Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα

Στα Μάταλα της Κρήτης μάς «ταξιδεύουν» backstage φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη νέα δραματική σειρά «Η παραλία», η οποία έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου, σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη και με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών.

Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα

Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα
Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα

Το ειδυλλιακό σκηνικό με τις μοναδικές σπηλιές που δεσπόζουν πάνω από την παραλία και η ατμόσφαιρα του 1969, χρονιά στην οποία μας μεταφέρει η σειρά, αποτυπώνονται ανάγλυφα στα φωτογραφικά καρέ.

Το μοναδικής ομορφιάς τοπίο θα γίνει μάρτυρας συγκλονιστικών ανθρώπινων ιστοριών και ταυτόχρονα το ιδανικό σκηνικό στο οποία τα όνειρα και οι εφιάλτες των πρωταγωνιστών βγαίνουν στην επιφάνεια. Πόσα σκοτεινά μυστικά μπορεί να κρατήσει η παραλία της ανεμελιάς;

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, θα βρείτε εδώ.

Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα
Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα

Ας γνωρίσουμε τους ρόλους της σειράς

Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη): Δουλεύει σε νοσοκομείο του Λονδίνου ως γιατρός και έχει σχέση με τον Γιώργο Παυλόπουλο. Όταν εκείνος της κάνει πρόταση γάμου, η Υπατία πηγαίνει στα Μάταλα για να ανακοινώσει τα νέα στους δικούς της.
Εκεί, όμως, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί σκληρά, με αφετηρία τον τραγικό φόνο που θα συμβεί, αλλά και τη γνωριμία της με τον Χάρι.

Χάρι Πιρς (Δημήτρης Μοθωναίος): Γοητευτικός, με χιούμορ και ανιδιοτέλεια, ο Χάρι βρίσκεται αρκετό καιρό στο κοινόβιο και προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες αφιλοκερδώς στους χίπηδες της παραλίας και στους κατοίκους των Ματάλων. Ο φόνος τού δημιουργεί την αίσθηση πως ο παράδεισός του δέχεται επίθεση. Η γνωριμία του με την Υπατία τον αναγκάζει να αντιμετωπίσει τα δικά του πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Διονύσης Αρχοντάκης (Αλέξανδρος Λογοθέτης): Ο πατέρας της Υπατίας είναι ευφυής, σκληρός και πάντα αποφασιστικός. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο Διονύσης πιστεύει πως ό,τι κάνει, το κάνει για την οικογένειά του. Μετά τον φόνο, ξανανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση ενός ξενοδοχείου που έχει από καιρό στα σκαριά, αλλά δεν φαντάζεται ότι το τραγικό συμβάν θα πυροδοτήσει γεγονότα που τον φέρνουν αντιμέτωπο με τις επιλογές του, το παρελθόν του και τα μυστικά της οικογένειάς του.

Αντιγόνη Αρχοντάκη (Γιούλικα Σκαφιδά): Η σύζυγος του Διονύση είναι μια γυναίκα αιθέρια, προικισμένη με μια σπάνια ομορφιά. Θα βρει από παιδί την κλίση της στη ζωγραφική, αλλά θα την εξασκήσει αρκετά μεγαλύτερη. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε συνειδητά, αλλά τα χρόνια που πέρασαν και η προτεραιότητα που δίνει ο Διονύσης στη δουλειά τούς έχουν απομακρύνει, αν και παραμένουν ένα αγαπημένο ζευγάρι.

Παύλος Αρχοντάκης (Δημήτρης Κίτσος): Ο αδελφός της Υπατίας είναι ο ορισμός του καλομαθημένου γόνου πλούσιας οικογένειας. Παιδί με εξαιρετικά χαρίσματα και ευφυής, δαπανά άσκοπα τα χαρίσματά του, αρνούμενος να μεγαλώσει. Παρότι ο πατέρας του τον προορίζει για διάδοχο στις επιχειρήσεις, εκείνος θέλει να ζήσει τη ζωή του.

