Σήμερα, Τετάρτη 21 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ), cpt Γιώργος Βάλλης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με κύρια θέματα την ανάγκη άμεσης θεσμικής επίλυσης των ζητημάτων της τηλεϊατρικής εν πλω, των τηλεκαρδιογράφων και των εξωτερικών απινιδωτών στα σκάφη αναψυχής.
Συνάντηση Βάλλη – Γεωργιάδη για τα Κρίσιμα Ζητήματα της Τηλεϊατρικής και των Απινιδωτών στα Σκάφη Αναψυχής

Το θέμα παραμένει εδώ και καιρό χωρίς ουσιαστική αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα να τίθενται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα των σκαφών, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.
Η απουσία άμεσης πρόσβασης σε ιατρική συμβουλή και καθοδήγηση σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών δημιουργεί ένα επικίνδυνο κενό στην αλυσίδα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Η ΠΕΠΙΕΘ προτείνει την αξιοποίηση της τηλεϊατρικής ως άμεση και ρεαλιστική λύση, μέσω σύγχρονων τεχνολογιών με δυνατότητα παροχής των πρώτων βοηθειών μέχρι την προσέγγιση του ασθενούς σε ασφαλές λιμάνι.
Κατά τη σημερινή συνάντηση, αναμένεται να τεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την οργάνωση ενός βιώσιμου πλαισίου λειτουργίας, με στόχο τη θωράκιση του θαλάσσιου τουρισμού και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
Η ΠΕΠΙΕΘ και ο cpt Γιώργος Βάλλης ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη πρωτίστως για την θετική του στάση προς την επίλυση των ζητημάτων αυτών, για τη θεσμική ανταπόκριση του και για τη άμεση διάθεση συνεργασίας σε ζητήματα υψίστης σημασίας για την ασφάλεια στη θάλασσα αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού στην χώρα