Η Ψιλικατζού: Μετά από 100 παραστάσεις συνεχίζει στον Πολυχώρο Vault

Μετά από 100 παραστάσεις την περασμένη σεζόν και λόγω της μεγάλης αποδοχής από κοινό και κριτικούς «Η Ψιλικατζού», βασισμένη στο αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό Best Seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο, συνεχίζει την πετυχημένη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT, από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου έως την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, κάθε Κυριακή στις 21:15 και Δευτέρα στις 19:00.

Μια Ψιλικατζού (Ελένη Ουζουνίδου) που με τη βοήθεια της αδερφής της (Άννα Ψαρρά) θα μας αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα. Και που με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα – ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση.

Η Ελένη Ουζουνίδου, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η Ψιλικατζού» πήρε το 3ο βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun και το βραβείο «Άννα Καλουτά» στα Κορφιάτικα θεατρικά βραβεία 2018-2019 από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Λίγα λόγια για το Βιβλίο

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με δύο όψεις. Η πρώτη είναι αυτή του e-ημερολογίου της «ψιλικατζούς». Η δεύτερη αυτή των προσπαθειών της να τεκνοποιήσει. Ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός, χαράς – λύπης, εύθυμου – σοβαρού. Ένα βιβλίο χωρισμένο σε δύο κόσμους, βασισμένο σε δύο ημερολόγια. Από τη μια το διαδικτυακό της ημερολόγιο, βασισμένο σε ένα blog που έκανε πάταγο (https://xpsilikatzoy.wordpress.com/), (http://psilikatzoy.blogspot.com/) και από την άλλη το προσωπικό της.

Μια κοπέλα που γράφει μέσα από ένα ψιλικατζίδικο για την καθημερινότητά της. Ιστορίες από τη Νίκαια, παράξενοι πελάτες, μια Αθήνα που δεν τη βλέπουμε στις ειδήσεις, μια Ελλάδα που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή συνήθως προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι, με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό στην γειτονιά της, τα καμώματα των μικρών μαθητών, για την περίοδο που έβαφε νύφες, τα παιδικά της χρόνια.
Παράλληλα μια προσπάθεια δέκα χρόνων να κάνει παιδί. Τα κέντρα γονιμότητας, οι εμβρυολόγοι, οι γυναικολόγοι, οι αίθουσες αναμονής, οι εξωσωματικές και οι ιατρικές εξετάσεις, το ταξίδι από μήνα σε μήνα από τη μια υπόσχεση στην άλλη, τα άγχη, οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι απογοητεύεις.

Η ιστορία της Ψιλικατζούς ξεκίνησε στις 18 Μαίου του 2005 όταν η Κωνσταντίνα Δελημήτρου άρχισε να καταγράφει από το ψιλικατζίδικο της στη Νίκαια το χρονικό της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων της γειτονιάς της. Ένα e-ημερολόγιο που ξάφνιασε με τη δροσιά και την πρωτοτυπία του. Αμέσως ξεχώρισε για τη ματιά με την οποία η blogger έβλεπε τον κόσμο, έκλεβε πλήθος χαμόγελα και αποτελούσε πραγματική όαση στο τότε διαδίκτυο. Οι ιστορίες της γινόντουσαν ανάρπαστες. Η επιτυχία και η απήχηση της Ψιλικατζούς ήταν πρωτοφανής. Είχε προκαλέσει έναν μικρό σεισμό στο χώρο του διαδικτύου. Μαζί με την αναγνώριση στο internet και την μεγάλη επισκεψιμότητα ήρθε και η πρόταση για την έκδοση ενός βιβλίου. Το αποτέλεσμα ήταν η Κωνσταντίνα να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Το εξαιρετικό «Η Ψιλικατζού».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας:
Κωνσταντίνα Δελημήτρου

Δραματουργική επεξεργασία – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδι παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης

Τραγούδι παράστασης : https://www.youtube.com/watch?v=A_lRH2aqq90

Σκηνικά: Καρατζιάς Δημήτρης – Μάνος Αντωνιάδης – Μάριος Βουτσινάς

Κοστούμια – Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα”*: Μάριος Βουτσινάς

Βοηθός: Αναστασία Δάλμα

Κατασκευή Κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Trailer παράστασης- Video τραγουδιού: Στέφανος Κοσμίδης (https://www.facebook.com/ORKICREATIVE/ )

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=F2eya7iAAZ0

Παραγωγή: VAULT

Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά

*Το Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα” του Μάριου Βουτσινά, θα εκτίθεται στο Vault, ως μόνιμη εγκατάσταση για όλη τη διάρκεια των παραστάσεων.

