Το travelgirl.gr στην Σκιάθο: 24 ώρες με τον Γιώργο Αγγελόπουλο (video)

Τον Γιώργο τον γνώρισα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 στην Σκιάθο λίγες μέρες αφότου βγήκε νικητής του Survivor. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που τον είδα κατάλαβα ότι αυτό το παιδί έχει άστρο. Η αγάπη του κόσμου ήταν μεγάλη στο πρόσωπό του και οι εκδηλώσεις λατρείας δεν είχαν σταματημό. Κάποιοι πρόλαβαν να πουν και να γράψουν ότι θα έχει ημερομηνία λήξης. Δέχθηκε πόλεμο, αρνητικές κριτικές, όμως αυτό τον έκανε πιο δυνατό. “Το πιο απλό πράγμα είναι να ασκείς κριτική. Είναι καλό να υπάρχουν αρνητικές κριτικές γιατί μέσα από αυτές μπορει να πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα αλλά τουλάχιστον να είναι αντικειμενικές και να βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα κι όχι απλά για να ειπωθεί το όνομα το δικό μου ή απλά να ασκήσουμε μία κριτική”, μου λέει κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μας.

Την συνέντευξή μας την είχαμε προγραμματίσει από το Πάσχα για το καλοκαίρι. Θέλαμε να γίνει πάλι στο νησί του. Ένα χρόνο μετά. Έτσι κι έγινε.

Από τους πυρόκλητους στο Μάτι…στην Σκιάθο για την βάφτιση του ανιψιού του και την σχολή του

Πηγή φωτό: Γρηγόρης Ζαχαριάς

Οι φονικές πυρκαγιές στο Μάτι ευαισθητοποίησαν ακόμη και τον πιο σκληρό άνθρωπο. Είδαμε απλούς ανθρώπους να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους στους συνανθρώπους τους. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν θα μπορούσε να λείπει από το πολιτιστικό κέντρο της ΄Νέας Μάκρης. Από τα Μετέωρα που βρισκόταν και έκανε γυρίσματα για το Τατουάζ, πήγε κατευθείαν στη Νέα Μάκρη και βοηθούσε από το πρωί ως το βράδυ χωρίς να το προβάλλει με φωτογραφίες στα social media. Μάλιστα γνωρίζω από συνάδελφό μου ότι μόλις πήγαν οι κάμερες να του μιλήσουν εκείνος τις απέφυγε διακριτικά. Εξάλλου ο εθελοντισμός δεν διαφημίζεται. Το βράδυ της Παρασκευής έμεινε μέχρι αργά στις πυρόπληκτες περιοχές και το πρωί του Σαββάτου στις 07.00 δώσαμε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας για να αναχωρήσουμε για Σκιάθο. Οι λόγοι που έπρεπε να ταξιδέψει ήταν ένα ευχάριστο γεγονός καθώς θα βαφτιζόταν ο ανιψιός του αλλά και επειδή θα έπρεπε να βρίσκεται στην σχολή του στις Κουκουναριές.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στην Σκιάθο

Περίπου 08.00 φύγαμε από την Αθήνα και σε περίπου 2,5 ώρες βρισκόμασταν στα Βασιλικά με μία στάση στο ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Όσοι γνωρίζουν τον Γιώργο και τον έβλεπαν μέσα στο παιχνίδι ξέρουν ότι πιστεύει πολύ στο Θεό και προσεύχεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. “Προσωπικά πιστεύω στο Θεό. Νομίζω ότι η πίστη είναι συνώνυμο της βάσης. Για μένα είναι η βάση μου και ο κάθε άνθρωπος έχει τη βάση του. Το ΄λέω βάση γιατί είναι πολύ σημαντική για οτιδήποτε και είναι το μόνο πράγμα που δεν δονείται. Γιατι έτσι όπως ήταν και θα είναι τα πράγματα στη ζωή μας είναι όλα κυμαινόμενα. Και καλό είναι να το καταλάβουμε”, μου είπε λίγες ώρες μετά στην συνέντευξη που κάναμε στο Skiathos Palace.

