Η Ελένη Τράκα μας δίνει την συνταγή για σούπα από αβοκάντο

Οι σούπες αυτό το διάστημα έχουν την τιμητική τους. Εγώ προσωπικά τις λατρεύω και μου αρέσει να δοκιμάζω με διάφορες γεύσεις. Τις προάλλες η πιστή αναγνώστρια του travelgirl.gr, Ελένη Τράκα μου έστειλε την συνταγή για σούπα από αβοκάντο. Αυτό το υπέροχο superfood που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά για σούπα από αβοκάντο

1/2 αβοκάντο
350 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
55 γραμμάρια γιαούρτι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/4 το χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλατοπίπερο (όσο θέλει ο καθένας)

View this post on Instagram

Para los amantes de la palta como yooooooo…..Ideal para los días lindos que se nos vienen, esta crema es esquisita, fácil y fresca! Es totalmente #lowcarb #keto . @ketoclub_cl • CREMA DE PALTA (8 PERS) Ingredientes: 3 Paltas grandes 1 cucharada jugo de limón Zest de 1 limón ½ ají verde sin las venas ni pepas 3 tazas de caldo de pollo 1 cucharada de aceite de oliva @kardamilichile ¼ taza hojas de cilantro 1 cucharadita de sal gruesa 1 cucharadita de Pimienta Limón de @badiaspicescl Sour cream, hojas de cilantro, @microgreenchile para decorar. . Preparación: Poner en la licuadora @philips_chile las paltas, aceite de oliva @kardamilichile , el jugo de limón y procesar. Agregar el caldo frío de pollo, el zest, ají, cilatro sal, pimienta @badiaspicescl y licuar hasta obtener una crema suave. Ajustar la sazón y la consistencia agregando más agua o caldo si es necesario. Refrigerar. Servir fría y agregar una cucharada de crema ácida @quillayes_dlv , aceite de oliva @kardamilichile , pimienta y microgreens. También se le puede poner camarones encima. 😋 #disfrutemosquillayes

A post shared by Macarena Edwards (@macaedwards) on

Εκτέλεση συνταγής για σούπα από αβοκάντο

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά με κρύο νερό. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό και το βράζουμε για  πέντε λεπτά, ενώ στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. (Κρατάμε λιγο νερό για να προσθέσουμε αργότερα)
Κόβουμε σε κομματάκια το αβοκάντο και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε αυτά  με το πλυμένο σπανάκι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σχεδόν όλο το γιαούρτι (αφήνουμε δύο κουταλιές της σούπας), αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε το μείγμα σε μπλέντερ και προσθέτουμε λιγο ζεστό νεράκι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάρουμε μια λεία και παχύρευστη κρέμα. Αν τη θέλετε λιγότερο πηχτή, προσθέτουμε νερό.

Γαρνίρουμε με το γιαούρτι που έχει μείνει! Καλή όρεξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.