Αυτή είναι η λίστα με τις πιο επικίνδυνες παραλίες της Αττικής για το 2019

Η Αττική περιβάλλεται από εκατοντάδες παραλίες. Κάποιες από αυτές έχουν πάρει “Γαλάζια Σημαία” και κάποιες άλλες είναι επικίνδυνες. Ποιες είναι αυτές; Την λίστα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων που έγιναν σε 217 παραλίες της Αττικής, για το καλοκαίρι του 2019, δημοσιοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ).

Στο πόρισμα του ΠΑΚΟΕ περιλαμβάνονται 170 παραλίες που κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση, αλλά και οι 47 παραλίες της Αττικής που, χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλες. Δηλαδή το 21,66% είναι ακατάλληλες. Οι παράγοντες που εξετάστηκαν στην έρευνα του ΠΑΚΟΕ είναι τα κολοβακτηρίδια, οι εντερόκοκκοι, το E-coli, φυσικοχημικές παράμετροι όπως απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι όπως χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα.

Τα αποτελέσματα έχουν βγει σύμφωνα με τις δειγματοληψίες της επιστημονικής ομάδας του ΠΑΚΟΕ σε νερά κολύμβησης πολυσύχναστων παραλιών. Δείτε στην παρακάτω gallery ποιες είναι:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.