Η αγαπημένη ηθοποιός Μαρία Δεληκωνσταντίνου στο travelgirl.gr: Ζούμε στην εποχή των bloggers και των instagramers, μόνο που αυτό δεν είναι τέχνη

Τη Μαρία Δεληκωνσταντίνου την γνωρίζω πολύ καλά εδώ και αρκετά χρόνια. Εκτός από μία νέα ταλαντούχα ηθοποιός, είναι ένα εξαιρετικό παιδί, σπάνιο για τις μέρες μας. Φέτος την απολαμβάνουμε στην ξεκαρδιστική κωμωδία Αυτός, Αυτός και η Μυστήρια, στο Θέατρο Λύχνος κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19.00. ένα έργο που έγραψε μόνη της και της αξίζουν πολλά μπράβο! Την μέρα που το παρακολούθησα στο θέατρο γινόταν το αδιαχώρητο καθώς είναι από τις μικρές παραγωγές που δεν πρέπει να χάσεις σε καμία περίπτωση. Μετά από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα πήγαμε στα καμαρίνια για να γίνει η συνέντευξή μας!

Αυτός αυτός και η μυστήρια. Μαρία εκτός από ταλαντούχα ηθοποιός, απ΄ότι φαίνεται έχεις ταλέντο και στην συγγραφή. Η πρώτη σου προσπάθεια και έχεις ήδη αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Λίγα λόγια για το έργο

«Αυτός, Αυτός & η Μυστήρια».. είμαι μια ξεκαρδιστική κωμωδία, σε γρήγορους ρυθμούς, βασισμένη στην ατάκα και στις ερμηνείες των ηθοποιών. Πραγματεύεται τη συμβίωση δύο εργένηδων αδερφών, του Σταμάτη και του Γρηγόρη, δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων μεταξύ τους και στον τρόπο που προσπαθούν να διαμορφώσουν την καθημερινότητά τους, ώστε να καλυτερέψουν τις συνθήκες συμβίωσής τους. Στο παιχνίδι μπαίνει μια οικιακή βοηθός και μία γυναίκα που προσπαθεί να «εγκατασταθεί» στο σπίτι, ως η κυρία του σπιτιού, είτε με τον ένα αδερφό είτε με τον άλλο… μια σειρά από κωμικές καταστάσεις κρατάνε το θεατή διαρκώς σε εύθυμη διάθεση, καθώς η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη, προκαλώντας εκρήξεις γέλιου!!!

 

Για ποιους λόγους παροτρύνεις κάποιον να έρθει να το δει;

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη που έχει κάθε άνθρωπος να γελάσει, να διασκεδάσει, να ξεχαστεί από τα προβλήματα της καθημερινότητας, παροτρύνω κάθε έναν να έρθει να δει την παράσταση στο θέατρο, γι’ αυτό ακριβώς το λόγο: θα γελάσει, θα διασκεδάσει, θα ξεχαστεί!

Πώς προέκυψε η συγγραφή;

Η συγγραφή δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά. Όλα μου τα χρόνια, από μαθήτρια στο δημοτικό/ γυμνάσιο ακόμα, έγραφα. Έχω γράψει ποιήματα, μικρά λογοτεχνικά κείμενα, χρονογραφήματα, παραμύθια για παιδιά, θέατρο για παιδιά και κάποια σενάρια για ταινίες. Θα έλεγα ότι είναι ανάγκη μου να εκφραστώ μέσα από τη συγγραφή. Ακριβώς αυτό: ανάγκη! Δεν έκατσα ποτέ να πω «τώρα θα γράψω», αλλά κάθε φορά προέκυπτε. Μια μικρή σκέψη που στριφογυρνούσε στο μυαλό, γινόταν ιστορία σε μερικές κόλλες χαρτί

Έχεις συνεργασίες με τηλεοραση όλα αυτά τα χρόνια. Προτιμάς το θέατρο ή την τηλεόραση και γιατί

Αγαπώ και τα δύο εξίσου! Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, που όμως έχουν τη δική τους μαγεία. Η τηλεόραση είναι το μέσο που σε βάζει μέσα στα σπίτια του κόσμου. Παίζεις έναν ρόλο και γίνεσαι η καθημερινότητα του θεατή. Σε καθιερώνει και σε κάνει αναγνωρίσιμο. Το θέατρο έχει τη μαγεία του. Είναι μια συνεχής ανταλλαγή συναισθημάτων με τον θεατή. Συμμετέχει στην παράσταση με το συναίσθημά του, τη χαρά του, το γέλιο του, το δάκρυ του, την αγωνία του.. για τον ηθοποιό, το θέατρο είναι η καταξίωσή του..

Θεωρείς ότι οι ηθοποιοί οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βοηθούν τα νεότερα παιδιά;

Είναι στον άνθρωπο. Υπάρχουν ηθοποιοί που δεν ασχολούνται καν, και υπάρχουν κι εκείνοι, που βοηθούν τους νέους, όσο μπορούν, με κάθε τρόπο!!! Είμαι τυχερή που έχω γνωρίσει κάποιους από αυτούς!

