Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ταξίδεψα στην Πάρο. Μετά από 20 σχεδόν χρόνια βρέθηκα στο κυκλαδίτικο νησί με τις υπέροχες παραλίες και την κουκλίστικη χώρα. Πριν από 3,5 χρόνια περίπου είχα δεχθεί την πρώτη πρόσκληση από τον αγαπημένο φίλο, Patrick Guibert, όπου με τον αδελφό του, Henri άνοιξαν το εστιατόριο Henri G, στην Παροικιά. Ο Henri Guibert, με πείρα πάνω από 25 χρόνια σε διεθνή εστιατόρια στην Ευρώπη με αστέρια michelin, επέστρεψε από την Κορσική που ήταν το τελευταίο του πόστο, στην χώρα που γεννήθηκε και θέλησε να ανοίξει το εστιατόριό στο πιο όμορφο μπαλκόνι της Παροικιάς. “Επιλέξαμε την Πάρο γιατί ερχόμαστε τα τελευταία 15 χρόνια κι έχουμε κι ένα ξενοδοχείο. Μόλις είδα τον χώρο του εστιατορίου, τον ερωτεύτηκα”.

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Το εστιατόριο βρίσκεται στο πιο όμορφο μπαλκόνι της Παροικιάς. Γύρω του είναι φωτισμένα τα νεοκλασικά και νιώθεις μοναδικά σε ένα εξαιρετικό και παράλληλα φιλόξενο περιβάλλον. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί παντού με minimal διακόσμηση. “Δεν ήθελα να πειράξω πολλά στην διακόσμηση, ήθελα να θυμίζει Κυκλάδες”. Κατάλευκα τραπεζομάντηλα και σερβίτσια με χαμηλό φωτισμό και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου.

Henri G: Μεσογειακά πιάτα με… γαλλικές τεχνικές

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Ο Henri είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει και δίνεται ολοκληρωτικά σε αυτό. Επιθυμία του ήταν να κάνει κάτι διαφορετικό στο νησί και το κατάφερε. “Πάντρεψε” τις μεσογειακές γεύσεις με τις γαλλικές τεχνικές, κάτι φυσικά που καταλαβαίνει κάποιος που ξέρει από καλό φαγητό. Οι τεχνικές μου είναι γαλλικές, γιατί θεωρώ ότι η Γαλλία φημίζεται για αυτές, και στην Πάρο έχουμε υπέροχα προϊόντα, από μοσχάρι, από ψάρι μέχρι βότανα και μέλι”.

Οι γευστικές προτάσεις του Henri Guibert

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Με το που καθήσαμε στο γωνιακό τραπέζι του εστιατορίου, ζήτησα από τον Henri να μας κάνει το menu που θα πρότεινε σε κάποιον που θα πήγαινε πρώτη φορά στο Henri G. Ποιες θα ήταν οι προτάσεις του chef; “Εγώ του προτείνω ένα ταρτάρ τόνου με ξύσμα lime, γουακαμόλε και εσπούμα ούζου.

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Σαν κυρίως του προτείνω ένα μυλοκόπι που το ψήνω στους 50 βαθμούς με αλατισμένο βούτυρο, και ένα πουρέ ελληνικής τρούφας”.

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Από τα πιάτα του μενού που με ενθουσίασε ήταν ο σολομός glavlax. “Τον ψήνουμε σε αλάτι και ζάχαρη για 30 ώρες. Άρα έχουμε στο τέλος κάτι που είναι ψημένο γύρω γύρω και στη μέση είναι πολύ ζουμερό. Αυτό το σερβίρω με μία σαλάτα από κόκκινο κινόα με γεύση ταμπουλέ. Προσπαθώ να μείνω στην Μεσόγειο. Σε κάθε πιάτο θα καταλάβεις μία ελληνική γεύση”.

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Αν δε θέλεις να φας ψάρι ή κρέας, τότε οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις το best seller πιάτο για το οποίο έρχονται όλοι στο Henri G. Ποιο είναι αυτό; Το ριζότο με παλαιωμένη παρμεζάνα και τρούφα.

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Από σαλάτες μπορείτε να δοκιμάσετε την κλασική με καρδιές από λόλα, μαρούλι, mango, ραπανάκι, κουκουνάρι με μία βινεγκρετ από πορτοκάλι, ενώ αν είστε λάτρεις του κρέατος οπωσδήποτε να παραγγείλετε το ελληνικό μοσχαρίσιο φιλέτο με κολοκυθάκια στο γκριλ, σάλτσα πικραμύγδαλο και μία μικρή μαρμελάδα από ελιές καλαμόν.

Για να τελειώσει ένα δείπνο σωστά πρέπει να απολαύσεις και το κατάλληλο γλυκό. Στο Henri G δε θα βρεις ελληνικά γλυκά. Όμως αυτά που θα φας θα σου αφήσουν την καλύτερη γεύση για το τέλος. “Τα γλυκά που προτείνω δεν είναι πολύ ελληνικά. Έχω ένα τιραμισού με ελληνικό χαρμάνι, δουλεύω πολύ το mango που το κάνω με καρπάτσιο και με ένα παγωτό γιαούρτι και μαρμελάδα από ροδοπέταλα”.

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Εγώ δοκίμασα την μους σοκολάτας Grand Crus Valrhona 70% ποικιλία Guanaja, carpaccio φράουλας και μαλλί της γριάς. Ένα πιάτο άκρως εντυπωσιακό όπως φυσικά και η γεύση του!

Κριτικές πολλών αστέρων από ξένους κι Έλληνες επισκέπτες 

Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία
Henri G: Γαλλική φινέτσα στο ωραιότερο εστιατόριο της Πάρου με την υψηλότερη βαθμολογία

Το μοναδικό εστιατόριο που έχει την υψηλότερη κριτική στην Πάρο είναι το Henri G με βαθμολογία 4,5 στα 5.  Κι αυτό δεν είναι τυχαίο αφού η καλύτερη διαφήμιση πάντα γίνεται από στόμα σε στόμα κι από ανθρώπους που το επισκέπτονται. Πού οφείλεται; Σε συνδυασμό κουζίνας, γεύσης και εξυπηρέτησης. “Αν η κουζίνα τα πηγαίνει καλά, ο σερβιτόρος τα πηγαίνει καλά αλλά και όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται μαζί μας. Θεωρώ ότι όλοι είμαστε δεμένοι, είμαστε μία αλυσίδα. Αν σπάσει ένας κρίκος είναι δύσκολο να έρθει ξανά η ισορροπία”.

Το 70% των πελατών είναι Γάλλοι, και μετά ακολουθούν οι Ιταλοί και οι Έλληνες. Όσο για το αν ξεχωρίζει ο Henri κάποια κριτική από τι εκατοντάδες; “Είναι πολλές αυτή όμως που με συγκίνησε ήταν μία μικρή φράση που μου έγραψε μία πελάτισσα, “your kitchen is honest”. Η κουζίνα σου είναι τίμια. Κι αυτό με συγκίνησε, γιατί αυτό θέλω να δώσω στους πελάτες. Να είναι το μενού γευστικό και τίμιο”

Το Henri G είναι ένα εστιατόριο διεθνών προδιαγραφών. Ένα εστιατόριο που θα μπορούσες εύκολα να συναντήσεις στην Γαλλία ή στην Ιταλία ακόμη και στη Μύκονο. Μία δοκιμή θα σας πείσει…

Αγία Τριάδα, Παροικιά, Πάρος

+30 22840 24407
info@henrigparos.com

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσίγκας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.