Αλέξανδρος Βασιλικός: “Απαιτείται η άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων”

Οι φορείς του τουρισμού κάνουν συνεχώς τηλεδιασκέψεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν συλλογικά τις δύσκολες ώρες. Οι ιδιοκτήτες κάποιων ξενοδοχείων πήραν την απόφαση να μην ανοίξουν καθόλου, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστοί οι τρόποι λειτουργίας όσων ξενοδοχείων θα ανοίξουν. Την ίδια στιγμή ανασφάλεια επικρατεί και στις αεροπορικές εταιρείες, που σε αναμονή επαναφοράς στην κανονικότητα, ζητούν να λάβουν οικονομική στήριξη για την επιβίωσή τους.

Το πλάνο για τα ξενοδοχεία

Ο προγραμματισμός προβλέπει την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων ετήσιας λειτουργίας την 1η Ιουνίου και για τα εποχικά καταλύματα στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρει ότι «1η Ιουλίου θα ανοίξουμε τον εξωτερικό τουρισμό, με τα εποχιακά ξενοδοχεία».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, στις 15 Μαΐου θα υπάρχει ένα πλήρες σχέδιο για τον τουρισμό το οποίο θα περιλαμβάνει πρώτον, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται από όσους προσέρχονται σε τουριστικούς προορισμούς, δεύτερον την ενίσχυση των υγειονομικών δομών, όπου απαιτείται, και τρίτον, τα πρωτόκολλα σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Αλέξανδρος Βασιλικός: “Απαιτείται η άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων”

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός ζητά την άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων.

«Η χώρα μπαίνει σταδιακά στη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας. Σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια, οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Απαιτείται λοιπόν η άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων. Αφενός για να ξεκαθαρίσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι ξενοδόχοι θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις και αφετέρου για να υπάρξει εύλογος χρόνος για την προετοιμασία των ξενοδοχείων και την εκπαίδευση του προσωπικού στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για την ασφάλεια επισκεπτών, εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών.

Ταυτόχρονα, όσο αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της μεγάλης οικονομικής πρόκλησης που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε, τόσο αναδεικνύεται η αναγκαιότητα τολμηρών μέτρων για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε καθημερινά τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού όσο και με όλους τους φορείς.

Στο βαθμό που θα οικοδομηθεί πάνω σε στέρεα θεμέλια η απαραίτητη γέφυρα ελπίδας, με ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, επιδότηση για την εργασία και βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα για το προϊόν, τότε οι ξενοδόχοι θα είμαστε  -όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή για να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.