*Ευχαριστούμε τον κύριο Κώστα, τον Βασίλη και την κυρία Ανδριάνα Χρυσάντζα, από το Ψιλικατζίδικο δίπλα στο Vault (Κορυτσάς 15) και τον Βαγγέλη Ηλιάκη από τη Δεδεμπίλης Τυροκομική (Ηούς 76, Κάτω πετράλωνα) για την πολύτιμη βοήθεια τους.

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

INFO!

ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ (2η χρονιά)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου έως την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κάθε Κυριακή στις 21:15 και Δευτέρα στις 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Προπώληση Viva: 12 ευρώ : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

..”Μια παράσταση άμεση και ανθρώπινη, στην οποία το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και η κωμωδία με το δράμα. Τη μαρτυρία επωμίζεται η Ελένη Ουζουνίδου, που σκιαγραφεί ωραία την ψυχοσύνθεση και τα συναισθήματα μιας γυναίκας αισιόδοξης, κάπως αφελούς αλλά και πολύ ταλαιπωρημένης. Η διασκευή που υπογράφει ο σκηνοθέτης δημιουργεί έναν μικρότερο, αλλά σημαντικό για τη ροή της δράσης ρόλο, τον οποίο αναλαμβάνει με επιτυχία η Άννα Ψαρρά, επιτυγχάνοντας εξαιρετική σκηνική επικοινωνία με την Ουζουνίδου”… Τώνια Καράογλου (Αθηνόραμα)

…”Μία από τις καλύτερες παραστάσεις όχι μόνο της φετινής σεζόν, αλλά των τελευταίων χρόνων. Το κείμενο είναι από μόνο του και πολύ δυνατό και πολύ συγκινητικό και πέρα για πέρα αληθινό. Κι εδώ περνάμε στον πλανήτη “ταλέντο”. Ο Δημήτρης Καρατζιάς στήνει ένα περίτεχνο και φωτεινό, κανονικό ψιλικατζίδικο και καταφέρνει να κάνει το έργο διαδραστικό. Ωστόσο κρύβει ακόμη έναν άσο στο μανίκι του. Εκτός από την πρωταγωνίστρια (δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από την εξαιρετική Ελένη Ουζουνίδου) φέρνει ακόμη μία γυναίκα στη σκηνή. Η Άννα Ψαρρά (ανέλπιστη αποκάλυψη) αποδεικνύει πως ένας πολύ καλός ηθοποιός μπορεί να κερδίσει το κοινό, ενώ μπορεί να κάθεται απλά σε μια καρέκλα και να παίζει κυρίως με το πρόσωπο του”… Νόρα Ράλλη (Η Εφημερίδα των Συντακτών)

…”Μια συγκινητική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε! Mια πολύ όμορφη, προσεγμένη και αιχμηρή παράσταση με αστικό χαρακτήρα και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους θεατές”… Ματθαίος Λεωνίδας (Το Κουτί της Πανδώρας – HotDoc)

…”Ο Καρατζιάς προσεγγίζει στην ουσία του τον ζωντανό, καθημερινό και αυθεντικό λόγο της Δελημήτρου, και μαζί με την ερμηνευτική δύναμη της Ουζουνίδου τα αφήνει να κυριαρχήσουν στην απλή αλλά δυναμική και ευαίσθητη σκηνοθεσία που υιοθετεί. Απόλυτα ταιριαστή και συγκινητική η μουσική του Μάνου Αντωνιάδη και ο ρόλος της Άννας Ψαρρά, ένα εύρημα που λειτουργεί υπέροχα. Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνει στην Ουζουνίδου. Ένας χείμαρρος συναισθημάτων, βαθειά συγκινητική, άμεση, αστεία, αθυρόστομη και αιχμηρή, η Ψιλικατζού της Ουζουνίδου είναι μια πραγματική γυναίκα που σε κάνει να πονάς με τον πόνο της και να γελάς με τη χαρά της. Ο λόγος της, το σώμα της, η έκφρασή της είναι όλα προσανατολισμένα στο γλυκόπικρο παραμύθι της Ψιλικατζούς και στην επίμονη ανάγκη της να διεκδικεί αυτό που ορίζει ως ευτυχία”… Ιωάννα Βαρδαλαχάκη (Clickatlife)