Νικολίνα Αρχοντάκη (Μπέτυ Λιβανού): Η γιαγιά της Υπατίας είναι μοναχική, πικραμένη από τη ζωή και τους ανθρώπους. Είναι ειδική στα βότανα και στα μαντζούνια. Αγωνίστηκε σκληρά για να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά, τον Δημητρό και τον Διονύση, κερδίζοντας τον σεβασμό όλου του χωριού. Η μόνη της έννοια, πλέον, είναι να προστατεύσει τον Δημητρό από τον έξω κόσμο και κυρίως από τον εαυτό του.

Δημητρός Αρχοντάκης (Γιώργος Νινιός): Είναι ένας βασανισμένος άνθρωπος, καθώς η νευροδιαφορετικότητά του τον οδηγεί στο να συμπεριφέρεται άλλοτε σαν ένα μικρό παιδί εγκλωβισμένο στο σώμα ενός εξηντάρη άνδρα και άλλοτε σαν άγριο ζώο, με έντονα ξεσπάσματα. Ηρεμεί μόνο με το χάδι της Νικολίνας και με τα διάφορα βοτάνια που η μητέρα του τον έχει μάθει να πίνει υπάκουα.

Γιώργος Παυλόπουλος (Γιάννης Κουκουράκης): Προέρχεται από ευκατάστατη οικογένεια, η οποία τον στέλνει να σπουδάσει στο Λονδίνο και τώρα εργάζεται στα ναυτιλιακά. Μετά από δύο χρόνια συγκατοίκησης με την Υπατία, αποφασίζει να της κάνει πρόταση γάμου. Γνωρίζοντας την οικογένεια Αρχοντάκη, αναπτύσσει ιδιαίτερη συμπάθεια με τον πατέρα της Υπατίας.

Ανδρέας Καραχάλιος (Μάκης Παπαδημητρίου): Το μυαλό του και ο ήπιος χαρακτήρας του τον έχουν βοηθήσει να ανέλθει στην αστυνομία και πλέον αναλαμβάνει ειδικές υποθέσεις εγκλημάτων. Ειλικρινής, ανεπιτήδευτος, ορθολογιστής, θεωρεί τη λογική το πιο δυνατό «όπλο» της δουλειάς του και απεχθάνεται τη βία.

Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα
Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα

Παντελής Αρβανιτάκης (Νίκος Καραγιώργης): Ενωμοτάρχης της περιοχής και άνθρωπος κλειστός, ο Αρβανιτάκης αναλαμβάνει την υπόθεση του τραγικού φόνου. Θα κληθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ των κατοίκων του χωριού και των χίπηδων.

Γράντος Μαυριτσάκης (Νικόλας Παπαγιάννης): Μεγάλωσε με την οικογένεια του παπα-Νικόλα και είναι παντρεμένος με την κόρη του, την Κερασία. Στην πραγματικότητα, όμως, σκέφτεται κρυφά, ακόμα, την Υπατία, τον εφηβικό του έρωτα. Ζει με έναν πηγαίο θυμό, που πηγάζει από το γεγονός ότι δεν γνωρίζει τους πραγματικούς του γονείς. Από μικρή ηλικία είναι στη δούλεψη του Διονύση Αρχοντάκη, αναλαμβάνοντας τις ειδικές αποστολές που εκείνος του αναθέτει.

Κερασία Μαυριτσάκη (Ευσταθία Τσαπαρέλη): Μοναχοπαίδι του παπα-Νικόλα και της γυναίκας του, Δέσποινας, μεγάλωσε μαζί με τον Γράντο και τον ερωτεύτηκε. Είναι η προσωποποίηση της ήρεμης δύναμης και της φροντίδας, άνθρωπος με υπομονή και κατανόηση για τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης.

Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης (Αλέξανδρος Μούκανος): Ο καλοκάγαθος παπάς του χωριού είναι η ήρεμη δύναμη στον οποίο καταφεύγουν οι χωριανοί όταν προκύπτουν συγκρούσεις. Παρότι άνθρωπος του Θεού, διατηρεί καλά κρυμμένα μυστικά.

Λοΐζος Ανδρουλιδάκης (Δημοσθένης Παπαδόπουλος): Κοινοτάρχης της περιοχής και κρυφός σύμμαχος του μεγαλοεπιχειρηματία Παπαγιαννάκη, ο Λοΐζος είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να εμπιστευτείς ποτέ αν αυτό που λέει είναι αυτό που εννοεί.

Σήφης Γερωνυμάκης (Δημήτρης Ξανθόπουλος): Τραχύς και αψύς, αλλά κατά βάθος αγαθός. Η δουλειά στο καφενείο και το ψάρεμα είναι τα μόνα πράγματα που ορίζουν την καθημερινότητά του.

Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα
Η Παραλία: Οι ρόλοι της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ και backstage σκηνές από τα Μάταλα

Μαρία Ζαφειράκη (Γωγώ Καρτσάνα): Έξυπνη, δυναμική, με αυτοπεποίθηση, που ξέρει τι θέλει από τη ζωή της. Μεγάλωσε στα Μάταλα και έχτισε μια φιλία ζωής με τη Ρηνιώ και την Υπατία. Με τον πρόωρο θάνατο της μητέρας της, υποχρεώθηκε να βοηθήσει τον πατέρα της με την πανσιόν, για να μη χρεοκοπήσουν.

Νόνα Ζηνοβάκη (Μαρία Μπαγανά): Είναι πληθωρική, ελαφρώς κουτσομπόλα, αλλά με ευστροφία και επιχειρηματικό δαιμόνιο. Δεν ευτύχησε να ζήσει τον έρωτα και έτσι ζει μαθαίνοντας και ακούγοντας για τις ζωές των άλλων.

Πιτ Φέργκιουσον (Κώστας Νικούλι): Αρχηγός του κοινοβίου των χίπηδων. Έχει έφεση στη ζωγραφική, αίσθηση του χιούμορ και είναι αθεράπευτα ρομαντικός, αλλά ταυτόχρονα και απρόβλεπτος.

Στιβ Μίλερ (Στέφανος Μουαγκιέ): Έζησε την κόλαση στον πόλεμο στο Βιετνάμ, λιποτάκτησε και βρήκε την τέλεια κρυψώνα στο κοινόβιο στα Μάταλα. Έχει σκληρό παρουσιαστικό, αλλά τρυφερή ψυχή.

Λόρα Μπράουν (Μαρθίλια Σβάρνα): Φαινομενικά δυναμική και ανεξάρτητη, στην πραγματικότητα, όμως, είναι μάλλον παραδοσιακών αρχών. Στην πραγματικότητα, αυτό που ονειρεύεται είναι μια οικογένεια.

Τες Γουίλσον (Ξένια Ντάνια): Δουλεύοντας ως μοντέλο, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για φωτογραφίσεις και πασαρέλες. Ύστερα από μια φωτογράφιση στην Κρήτη, η μόνη της φίλη, η Λόρα, θα της προτείνει να πάνε στα Μάταλα.

Μαρκ Μπένσον (Αλέξανδρος Πέρρος): Άνδρας με χιούμορ και αισιοδοξία, είχε από μικρός αγάπη στην κολύμβηση. Εκπροσώπησε τον Καναδά σε διεθνείς διοργανώσεις και με εισιτήριο τα μετάλλιά του, βρέθηκε να σπουδάζει κοινωνικές επιστήμες.

Τόμι Μπέικερ (Γιώργος Σαββίδης): Ο μάγειρας του κοινοβίου, χαίρει μεγάλης αγάπης και σεβασμού. Είναι ευαίσθητος, φιλήδονος και γεμάτος καλοσύνη.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.