Συνταγή για την αυθεντική σαλάτα ταμπουλέ!

Η λιβανέζικη αυτή σαλάτα είναι χορταστική και παράλληλα δροσερή καθώς εκτός από μυρωδικά έχει ντομάτα και κρεμμυδάκι. Είναι από τις αγαπημένες μου σαλάτες και είναι ιδανική τώρα το καλοκαίρι!

Υλικά
1 κούπα πλιγούρι
2 κούπες νερό
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1- φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μαιντανό
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1/3 κούπα λάδι
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό

Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι από το βράδυ σε νερό να φουσκώσει ή το πρωί για περίπου μια ώρα. Το στραγγίζουμε καλά και βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το δυόσμο, τις ντομάτες, το κρεμμυδάκι και τον μισό χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το πλιγούρι για 30 λεπτά και παράλληλα χτυπάμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Την σερβίρουμε πάνω σε ψημένη τορτίγια ή σε φύλλα μαρουλιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.