...”Αν την παρακολουθήσει κανείς στη σκηνή, αντιλαμβάνεται αμέσως το μεγάλο ταλέντο, την υπέρμετρη ευαισθησία, αλλά και την ακτινοβολία που εκπέμπει στον θεατή. Στην «Ψιλικατζού», «δίνει ρέστα». Ενώ τη μια στιγμή σε κάνει να χαμογελάς, την αμέσως επόμενη κάνει το στομάχι σου να δένεται κόμπο, παρουσιάζοντας το γκρίζο θέμα της υπογονιμότητας μέσα από τον πολύχρωμο κόσμο ενός ψιλικατζίδικου στη Νίκαια, δεν αφήνει κανένα θεατή ασυγκίνητο”… Μαρία Λυσάνδρου (Περιοδικό Plan Be / Ελεύθερος Τύπος)

…“Η «Ψιλικατζού» είναι μια παράσταση που μιλάει στην “Ψυχή”, μια σπουδαία παράσταση και αξίζει να τη δείτε. Μόνο κερδισμένοι θα βγείτε”…Αφροδίτη Καραμήτσου (Aixmi.gr)

…”Μια πολύ ωραία παράσταση, που συγκινεί βαθιά, χωρίς να γίνεται μελό. Τόσο η ερμηνεία της ταλαντούχας Ελένης Ουζουνίδου, όσο και της Άννας Ψαρρά υπήρξαν υποδειγματικές, ισορροπώντας ανάμεσα στο δραματικό και το κωμικό. Οι θεατές καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές στο τέλος, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι”… Νίκος Μπατσικανής (Palmografos.com)

..”Μια επιτυχημένη ΨΙΛΙΚΑΤΖΟΥ που θα παίζεται για χρόνια στο VAULT. Μετά την «Γυναίκα της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά, είχα δέκα περίπου χρόνια να δω κάτι τόσο αυθεντικό και ζωντανό. Aπό τα λίγα θεάματα που είδα φέτος και που μπορεί να παιχτεί για πολλά ακόμα χρόνια. Δείτε αυτή την παράσταση για να βγάλετε καλύτερα τη βδομάδα σας. Και τη ζωή σας εν τέλει”… θεατρολόγος και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας (Γράφειν)

…”Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσω αυτό που είδα και άκουσα. Το καταπληκτικό κείμενο της κυρίας Δελημήτρου, άψογα επεξεργασμένο και σκηνοθετημένο από τον Καρατζιά, αποδόθηκε ονειρικά από τις κυρίες Ελένη Ουζουνίδου και Άννα Ψαρά. Δεν έμεινε συναίσθημα για συναίσθημα που να μην άγγιξαν. Σφίξιμο στο στομάχι και συγκινησιακή χειροβομβίδα, τούτο εδώ το έργο. Είναι «απλά» μία τιτάνια, μία θεϊκή παράσταση. Πολύ εύκολα μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει, όχι μόνο φέτος, αλλά και τα τελευταία έξι χρόνια.”… Κώστας Κούλης (Noizy.gr)

…”Λαϊκό θέατρο, γνήσιο…Τόσο η ποιητική σύλληψη της συγγραφέως, όσο και η ευαίσθητη διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά, αναδεικνύουν τη μεγάλη ερμηνευτική γκάμα της Λένας Ουζουνίδου. Η μετάπτωση των διαθέσεων, από το χιουμοριστικό ύφος της αρχής, την ελευθεριότητα κάποιων εκφράσεων, τους υψηλούς τόνους φωνής έως την εσωτερικότητα, τη συγκίνηση και την ανθρώπινη πικρία του δεύτερου μέρους, γίνεται με μαεστρία”… Νίκος Ξένιος (Book Press)

…” Είναι μαγικό πράγμα το θέατρο! Είναι όμορφο να βλέπεις έργα που συγ-κινούν αληθινά! «Η Ψιλικατζού» ήρθε για να μείνει στην καρδιά μας και ασφαλώς επιβάλλεται να την δεις… πραγματικά, μην την χάσεις για κανέναν λόγο!”… Ντίνα Καρρά (kallitexnes.gr)