Salto: Ο Γιώργος κάνει θαλάσσια σπορ 

Από τις 11.00 μέχρι τις 16.00, λίγη ώρα πριν αρχίσει το μυστήριο της βάφτισης ο Γιώργος βρισκόταν στο πόστο του. Έβγαινε φωτογραφίες με τον κόσμο, συνομιλούσε μαζί τους και ταυτόχρονα έκανε σε μικρούς και μεγάλους θαλάσσια σπορ. Σε κάποια από αυτά τον συνόδεψα κι εγώ στο σκάφος για να τραβήξω βιντεάκια.

29 Ιουλίου

Το πρωί της επόμενης μέρας είχαμε δώσει ραντεβού στο ξενοδοχείο Skiathos Palace όπου τις περισσότερες φορές ο Γιώργος μένει εκεί. Μιλήσαμε για τα επαγγελματικά του, για τα μελλοντικά του σχέδια, για το Θεό, τις κριτικές που έχει ακούσει κατά διαστήματα, αλλά και για πτυχές του χαρακτήρα του που θέλει να αλλάξει.

Ένας χρόνος μετά τη νίκη του Survivor. Πώς σε βρίσκουμε;

Ένα χρόνο μετά είμαι ένα χρόνο μεγαλύτερος (γελάει)! Βρίσκομαι στο νησί όπως βλέπετε σε ξενοδοχείο, . Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος πηγαίνει ακόμη στο σπίτι μου και ψάχνει να με βρει κι αυτό είναι μεγάλη χαρά και ευλογία για μένα αλλά φροντίζω να μένω εδώ και να είμαι κοντά στην σχολή και να ηρεμεί λίγο η μητέρα μου.

Δεν σε προλαβαίνουμε. Από τη μία σε βλέπουμε να είσαι κοντά σε ανθρώπους, όπως τελευταία στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής, σε βλέπουμε σε παιδιά που επίσης σε έχουν ανάγκη, όπως  στη Δράμα με το make a wish, είσαι στα γυρίσματα στην Κύπρο. Πώς μπορείς να το διαχειριστείς όλο αυτό;

Υπάρχει μεγάλη ένταση ακόμη από αυτό που ζω.Νομίζω ότι μέσα από αυτήν την επιτυχία του survivor και μέσα από το Τατουάζ που με βοήθησε να διατηρηθεί όλο αυτό, μου έχει δοθεί το βήμα να είμαι πιο κοντά στον κόσμο κι από τα social media αλλά και καθημερινά και να τους “επηρεάζω” με τον τρόπο που θέλω εγώ . Είναι πολύ μεγάλη ευλογία για μένα που μπορώ να κάνω κάποια πράγματα που αποφέρουν καλό σε ανθρώπους, είτε είναι παιδιά είτε οι άνθρωποι που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να ασχοληθείς με κάτι που να είσαι κοντά σε ανθρώπους και κοντά στα προβλήματά τους;

Πάντα με ενδιέφερε κι είναι μία γραμμή που θα ήθελα να διατηρήσω και θα το κάνω Απο κει και πέρα επειδή με ενδιαφέρει η ουσία οτιδήποτε θα ήθελα να κάνω, πρέπει να είναι ουσιαστικό. Δεν αισθάνομαι καλά να μιλάμε για αυτά που κάνουμε αλλά είναι μία γραμμή που θα ήθελα να ακολουθήσω και κάθε μέρα βλέπω και τον τρόπο που θα επιτυχούμε αυτή τη βοήθεια όλο και καλύτερα. Έχω δει πως είτε μέσα από δικό μου post ο κόσμος ενημερώνεται παρά πολύ είτε μέσα από μία κίνηση δική μου-και πολλών ανθρώπων όχι μόνο δική μου.

Είσαι ένας άνθρωπος που δεν κάνει κάτι για την προβολή. Εξακολουθείς και είσαι σεμνός και ταπεινός. Αυτά μεταξύ άλλων σε έχουν κάνει να φτάσεις ως εδώ.

Κάθε άνθρωπος επιλέγει το πώς θέλει να ζήσει, είτε είναι δημόσιο πρόσωπο είτε είναι ένας άνθρωπος που τον γνωρίζουν λιγότεροι. Με ενδιαφέρει η ουσία,

Οι αρνητικές κριτικές σε επηρεάζουν;

Το πιο απλό πράγμα είναι να ασκείς κριτική. Είναι καλό να υπάρχουν αρνητικές κριτικές γιατί μέσα από αυτές μπορει να πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα αλλά τουλάχιστον να είναι αντικειμενικές και να βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα κι όχι απλά για να ειπωθεί το όνομα το δικό μου ή απλά να ασκήσουμε μία κριτική.