Τι δυσκολίες έχεις αντιμετωπίσει σε αυτή τη δουλειά;

Η δουλειά αυτή έχει πολλές δυσκολίες. Οι χρηματικές απολαβές είναι ένα μεγάλο θέμα, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τελικά μπορείς να ζήσεις κάνοντας αυτή τη δουλειά μόνο.. Ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα είναι οι συμπεριφορές των νέων, κυρίως.. είναι εξαιρετικά και αδικαιολόγητα ανταγωνιστικοί, σε όλα τα επίπεδα.. Δυστυχώς, ζούμε στην εποχή των bloggers και των instagramers… μόνο που αυτό δεν είναι τέχνη και δεν έχει σχέση με το επάγγελμα…  Η διασημότητα είναι κάτι που έρχεται από μόνο του αναπόφευκτα, όταν κάνεις τη δουλειά σου καλά.. όχι επειδή παίρνεις likes και έχεις πολλούς followers..

Μεταξύ άλλων κάνεις και παραγωγή. Αυτό για έναν ηθοποιό είναι ένα έξοδο πολύ μεγάλο. Γιατί αποφάσισες να το κάνεις; Κατά καιρούς μεγάλοι ηθοποιοί έχουν αποκαλύψει σε συνεντεύξεις τους ότι έχουν καταστραφεί οικονομικά από παραγωγές.

Είναι αλήθεια ότι η παραγωγή ισούται με οικονομική καταστροφή για αυτόν που το κάνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πήρα τα ρίσκα μου. Μου αρέσει να ρισκάρω. Μπορεί να ακουστεί εγωιστικό, αλλά για το δικό μου έργο, ήθελα να γίνουν όλα όπως ακριβώς τα ήθελα, όπως τα είχα φανταστεί! Ήθελα τους συγκεκριμένους ηθοποιούς, τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, όλα ήθελαν να γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ο χρόνος θα δείξει πόσο μεγάλο ήταν το ρίσκο μου και πώς θα μεταφραστεί αυτό και οικονομικά. Μέχρι στιγμής, πάντως, ο κόσμος έχει αγαπήσει όλο αυτό το δημιούργημα και το δείχνει σε κάθε μας παράσταση!

Ρόλος που θα ήθελες να κάνεις;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ρόλο που θα ήθελα να ενσαρκώσω. Μου αρέσουν όλοι οι ρόλοι! Κάθε χαρακτήρας έχει την ιστορία του, τη δική του μαγεία! Θέλω να παίξω όσο πιο πολλούς ρόλους μπορώ!

Ποια η γνώμη σου για το εμπορικό και ποιοτικό θέατρο. Βάζεις ταμπέλες;

Δε μου αρέσουν οι ταμπέλες. Τι πάει να πει εμπορικό και τι είναι αυτό που το διαχωρίζει από το ποιοτικό; Και γιατί ένα εμπορικό δε μπορεί να είναι ποιοτικό; Οι τραγωδίες είναι εμπορικό θέατρο ή ποιοτικό; Γιατί οι περισσότερες είναι τεράστιες εμπορικές επιτυχίες…. Προτιμώ να διαχωρίζω τις παραστάσεις σε αυτές που μου αρέσουν και σε αυτές που δε μου αρέσουν..

3 ελαττώματα και 3 προτερήματά σου

Ελαττώματα… είμαι τελειομανής, σε σημείο ψυχαναγκασμού. Μεγάλο ελάττωμα! Επίσης, είμαι ευαίσθητη: αυτό κι αν είναι ελάττωμα για το επάγγελμα που κάνω.. Είμαι και αρκετά κλειστή σαν άνθρωπος. Δεν εμπιστεύομαι εύκολα εξαρχής και κρατάω σχεδόν πάντα αμυντική στάση Προτερήματα…. Η τελειομανία μου! Την αγαπώ, ακόμα κι αν με ταλαιπωρεί.. Διατηρώ πάντα την ψυχραιμία μου ακόμα και στις πιο περίεργες καταστάσεις και μένω πάντα θετική στη σκέψη και ως στάση ζωής, γιατί δε βγαίνει αλλιώς

Ενα 24ωρο σου αυτήν την περίοδο

Αυτή είναι μια περίοδος πολύ γεμάτη για μένα.. τόσο που και οι 24 ώρες της ημέρας δε μου φτάνουν.. πέρα από τις παραστάσεις κάθε Σάββατο & Κυριακή, έχω μεταγλωττίσεις, σπικαζ, εμφανίζομαι κάθε Παρασκευή πρωί σε μια ενημερωτική- ψυχαγωγική εκπομπή στο Νέο Έψιλον και πέρα από αυτά, ετοιμάζω περιοδεία της παράστασης αυτής, εντός και εκτός Αττικής, ενώ παράλληλα ολοκληρώνω και το πρώτο μου παραμύθι για παιδιά, σε συνεργασία με έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο.

Επόμενα σχέδια

Επόμενα σχέδια… κάνω πολλές σκέψεις και προσπαθώ να τις βάλω σε τάξη. Το σίγουρο είναι η περιοδεία με την παράσταση «Αυτός, Αυτός & η Μυστήρια» και τα υπόλοιπα θα τα πούμε εν καιρώ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.