…”Στο σύνολο της πρόκειται για μια θεατρική στιγμή που μέσα στην ηρεμία και τη συγκίνηση του μικρού χώρου του Vault, θα δημιουργήσει το δικό της εκκωφαντικό θόρυβο. Η μεστή ερμηνεία της Λένας Ουζουνίδου σε συνδυασμό με το γεμάτο ζεστασιά κείμενο δίνουν στο κοινό μια βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική παράσταση. Πρόκεται αναμφισβήτητα για μια σημαντική θεατρική πρόταση”… Κάτια Σωτηρίου (θέατρο.gr)

…”Ένα όμορφο κείμενο που ευτύχησε στα χέρια ενός ταλαντούχου σκηνοθέτη, με μία υπέροχη μουσική επένδυση, μία μεγάλη ηθοποιό, ένα ωραιότατο σκηνικό, δημιουργούν μία παράσταση μοναδική. Που είναι στα must to see της φετινής θεατρικής σεζόν. Μια πολύχρωμη παράσταση με χιούμορ, ανάμεικτο με γέλιο, δράμα, θλίψη, πόνο, αισιοδοξία, επιμονή. Μια παράσταση που σας συνιστώ να παρακολουθήσετε άμεσα”… Βίβιαν Μητσάκου (Theater Project 365)

…”Μια συγκινητική παράσταση στην οποία το δυνατό χαρτί είναι η πρωταγωνίστρια της, η Ελένη Ουζουνίδου, η οποία καταθέτει επί σκηνής ακέραια κομμάτια αυθεντικής συγκίνησης. Ο Καρατζιάς, ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης ηθοποιών κατάφερε να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες ατμόσφαιρες ισορροπώντας θαυμάσια ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Υπέροχη για άλλη μια φορά η μουσική και το τραγούδι του Μάνου Αντωνιάδη”… Μαρία Κυριάκη (Επί Σκηνής)

…”Μια από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν και ίσως μπορεί και ολόκληρου του έτους. Η θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά εξαιρετική. Η προσομοίωση του ψιλικατζίδικου απίστευτα αληθινή, ενώ πιο στοχευμένη επιλογή ηθοποιών για τους ρόλους δεν θα μπορούσε να υπάρξει”… Μαρία Διονυσοπούλου (Young People)


… “Ο Δημήτρης Καρατζιάς έκανε πάλι το “θαύμα”! Έστησε μια παράσταση που “μιλάει” με αμεσότητα και ειλικρίνεια στην καρδιά του θεατή παρέχοντας του απλόχερα εικόνες γνώριμες και φιλικές, μια παράσταση που θα σας συναρπάσει! Η ερμηνεία της Ουζουνίδου δίνει κύρος και αξιοποιεί στο έπακρο όλες τις πτυχές του κειμένου της Δελημήτρου και η πρωτότυπη μουσική του Αντωνιάδη απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα!”… Μαρία Μεταξιτινού (περιοδικό Tv24)

…”Για το κείμενο της Δελημήτρου, την σκηνοθεσία και το στήσιμο του Καρατζιά, το παίξιμο της Ουζουνίδου και της Ψαρρά, την μουσική του Αντωνιάδη, αξίζει να δείτε την “Ψιλικατζού” στο VAULT. Να την δείτε γιατί η περιπέτεια της Κωνσταντίνας Δελημήτρου πρέπει να γίνει αντικείμενο συζήτησης και να γίνει ανοιχτά, όχι στα μουλωχτά. Και γι’ αυτό μας αφορά όλους, τελικά. Γι’ αυτό να πάτε να την δείτε”… Γιάννης Καρνεσιώτης (Asteroid)

…”Η Ελένη Ουζουνίδου με την εξαιρετική διασκευή που έχει κάνει ο Δημήτρης Καρατζιάς και υπό την σκηνοθετική του καθοδήγηση, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, φτάνει στην καρδιά, στο ψητό! Βουτάει χωρίς φόβο μέσα στις αφηγήσεις της και φωτίζει το πορτραίτο ενός ανθρώπου που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, με νύχια και με δόντια, με χιούμορ και με οδύνη αληθινή, χορτασμένη με γκρεμό και απόρριψη, αλλά γεμάτη αγάπη και σθένος και ζωντάνια και αφοπλιστική ειλικρίνεια. Το βλέμμα της όταν της ανακοινώνουν για μια ακόμη φορά ότι απέτυχε η πολλοστή προσπάθειά της, η πίκρα, ο πόνος της, όλες αυτές οι σκέψεις, είναι συνταρακτικό”… Αλέξης Κανατάς (gefira.gr)


