Εύκολη συνταγή για αρακά με καρότα

Ο αρακάς με καρότα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Ακόμη κι εγώ που δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου για μαγειρική, βρίσκω λίγα λεπτά για να φτιάξω το λαδερό φαγητό που έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή.

https://www.instagram.com/p/B5NE0Pdl-B4/

Υλικά για αρακά 

1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο όταν είναι η εποχή του
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 καρότα μέτρια
3 πατάτες μέτριες

1 ματσάκι άνηθο
3 φρέσκιες ντομάτες (περασμένες στο μουλτι) ή χυμό ντομάτας
μια πρέζα ζάχαρη
λάδι, αλάτι, πιπέρι

Πώς να φτιάξω αρακά με καρότο;

Εάν έχουμε κατεψυγμένο αρακά, πρώτα απ΄ όλα τον ξεπαγώνουμε και τον ξεπλένουμε καλά. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και τα καρότα. Καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τις πατάτες Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα καρότα, να τσιγαριστούν.

Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον αρακά και τον άνηθο (ψιλοκομμένο) και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 30-40 περίπου λεπτά και ελέγχουμε συνεχώς να υπάρχει νερό στην κατσαρόλα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.