Χανιά: Ταξίδι στο Σπήλαιο των Ελεφάντων (video)

Η Κρήτη είναι γεμάτη με ομορφιές. Όποια εποχή του χρόνου κι αν επιλέξεις να την επισκεφθείς θα συναντήσεις μοναδικά αξιοθέατα που θα σε εντυπωσιάσουν. Ένα από αυτά βρίσκεται στα Χανιά και δεν είναι άλλο από το Σπήλαιο των Ελεφάντων. Πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο σπήλαιο που αρκετοί έχουν χαρακτηρίσει “παράξενο” και παράλληλα εντυπωσιακό.

Χανιά: Ταξίδι στο Σπήλαιο των Ελεφάντων

Με το που θα ακούσεις την ονομασία του αμέσως το μυαλό σου πηγαίνει ότι ονομάστηκε εξαιτίας της ύπαρξης των ελεφάντων. Αρχικά πρέπει να σας αναφέρω ότι ανακαλύφθηκε μόλις το 1999 από έναν ψαροτουφεκά με το όνομα Μανώλης Ευθυμάκης. Τότε λοιπόν ξεκίνησαν οι έρευνες από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογία. Οι ερευνητές βρέθηκαν μπροστά σε ένα μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο το οποίο είχε μέσα ακόμη και οστά ελεφάντων! Μετά από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι είναι το μοναδικό υποθαλάσσιο σημείο στην Κρήτη στο οποίο βρέθηκαν απολιθώματα ελεφάντων άρα και ζωή παλιά με κάποιο τρόπο σε εκείνη την περιοχή. Οι εξερευνητές που ασχολήθηκαν με το σπήλαιο κατέληξαν ότι πρόκειται για νέο είδος ελέφαντα, το οποίο μάλιστα ονομάστηκε Elephas chaniensis, από την περιοχή των Χανίων. Αν μπορεί κάποιος να το φέρει στο μυαλό του θα πρέπει να το φανταστεί μεγαλύτερο από το σημερινό μέγεθος ελέφαντα αλλά μικρότερο από τον πρόγονό του, δηλαδή τον antiquus. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν απολιθώματα από τρία ενήλικα μέλη και ένα πιο μικρό. Αυτό σαν εύρημα οδηγεί στο γεγονός ότι μάλλον επρόκειτο για ένα ενδημικό είδος. Ο ελέφαντας θεωρείται ότι είχε τρία μέτρα ύψος και η ηλικία του προσδιορίζεται στα 50.000-60.000 χρόνια.

Χανιά: Ταξίδι στο Σπήλαιο των Ελεφάντων (video)
Χανιά: Ταξίδι στο Σπήλαιο των Ελεφάντων (video)

Η είσοδος του σπηλαίου είναι σε βάθος 10 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ συνεχίζεις μέσα από ένα τούνελ περίπου 40 μέτρων. Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάζεσαι μιας και η ίδια η είσοδος της σπηλιάς έχει ύψος 6,5 μέτρα. Όλο το υπόλοιπο τμήμα της έχει μήκος 125 μέτρα και πλάτος περίπου 25 μέτρα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.