Για Δες: Το travelgirl.gr σου παρουσιάζει το εστιατόριο στο Γαλάτσι με την υψηλότερη βαθμολογία στο Trip Advisor

Το Γαλάτσι είναι μία περιοχή της Αττικής που έχω επισκεφθεί για συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος ήταν για να φάω σε ένα εστιατόριο φημισμένο για τα χειροποίητα ζυμαρικά του. Ο ιδιοκτήτης του Για Δες και μάγειρας, Γιάννης Καρυπίδης, έχει καταφέρει μαζί με τη μητέρα του,την Δέσποινα, να κάνουν τη διαφορά στην περιοχή και να φτιάξουν ένα μαγαζί που θυμίζει γαλλικό bistrot το οποίο μέσα σε λίγο καιρό κατάφερε να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές στο trip advisor. Εξάλλου όπως λέμε εμείς, η καλύτερη διαφήμιση για κάποιον είναι αυτή που γίνεται από στόμα σε στόμα.

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο εστιατόριο Για Δες

Στην οδό Χαλεπά 65, ένα ξύλινο μαγαζί με ευρωπαϊκό αέρα και ζεστό περιβάλλον, σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο Παρίσι. Μπαίνοντας μέσα ακούς πασίγνωστα κομμάτια της jazz και μπορείς να καθήσεις σε ένα από τα τραπέζια με χαμηλό φωτισμό και να χαζέψεις τα πιάτα στο menu. Οι επιλογές είναι πολλές και ανταποκρίνονται και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η ιστορία του “Για Δες” και το όνομα

Μαρκέλλα Σαράιχα-Γιάννης Καρυπίδης

Κάθε μαγαζί έχει την δική του φιλοσοφία και ιστορία. Από το όνομα μάλιστα μπορείς να καταλάβεις πολλά. Ο Γιάννης πήρε την απόφαση να κάνει το δικό μου μαγαζί, αφού έκανε την μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική, επάγγελμα. Δούλεψε σε αρκετές κουζίνες και μετά από συζήτηση με τον πατέρα του, αποφάσισε το 2013 να φτιάξει το δικό του χώρο. “Αρχικά ξεκινήσαμε το μαγαζί σε πιο χαλαρή κατάσταση, με πιο απλά πιάτα, που θύμιζε περισσότερο μεζεδοπωλείο με ελληνικές γεύσεις. Με το πέρασμα των χρόνων είδα ότι δεν ήταν η κουζίνα που θα ήθελα. Έτσι λοιπόν κάναμε μία ριζική αλλαγή του μαγαζιού και αισθητικά και σε κουζίνα και από το 2013 το μόνο που έχει μείνει είναι το όνομα. Για Δες”, μου λέει όση ώρα επεξεργαζόμουν και την τελευταία προσεγμένη λεπτομέρεια του μαγαζιού. “Επειδή στο ξεκίνημά μου ήταν μαζί μου και η μητέρα μου το Για Δες είναι τα αρχικά των ονόματών μας. Γιάννης και Δέσποινα. Μας έδωσε την ιδέα κάτι φίλοι μας”, προσθέτει.

Διακόσμηση με έμφαση στο ξύλο

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο εστιατόριο Για Δες

Μπαίνοντας στο μαγαζί, το ξύλο επικρατεί κάνοντας τον χώρο πιο ζεστό, πιο ρομαντικό. To 2016 έγινε η ριζική αλλαγή με το ένα τμήμα να ολοκληρώνεται το  2016 και το τελευταίο το 2018. Επειδή έχουμε γυρίσει πολλά μαγαζιά στο εξωτερικό θέλαμε να κάναμε κάτι διαφορετικό στην περιοχή σε γεύσεις, σε αισθητική και μουσική. Επειδή μας αρέσει παρά πολύ το ξύλο έχω ενα φίλο αρχιτέκτονα που το σχεδίασε έτσι όπως το ήθελα”. Η πολυτέλεια φαίνεται από τα πιάτα, τα κουβέρ, μέχρι τα έπιπλα. Το Για Δες είναι αναμφισβήτητα το διαμάντι της περιοχής γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που πηγαίνει κόσμος από κάθε προάστιο της Αττικής. “Γενικά ο κόσμος που έρχεται είναι αμιγώς από άλλες περιοχές. Λόγω πολύ καλών κριτικών στο trip advisor και social media”.