Προσωπικό χρόνο έχεις;

Προσωπικό-ιδιωτικό χρόνο δεν έχω παρά πολύ γιατί είναι πολλές οι μετακινήσεις. Έχω πει ότι είναι μία δημιουργική περίοδος για μένα το έχω αποδεχθεί και το εισπράττω ως θετικό γιατί είναι φυσιολογικό από την στιγμή που υπάρχει αυτη η αγάπη του κόσμου να υπάρχει περιορισμός. Κάποια στιγμή θα ηρεμήσει αυτό το πράγμα , η έντασή του αλλά θα ήθελα να ηρεμήσει με τη λογική πλευρά του πράγματος κι όχι με κάτι που θα δυσαρεστήσει τον κόσμο από μένα.

Έχεις δει κάτι στο χαρακτήρα σου που θα ήθελες να το αλλάξεις; Για παράδειγμα είχες πει σε παλαιότερη συνέντευξή σου ότι ήσουν εγωιστής.

Ο εγωισμός ήταν κάτι που είχα εντοπίσει και σαφέστατα δουλεύω πάνω σε αυτό. Γενικά μέσα από την αυτοκριτική μας βελτιωνόμαστε.  Να εντοπίσω πράγματα στον εαυτό μου που θα μπορούσα να αλλάξω κι είναι από κριτικές που μπορεί να ασκούνται είτε μέσα από τη δική μου αυτοκριτική. Κανένας δεν είναι τέλειος. Ούτε εγώ είμαι τέλειος. Ο άνθρωπος πάντα βελτιώνεται και μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε τα λάθη μας καθημερινά και να δημιουργούμε έναν καλύτερο εαυτό.

Ένα από τα μηνύματα που περνάς και φαντάζομαι ότι το γράφεις και στο βιβλίο σου είναι ότι πρέπει να πιστεύουμε. Εσύ για παράδειγμα πιστεύεις πολύ στο Θεό κι από κει αντλείς δύναμη και προχωράς στη ζωή σου. Νομίζω ότι η πίστη είναι από τα εφόδια που πρέπει να έχει κάποιος στη ζωή του.

Προσωπικά πιστεύω στο Θεό. Νομίζω ότι η πίστη είναι συνώνυμο της βάσης. Για μένα είναι η βάση μου και ο κάθε άνθρωπος έχει τη βάση του. Το ΄λέω βάση γιατί είναι πολύ σημαντική για οτιδήποτε και είναι το μόνο πράγμα που δεν δονείται. Γιατι έτσι όπως ήταν και θα είναι τα πράγματα στη ζωή μας είναι όλα κυμαινόμενα. Και καλό είναι να το καταλάβουμε. Βασικά πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Θεωρώ ότι υπάρχει και το καλό και η καλοσύνη σε όλους τους χαρακτήρες κι αν είσαι ο εαυτός σου και το βγάλεις είναι παρά πολύ θετικό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κακοί άνθρωποι, πιστεύω όμως ότι υπάρχουν κακές νοοτροπίες και μπορεί να αλλάξουν μόνο όταν ασκηθεί από τους ίδιους σκληρή κριτική και η πρώτη κριτική ασκείται πρώτα στους εαυτούς μας και μετά απέναντι. Γιατί το εύκολο είναι το απέναντι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη την συνέντευξη:

Το ταξίδι μας για την Αθήνα είχε προγραμματιστεί για τις 19.00 το απόγευμα επομένως όλη την ώρα καθήσαμε στην σχολή όπου ο Γιώργος συνέχισε να κάνει τα μαθήματά του στους ανθρώπους που έρχονταν εκεί να του μιλήσουν και να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί του. Ήρθε το θαλάσσιο ταξί και μας πήγε στα Βασιλικά όπου εκεί κάναμε μία στάση για νερο, καφέ κτλ και επιστροφή στην Αθήνα!

Ευχαριστώ θερμά

To Skiathos Palace για τη φιλοξενία του

Το Spell στη Γλυφάδα για τα ρούχα της συνέντευξης

Το Your Way επιμελήθηκε το μανικιούρ και το πεντικιούρ της Μαρκέλλας Σαράιχα

Οπτικά Βιρβίλη για τα γυαλιά ηλίου της Μαρκέλλας Σαράιχα

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.