Συνταγή για σπιτική μερέντα!

Υπάρχει κάποιος ή κάποια από σας που να μην του αρέσει η μερέντα; Νομίζω ότι είναι ένα γλυκό που όλοι γλείφουμε τα δάχτυλά μας και δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Τι λέτε; Πάμε να ακολουθήσουμε τα βήματα της συνταγής και να τη φτιάξουμε στο σπίτι;

ΥΛΙΚΑ:
• 200 γρ. φουντούκια
• 1 πακέτο κακάο (125 γρ.)
• 1 ποτήρι νερό
• 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
• 1 βανίλια

• 70 γρ. κουβερτούρα

https://www.instagram.com/p/B1QUNROojZq/

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
3. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
4. Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
5. Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
6. Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.