Δημιουργικά πιάτα με βάση την ελληνική κουζίνα

ταλιάτα
ταλιάτα

Στον Γιάννη αρέσει η ελληνική δημιουργική κουζίνα. Δεν δέχεται τον όρο gourmet, απλά ξέρει με τον δικό του τρόπο να παντρεύει γεύσεις και να δημιουργεί ένα πιάτο-κόσμημα για τον πελάτη που θέλει να δοκιμάσει τα πιάτα από το menu του. Οι επιλογές που έχει είναι πολλές τόσο στα ορεκτικά και στις σαλάτες όσο και στα κυρίως. “Θέλουμε να είναι χορταστικές οι μερίδες, γευστικές και ωραίες σε παρουσία. Το πιάτο που μας έχει ανεβάσει κι έρχονται για αυτό κατά κύριο λόγο είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά, από παντζάρι και κλασικό. Κάνουμε τη ζύμη, τα κόβουμε μόνοι μας. Από ορεκτικά ένα πολύ ωραίο πιάτο είναι τα μανιτάρια σωτέ”.

Η Μαρκέλλα Σαράιχα με το travelgirl.gr στο εστιατόριο Για Δες

Μπριζόλες, rib eye, φιλετάκια κοτόπουλου με φινόκιο, παπαρδέλες χειροποίητες, μανιτάρια, σαλάτες είναι μερικά από τα πιάτα που θα δεις στο ολοκαίνουργιο menu.  Από τις σαλάτες όμως που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η Για Δες, η οποία  έχει ένα mix πράσινων λαχανικών, τοματίνια, ψητό ταλαγάνι, μπέικον αλλά και αυτή με βαλεριάνα, ανθότυρο, αβοκάντο και καρύδια.

Το travelgirl.gr μπήκε στην κουζίνα και έμαθε την συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλο με πράσο και φινόκιο

φιλετάκια κοτόπουλου με φινόκιο και πράσο

Τα φιλετάκια κοτόπουλο είναι από τα πιάτα ναυαρχίδες. Έτσι λοιπόν βρήκα τον Γιάννη στο φυσικό του χώρο, την κουζίνα και του ζήτησα να μας δείξει πώς φτιάχνει το υπέροχο αυτό πιάτο. Αφού μου εξήγησε τα υλικά, όση ώρα έφτιαχνε το φαγητό, μιλήσαμε για την μεγάλη του αγάπη την κουζίνα αλλά και για την ιστορία του Για Δες. Δείτε ΕΔΩ το βίντεο.

Γιάννης Καρυπίδης-Μαρκέλλα Σαράιχα

Θέλεις να φας πολύ καλό φαγητό σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον; Το Για Δες είναι ο χώρος που θα λατρέψεις και θα γίνει το στέκι σου. Εμένα τουλάχιστον έγινε από την πρώτη στιγμή που συνάντησα αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, τον Γιάννη και τη μητέρα του, Δέσποινα. Επίσης είναι ο ιδανικός χώρος για να κάνετε οποιαδήποτε εκδήλωση αρκεί να μιλήσετε πρώτα με τους ιδιοκτήτες για να σας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές.

Φωτογραφίες: 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για Δες

Χαλεπά 65, Γαλάτσι

Τηλ 2112140158

Μέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα κλειστά

Τρίτη -Παρασκευή 18.00-00.00- ΣΚ 12.00-00.00

Social Media

FB Για Δες

Instagram @gia_des

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.