…”ένα έργο βαθιά ανθρώπινο και αληθινό που δύσκολα θα σας αφήσει ασυγκίνητους”… Γιώργος Βάννος (stories music and thoughts)

…”Η αγωνία πολλών γυναικών, η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, η οικονομική επιβάρυνση που συχνά εξελίσσεται σε οικονομική καταστροφή στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν παιδί, η περίοδος της κρίσης και τα κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν, όλα αυτά πήραν μορφή από την εξαιρετική ερμηνεία, την κίνηση, τη φωνή, την παραστατική έκφραση της Ελένης Ουζουνίδου. Το κείμενο στηρίχτηκε από μια εξαιρετική ερμηνεία, κατάλληλα σκηνικά και θαυμάσια μουσική πλαισίωση”… Μαρία Μαρή (Θεατρομανία)

…”Νομίζω πως μέρες που είναι – εορταστικές! – η παράσταση που σκηνοθέτησε με αντρική ευαισθησία και πανανθρώπινη διάθεση ο Δημήτρης Καρατζιάς και απογείωσαν με τις ερμηνείες τους η Ελένη Ουζουνίδου και η Άννα Ψαρρά, αποτελεί την ιδανική έξοδο για τις γιορτές. Μια από τις πιο Feelgood παραστάσεις της χρονιά!” … Λίλα Παπαπάσχου (Θεαθήναι)

…”Αναμφισβήτητα εξαιρετική η ερμηνεία της Ελένης Ουζουνίδου, ζωντάνεψε με περίσσεια ευαισθησία και αυθορμητισμό μια ιστορία καθημερινή και κοινή, που ωστόσο αποτελεί και στις μέρες μας ζήτημα ταμπού. Θα την αγαπήσετε και θα την απολαύσετε. Μην το χάσετε”… Μυρτώ Παπαιωάννου (ARTgr Radio)

…”Η βαθιά και αληθινή εξομολόγησή της αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές του κοινού, το οποίο για μία ακόμη φορά υποκλίνεται στην εξαιρετική ερμηνεία της Ελένης Ουζουνίδου, μιας ηθοποιού που πάντα θα μας «ανοίγει την όρεξη» για ξεχωριστές θεατρικές εμπειρίες, είτε στέκεται μπροστά από πατατάκια, σοκοφρέτες και άλλες λιχουδιές, είτε όχι”… Αντώνης Μπούμπας (UrbanLife.gr)

…”Η Λένα Ουζουνίδου, κυριολεκτικά πετούσε πάνω στη σκηνή και με κάθε της φράση αποδείκνυε πως ακόμη και ο τετραγωνισμός του κύκλου μπορεί να επιτευχθεί. Με ακατάβλητο πάθος έπαιζε σαν να ήταν ο πρώτος ρόλος της θεατρικής της πορείας. Ο Καρατζιάς – εκτός των άλλων – έχει κάτι σπάνιο: Ανακαλύπτει ακόμη και τους πιο καλά κρυμμένους θησαυρούς, τους ανασύρει και μας τους παρουσιάζει στον – εντυπωσιακά ανανεωμένο φέτος – Πολυχώρο του Vault”… Παναγιώτης Μήλας (catisart.gr)


…”«Η Ψιλικατζού» στο Θέατρο Vault είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς! Γεμάτη γέλιο, αλήθειες του σήμερα και του πάντα και ερμηνείες καθηλωτικές! Όσον αφορά την Ελένη Ουζουνίδου, υποκλίνομαι στο υποκριτικό της ταλέντο και την αυθεντικότητα της επί σκηνής”… Θανάσης Ξάνθος (Koita-magazine)

… “«Η ψιλικατζού» είναι μια παράσταση που πρέπει να δουν και άντρες και γυναίκες. Το ψιλικατζίδικο αυτό, είναι το μόνο κατάστημα από το οποίο θα βγουν όλοι όσοι το επισκεφτούν κερδισμένοι”… Σπύρος Οικόπουλος (Εφημερίδα Sportime)

