Η ετήσια εκδήλωση του «WeFor» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

To Σάββατο 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η ετήσια εκδήλωση του «WeFor» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός», υπό την αιγίδα της UNESCO (Όμιλος Πειραιώς & Νήσων), του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ).

Η ετήσια εκδήλωση του «WeFor» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η ετήσια εκδήλωση του «WeFor» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Η ετήσια εκδήλωση του «WeFor» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μέσα από μια διαχρονική οπτική, παρουσία διακεκριμένων και καταξιωμένων προσώπων, αλλά και σπουδαστριών από τον χώρο του Πολιτισμού, θα γίνει μία συζήτηση για τον ρόλο που η γυναίκα έχει και μπορεί να επιτελέσει στον συγκεκριμένο χώρο τα επόμενα χρόνια, όσο και για τις εκφάνσεις που αυτός ο ρόλος αποκτά στην Ελλάδα του 2021.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κυρία Γιάννα Χορμόβα και η κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ. Συμμετέχοντες στην συζήτηση θα είναι, επίσης, η κυρία Ματίνα Γκόγκα, Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, η Προγραμματίστρια & Founder του USEUM, Φωτεινή Βαλεοντή και ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης. Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WeFor κάθε χρόνο αφιερώνεται σε μία μοναδική θεματική και έχει ως στόχο τη δυναμική προώθηση κοινωνικών προβληματισμών, μέσα από δράσεις, πρωτοβουλίες και, κυρίως, τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Για το 2021 η καμπάνια του WeFor «WeForWomen» έχει επίκεντρο τη Γυναίκα και την Ισότητα. Οι διακρίσεις μπορεί να έχουν στόχο συγκεκριμένο φύλο, η αντιμετώπιση αυτών όμως, μας αφορά όλους. Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης που προσπαθεί να υπηρετεί ο οργανισμός, η καμπάνια «WeForWomen» ρίχνει αυλαία με μια εκδήλωση που έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της Γυναίκας μέσα από τα φώτα του Πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια μουσική παράσταση από την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Η δράση θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 μ.μ στην Αίθουσα «Ιφιγένεια», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Λόγω COVID-19, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας, καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό, εδώ:

https://www.eventora.com/en/Events/final-cut-bridge-between-cultu-1

* Τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΜΑΚΑ για την υποστήριξη των δράσεών της σχετικά με ζητήματα ισότητας ανάμεσα στα φύλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.