη για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να χρυσίσει και να μοσχομυρίσει. Στη συνέχεια αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με μαργαρίνη και την αλευρώνουμε. Του ταιριάζει μια μακρόστενη κλασσική φόρμα του κέικ, αλλά μπορούμε να το κάνουμε σε ό,τι φόρμα μας βρίσκεται. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά μαζί με το ελαιόλαδο. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα και την σάλτσα πέστο. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και χτυπάμε μια τελευταία φορά. Χύνουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Λίγα λόγια για τον Ιωάννη Παντελίδη 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα! Παράλληλα με τη σχολική του ζωή αποφοίτησε και από τη σχολή Le Monde ως τεχνικός μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται στο χώρο του θεάματος, καθώς ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και την επικοινωνία θεατρικών παραστάσεων…και όχι μόνο! Η μεγάλη του αγάπη, η μαγειρική, παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του, καθώς φέτος θα τον βρούμε να συνεργάζεται στα σεμινάρια της Ντίνας Νικολάου στη Yolenis!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.