…”Η Λένα Ουζουνίδου είναι απίστευτα χαρισματική ηθοποιός. Αγκαλιάζει και βιώνει τον ρόλο της στον ύψιστο βαθμό, με απέραντο σεβασμό αλλά και πάθος, αποδίδοντάς τον με μια φυσικότητα σχεδόν τρομακτική. Πλάι της, η εξίσου υπέροχη Άννα Ψαρρά…Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα, άρτια στημένη και έξοχα παιγμένη παράσταση με αφετηρία μια πραγματική ανθρώπινη ιστορία, η οποία, στο βάθος, αφορά (και γι’ αυτό συγκινεί) τον καθένα μας.”… Μάριον Χωρεάνθη (diastixo.gr)

…”Πώς γίνεται κάθε φορά που παρακολουθώ μια παράσταση στο συγκεκριμένο πολυχώρο να φεύγω συγκλονισμένη από αυτό που είδα και να σκουπίζω τα βρεγμένα μου μάγουλα; «Η Ψιλικατζού» είναι μια σπουδαία παράσταση και αξίζει να της αφιερώσετε το χρόνο και την προσοχή σας”… Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη (Radioalchemy)

… “Η Ελένη Ουζουνίδου διαχειρίζεται την ψυχολογία των θεατών με αριστοτεχνικό τρόπο. Ειναι μοναδική!!!
Ένα σκληρό κείμενο, σκηνοθετηθηκε εκμεταλλευόμενο την ερμηνευτική δύναμη της πρωταγωνίστριας.
Δείτε το οπωσδήποτε.Θα ενθουσιαστείτε!!!”…
Μιχάλης Βαμβακάς (Λάμψη 92,3 FM)

… “Ο χειμαρρώδης λόγος της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, καθιστά το έργο της αυτομάτως ένα σύγχρονο αριστούργημα. H απολαυστική από κάθε άποψη Ελένη Ουζουνίδου, με μια καθηλωτική ερμηνεία, κινείται με χαρισματική άνεση και ευελιξία από το γέλιο στο κλάμα, από τη χαρά στο δάκρυ. Kαθηλώνει το θεατή, τον συνεπαίρνει, τον συγκλονίζει. Ακούστε την ιστορία της και μη ντραπείτε να δακρύσετε μαζί της”… Μαριλιάνα Ρηγοπούλου (Fragile)

…”Θριαμβεύει η «Ψιλικατζού» στο Θέατρο Vault”… Βαγγέλης Ιωάννου (irafina.gr)

…”Μέσα στην ποικιλία θεαμάτων που προσφέρει ο πολυχώρος Vault μπορεί να βρει κανείς μικρά «διαμαντάκια» που χάρη στην απλότητα και τη σκηνική τους αλήθεια δημιουργούν στιγμές μοναδικής θεατρικής μέθεξης. Μία τέτοια στιγμή, που θα μείνει έντονα γραμμένη στην ιστορία του Vault, είναι και αυτή της «Ψιλικατζούς»”… Κατερίνα Πεσταματζόγλου (Quinta)

…”Μία υπέροχη διασκευή και μεταφορά στην σκηνή του best seller βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, το ίδιο συγκινητική και «γλυκόπικρη» όπως ακριβώς και το βιβλίο! Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα!”… Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γιώργος Λιναρίτης (ArtMagazino)

…”Μπράβο σε όλους τους συντελεστές που δημιούργησαν αυτήν την παράσταση που μιλά για ένα θέμα – ταμπού όπως είναι η υπογονιμότητα. Βαθιά μας συγκίνησε και μας αφύπνισε και όχι μόνο εμάς τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες που ήταν παρόντες. Πάλι το Vault μας εκπλήσσει με τις καλλιτεχνικές του επιλογές και τη διαφορετική ματιά”… Πόλλυ Μαρμαρινού (FreshArt24.gr)

…”H Ελένη Ουζουνίδου μέσα σε ένα πριγκιπικό πράσινο φόρεμα καταθέτει την ψυχή της στην σκηνή με μαγνητισμό και οικειότητα που μόνο η ίδια ξέρει να διαχειρίζεται. Αυτή και μόνο αυτή η γυναίκα είναι ο λόγος για να μάθεις και εσύ την ιστορία της συγγραφέως και να θαυμάσεις το ταλέντο της”… Άννα Κάντα (Duduka)

… “H παράσταση πλημμυρίζει τον θεατή της με συναίσθημα που έρχεται και σε αγκαλιάζει πολύ τρυφερά. Εξαιρετικά τα δύο κορίτσια, η Ελένη Ουζουνίδου και η Άννα Ψαρρά. Mια δυνατή θεατρική εμπειρία”… ( Οι συντάκτες του Sin radio)

