Αυτή η συνταγή για τάρτα με αβοκάντο είναι δροσερή, κρεμώδης και μια υπέροχη vegan επιλογή για επιδόρπιο.
Υλικά για τη βάση τάρτας με αβοκάντο
* 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα (ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας)
* 10-12 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
* 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Υλικά για την κρέμα της τάρτας με αβοκάντο
* 2-3 μεγάλα, ώριμα αβοκάντο
* 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
* 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* Λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για τάρτα με αβοκάντο
1. Προετοιμασία της βάσης:
* Σε ένα μίξερ πολτοποιήστε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν χοντροκομμένο αλεύρι.
* Προσθέστε τους χουρμάδες και το αλάτι. Χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες και να μπορεί να σχηματιστεί. Αν χρειάζεται, προσθέστε το λάδι καρύδας.
* Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια ταρτιέρα (20-23 εκ.). Βάλτε το στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε την κρέμα.
2. Προετοιμασία της κρέμας:
* Καθαρίστε τα αβοκάντο και βάλτε τη σάρκα τους στον επεξεργαστή τροφίμων (με καθαρό μπολ) ή σε ένα δυνατό μπλέντερ.
* Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι.
* Πολτοποιήστε μέχρι το μείγμα να γίνει εντελώς λείο και κρεμώδες, χωρίς καθόλου σβώλους. Αυτό μπορεί να πάρει μερικά λεπτά.
* Απλώστε την κρέμα πάνω από την κρύα βάση.
* Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ή στην κατάψυξη για μία ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά.
Μπορείτε να τη σερβίρετε σκέτη ή να την γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ή νιφάδες καρύδας.
Καλή απόλαυση!