3ο Bobos Arts Festival: Ένα πρωτότυπο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival, που διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη συνεχή χρονιά, έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Το Bobos Arts Festival είναι ένα ολοήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό για τα παιδιά. Μια διαφορετική πρόταση, η οποία σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες και να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους, μέσα από μια σειρά προσεκτικά επιλεγμένων πολιτιστικών δράσεων. Μικροί από 3 έως 12 ετών αλλά και μεγάλοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, με την αγορά ενός ατομικού εισιτηρίου, να παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να βγαίνουν από τον Κήπο και να επιστρέφουν σε αυτόν για να διασκεδάσουν επιλέγοντας την εκδήλωση που προτιμούν.   Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν: Τους Burger Project στη νέα τους διαδραστική παιχνιδο-συναυλία για παιδιά αλλά και ευφάνταστους ενήλικες «Ένα τρελό κοντσέρτο». Με όχημα τα τραγούδια των Burger Project, γρήγορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους.

Αφού γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα της μπάντας, περιπλανιόμαστε στα καινούργια τους τραγούδια από το cd «Μουσική και φίλοι» αλλά και σε πιο παλιές επιτυχίες τους απ’ το «Μαμά, θα κάνω μπάντα», τραγουδάμε όλοι μαζί παρέα, παίζουμε μουσικό καθρέφτη, ακολουθούμε τους στίχους. Στο τέλος, ο χορός κερδίζει μικρούς και μεγάλους. Το θεατρικό παραμύθι με ζωντανή μουσική και κούκλες του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος», που μιλά για τον υγιεινό τρόπο ζωής και αγαπήθηκε από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες ενός καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής δίχως καμία διάθεση διδακτισμού ή ηθικολογίας, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στην πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας. Οι κούκλες, δια χειρός Δήμητρας Γιοβάνη, παίρνουν σάρκα και οστά από τρεις ηθοποιούς σε ρόλο εμψυχωτή και αφηγητή, οι οποίοι, χάρη στη σπιρτάδα του κειμένου, τις κάνουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών.Επί σκηνής, βρίσκονται επίσης δύο μουσικοί που σχολιάζουν και τραγουδούν τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου.

Την παράσταση «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», δύο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από τη βραβευμένη θεατρική Ομάδα Τόπι, φτιαγμένες με πολύ κέφι, χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά. Όλα διαδραματίζονται σε ένα τσίρκο με κλόουν, ζογκλέρ, μάγους, ταχυδακτυλουργούς και… έναν τεράστιο ελέφαντα! Μια ιστορία αγάπης και μίσους, ταπεινοφροσύνης και ματαιοδοξίας που εξηγεί πώς ο τρομερός εχθρός μας μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος μας.   Μια διαδραστική αφήγηση από τη διάσημη αργεντινή συγγραφέα και εικονογράφο Isol στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα. Η συμμετοχή της στο Bobos Festival είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του κοινού να τη γνωρίσει από κοντά και να έρθει σε άμεση επαφή με το έργο της.

Η Isol έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA (2013), η σπουδαιότερη διάκριση για συγγραφείς-εικονογράφους που απονέμεται κάθε χρόνο από τη σουηδική κυβέρνηση στη μνήμη της Astrid Lindgren. Από τις εκδόσεις Μάρτης κυκλοφορούν τα βιβλία της «Νουμεράλια», «Ο Πετίτ το τέρας», «Νοτούρνο», «Είναι καλό να έχεις ένα παπάκι».  Ευφάνταστα σόου από τους La Petite Marguerite (Bubble Show), τον Alex de Paris και τους Motus Terrae.   Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιούνται πρωτότυπες δράσεις:   «British Council Kids’ Corner: Παίζοντας με τις λέξεις». Μέσα από διαφόρων ειδών παιχνίδια –κινητικά, εκπαιδευτικά, θεατρικά, ψυχαγωγικά ή άλλα–, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μερικές από τις γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και τη γλωσσική τους ικανότητα. Μέσα από τις δράσεις θα αναδειχθεί η σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως η παρατήρηση, η ομαδικότητα, η συνεργασία. Τις δραστηριότητες εποπτεύουν τρεις έμπειροι εμψυχωτές-παιδαγωγοί.

«Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις» από το Archaeolab. Μια πρωτότυπη δραστηριότητα, η οποία προσομοιάζει τη διαδικασία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής, μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση κουτιών. Πώς γίνεται μια ανασκαφή; Πώς οι αρχαιολόγοι ανασυνθέτουν το παρελθόν από τα ευρήματα; Τα παιδιά γνωρίζουν την επιστημονική διαδικασία διαχείρισης και ερμηνείας των ευρημάτων. Γιατί τα ευρήματα, είναι σαν τις λέξεις που, αν τις βάλεις στη σωστή σειρά, έχουν να μας πουν μια ιστορία! Τέσσερις ιστορίες από διαφορετικές εποχές περιμένουν να τις ανακαλύψουμε!   «Μελωδο-ποιώ» από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos. Ένα εικαστικό εργαστήριο εμπνευσμένο από τους ήχους του καλοκαιριού. Κοχύλια, πέτρες, ξύλα, χάντρες και κορδέλες συνδυάζονται αρμονικά για την κατασκευή ενός μελωδού (μελωδικής αεροκαμπάνας).   Εικαστικές δράσεις από τις Εκδόσεις Μάρτης βασισμένες στις πρωτότυπες δημιουργίες της Isol.   Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

 Πρόγραμμα 11.30 – 12.30:

«Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», Ομάδα Τόπι. Θεατρική παράσταση βασισμένη σε δύο διασκευασμένες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι 13.00 – 13.30: Ιστορίες της Isol. Διαδραστική αφήγηση 14.00 – 15.00: «Ο Αγησίλαγος», Δημήτρης Μπασλάμ. Μουσικοθεατρική παράσταση 15.30 – 16.00: La Petite Marguerite. Βubble Show 16.30 – 17.00: «Silent Comedy», Alex de Paris. Παράσταση παντομίμας 17.30 – 18.30: «Ένα τρελό κοντσέρτο», Burger Project. Παιχνιδο-συναυλία   Παράλληλες δράσεις 11:00 – 19:00 British Council Kids’ Corner: «Παίζοντας με τις λέξεις» Παιχνίδια, μέσα από τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και τη γλωσσική τους ικανότητα. Archaeolab: «Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις» Παιχνίδι προσομοίωσης αρχαιολογικής ανασκαφής Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos: Μελωδο-ποιώ Εργαστήρι κατασκευής μελωδών (μελωδικές ανεμοκαμπάνες) Εκδόσεις Μάρτης: Εικαστικό εργαστήριο Εικαστικό εργαστήρι βασισμένο σε δημιουργίες της συγγραφέως και εικονογράφου Isol   Info: Κήπος του Μεγάρου Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, 11:00 – 19:00 Εισιτήρια: 10 €: προσφορά Εarly Βird, 10/5 έως 20/5 | 12 €: προπώληση, 21/5 έως 9/6 | 15 €: αγορά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου την ημέρα του φεστιβάλ | 13 € / άτομο (οικογενειακό, 4 ή περισσότερα άτομα). Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

Πληροφορίες, εισιτήρια: 210 7282333 Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.bobosartsfestival.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.