…”Eδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα υπέροχο θέατρο που γίνεται από ανθρώπους και αφορά ανθρώπους. Ούτε να απορείς που θέλεις να ξέρεις τη συγγραφέα με το μικρό της όνομα. Είναι η Ντίνα που έπεσε στα χέρια της Ελένης Ουζουνίδου, έγινε περσόνα και πλέον μπορεί να ταξιδέψει στις πόλεις, χάρη στον ουσιαστικό συνδυασμό και συντονισμό δυνάμεων”… Αντιγόνη Κατσαδήμα (Artviews)

...”Η Ελένη Ουζουνίδου ενσαρκώνει με έναν ανατριχιαστικό τρόπο το ρόλο της. Καθώς γίνεται ένα με αυτό. Την βλέπουμε να ξετυλίγει μέσα από το ρόλο της όλο της το υποκριτικό της ταλέντο”… Χριστίνα Γεωργιάδη (Maxmag)

…”Η υπέροχη Ελένη Ουζουνίδου μαζί με την Άννα Ψαρρά, καταφέρνουν να μας συγκινήσουν, να μας κάνουν να γελάσουμε με την ψυχή μας, να ταυτιστούμε και επιτέλους να μιλήσουμε ανοιχτά για ένα θέμα – ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Ο Δημήτρης Καρατζιάς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, αναδεικνύοντας με τον πιο ισορροπημένο τρόπο μία ιστορία ανθρώπινη, αστεία, αληθινή. Σ’ αυτό το μικρό μαγαζάκι στον πολυχώρο Vault μπορεί κανείς να βρει πολλά πράγματα, ανάμεσά τους… μία βαθιά κατάθεση ψυχής”… Μαριλένα Παππά (Theatrorama)

…“Ένα αιχμηρό κείμενο, μια προσεγμένη σκηνοθεσία και η ερμηνεία μιας πολύπλευρης και πολυτάλαντης ηθοποιού είναι τα συστατικά που έχουν κάνει την παράσταση στο Vault να πάρει επιπλέον παράταση. Γιατί η επιτυχία στο σανίδι δεν έρχεται ποτέ τυχαίa”….Χριστίνα Ζάχου (NouPou.gr)

…”Είδαμε μια ιστορία να ρέει σαν χείμαρρος συναισθημάτων μέχρι το τέλος. Μελετημένη παράσταση με αστείρευτα νοήματα. Η Ελένη Ουζουνίδου σε μια συγκλονιστική ερμηνεία που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του θεατή. Αξίζει να μνημονεύσουμε και να επαινέσουμε το συγκινητικό τραγούδι που έγραψε ειδικά για την παράσταση, ο Μάνος Αντωνιάδης. Εν τούτοις, βλέποντας την «Ψιλικατζού» κυρίευσε ακόμα μια φορά μέσα μου, η πεποίθηση ότι οι πιο σπουδαίες παραστάσεις ζωντανεύουν στις σκηνές των «μικρών» θεάτρων, αυτών κυρίως που έχουν θεατρική ταυτότητα όπως ο Πολυχώρος Vault”… Λαμπριάνα Κυριακού (avecnews.gr)

…”Συγκινησιακό, δραματικό, αστείο και παράλληλα μεστό νοημάτων το έργο «Η Ψιλικατζού» αντικατοπτρίζει τον διαρκή αγώνα ενός ζευγαριού να γευτεί το δώρο της ζωής. Με κατεύθυνση καθαρά προς την γυναικεία ιδιοσυγκρασία χωρίς ίχνος σεξισμού, το έργο καθίσταται ένα μήνυμα ελπίδας πως οι αγώνες δεν είναι μόνο πατριωτικοί, κοινωνικοί, είναι και αγώνες για κάποια πράγματα, που σε άλλους φαντάζουν αυτονόητα. Είναι αγώνες για τους οποίους συχνά το τίμημα είναι βαρύτερο ψυχικά απ’ ό,τι μια οικονομική καταστροφή. Συγχαρητήρια!”…Νέαρχος Κουρσάρος (I-eidisi)

