«Symposio at Ark»: Το travelgirl.gr συνάντησε τον βραβευμένο σεφ από το εστιατόριο «Κοντοσώρος» της Φλώρινας και δοκίμασε τα πιάτα του!

Το Ark είναι από τα αγαπημένα μου εστιατόρια πλάι στο κύμα, όπως λέω. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκα εκεί και συνάντησα τον βραβευμένο σεφ, Νίκο Κοντοσώρο, από το εστιατόριο «Κοντοσώρος» της Φλώρινας όπου θα παρουσίαζε το menu και τις τοπικές γεύσεις.  “Είναι χαρακτηριστική η κουζίνα μας, έχει δυνατές γεύσεις, δε βρίσκεις εύκολα αυτού του τύπου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαστε σε μία εποχή που έχουμε σπαράγγια ακόμη, τουλάχιστον για εμάς που είμαστε πιο βόρεια, είναι τα άσπρα”, μου είπε χαρακτηριστικά.

Ήταν περίπου γύρω στις 20.00 και ήδη κόσμος περίμενε να γευτεί τα πιάτα από το menu του στο πλαίσιο της γαστρονομικής εκδήλωσης, “Symposio at Ark”. Το menu περιλάμβανε βελουτέ σπαραγγιού με κρουτόν και παρμεζάνα, χαβιάρι από πιπιεριές Φλωρίνης με κύβους τηγανητής φέτας, τραχανάς με μοσχαρίσια κεφτεδάκια, αρωματισμένος με «τσουμπρίκα» και γλυκό χυλοπιτάκι

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φυσικά την ώρα που απολάμβανα τις γεύσεις δεν μπορούσα παρά να ρωτήσω τον σεφ από πότε του μπήκε το μικρόβιο της μαγειρικής. “Όταν ήμουν μικρος και οι γονείς μου δούλευαν έιχαν καπνά εκείνα τα χρόνια μας άφηναν φαγητά σε κάποια φαναράκια με σίτο και τα παίρναμε και τα τελειώναμε εκεί. Σε δεύτερη φάση, δούλευα σε ένα εργοστάσιο κρασιού όπου στα διαλείμματα ψιλομαγειρεύαμε κάποια πράγματα κι έτσι σιγά σιγά άρχισα να μαγειρεύω. Η πεθερά μου με έβαλε στην τοπική κουζίνα και στα προιόντα της περιοχής κι έτσι συνεχίζουμε εδώ και 30 χρόνια να κάνουμε και να αναβαθμίζουμε την τοπική κουζίνα”.

Κάνετε γκουρμέ πιάτα;

“Δεν μπορώ να πω γκουρμέ ακριβώς, μπορώ  να πω προσαρμοσμένη με τα καινούρια δεδομένα και παρουσιασμένη διαφορετικά έτσι ώστε να έχει και εικόνα. Τα πιάτα είναι σήμερα αρχιτεκτονική περισσότερο παρά φαγητό”, μου είπε χαμογελώντας!

Όσο για εκείνους που θα επισκεφθούν τη Φλώρινα και φάνε στο εστιατόριό του, θα έχουν την τύχη να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα. “Είμαστε στο Κοντοσώρος. Βασικά έχουμε δύο menu με τοπική κουζίνα που μπορεί να πάρει μία σειρά από πιάτα με χαρακτηριστικό της περιοχής, όπως και κάποιες πιο εξελιγμένες προτάσεις. Και φυσικά πρέπει να δοκιμάσει κρασί της περιοχής. Νομίζω ότι το κλίμα συμβάλλει πολύ στα προιόντα μας, με ζεστές μέρες και κρύες νύχτες. Που έχουμε καλύτερες οξύτητες τόσο στη γεύση όσο και στο κρασί”.

Το επόμενο γαστρονομικό ταξίδι θα γίνει στις 17 Μαίου. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.