… “Μια συγκινητική παράσταση, που η αγαπημένη Λενα Ουζουνιδου απογείωσε με την καταπληκτική ερμηνεία της! Το διεισδυτικό βλέμμα, ο ενθουσιώδης λόγος, η ρεαλιστική αφήγηση της ζωής της ψιλικατζούς, αλλά και των πελατών της, ξεδίπλωσαν πτυχές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Όσοι τυχεροί ζείτε στην πρωτεύουσα, απλώς σπεύσατε να δείτε την Ψιλικατζού κάνοντας εγκαίρως την κράτησή σας! ”… Γιάννης Κόκκου (Paraliaka.gr)

…”Η Ελένη Ουζουνίδου ενσαρκώνει με σπαραγμό τη μάνα-Σίσυφο, αυτήν που διεκδικεί με δύναμη, υπομονή και στωικότητα τη χαρά της μητρότητας. Ο Δημήτρης Καρατζιάς μετουσίωσε ένα λογοτεχνικό κείμενο σε ένα έξυπνα και όμορφα γραμμένο έργο, κατάφερε να καθηλώσει την αίθουσα, χωρίς εύκολα τεχνάσματα, και να στείλει μηνύματα. Εξαιρετικό και το ρεαλιστικό σκηνικό”… Διονύσης Βραϊμάκης (Harddog)

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς πήρε το βιβλίο της Δελημήτρου κι έκανε μια ονειρεμένη παράσταση. Η Λένα Ουζουνίδου μας καθήλωσε. Μας μετέφερε τον πόνο και κάθε της συναίσθημα”…Αριστείδης Καρεμφύλλης (ipareamas.gr)

…”Μια συγκλονιστική παράσταση. Μια συγκλονιστική ερμηνεία”…Κατερίνα Σωπύλη – Κόνιτσα (koukidaki)

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς διασκευάζει και σκηνοθετεί με ιδιαίτερη ευστοχία κι έμπνευση, δίχως ίχνος πεζότητας και ρουτίνας. Θαυμάσια η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη. H Ελένη Ουζουνίδου επεξεργάστηκε σε βάθος όλες τις λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις που έχει βιώσει η ηρωίδα της και μας έδωσε μια ερμηνεία-κέντημα! Δίπλα της η Άννα Ψαρρά ζέστανε με το φυσικό της παίξιμο το ξεγύμνωμα της ψυχής της Ψιλικατζούς”… Ντίμη Θεοδωράκη (FermouArt E- Magazine)

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς, ψάχνει και βρίσκει την ομορφιά μέσα στα απλά, και εν μέσω ψιλικών ανακαλύπτει τα μεγαλειώδη. Αφουγκράστηκε τις προσωπικές εξομολογήσεις της Δελημήτρου και τις αποτύπωσε με περισσή φροντίδα και αγάπη στη σκηνή του Vault: ολοζώντανες, λαλίστατες, ρεαλιστικές. Η αφήγησή της Ελένης Ουζουνίδου ξεπερνάει τα πλαίσια της θεατρικής πράξης, και αποκτά τη δυναμική της φιλικής κουβέντας με εξομολογητική διάθεση με το ίδιο το κοινό: είναι αυτά τα βλέμματα της; είναι η ζεστή χροιά της; είναι ο προσηνής τόνος της; Αυτό το «άνοιγμα ψυχής»; Είναι, όλα αυτά μαζί, που καθιστούν την ερμηνεία της ξεχωριστή”… Κώστας Ζήσης (Tetragwno.gr)

…”Η παράσταση αρχίζει με την Ελένη Ουζουνίδου να εξιστορεί με εκρηκτικό τρόπο και δραματουργική δεινότητα, όλες τις σκέψεις της περί των επιλογών της ζωής της, όπως και των επιθυμιών της: Ήθελε να γίνει μητέρα και δεν τα κατάφερνε… Μια γλυκόπικρη θεατρική διασκευή, με κεντρικό θέμα τη μητρότητα και την υπογονιμότητα, όπου με αιχμηρό χιούμορ, ευαισθησία και αγάπη, ο θεατής γίνεται κοινωνός στις ιστορίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας”… Ιουστίνα Φιλιππίδου (Ewoman)

…”Η παράσταση έγινε αμέσως talk of the town και πήρε παράταση λόγω επιτυχίας. Η Ελένη Ουζουνίδου αποδίδει το ρόλο της με συναισθηματικό πλούτο και μας δίνει όλες τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της ηρωίδας. Αεικίνητη, αέρινη και εύθραυστη, με πηγαία κωμικοσυγκινητική φλέβα, καταφέρνει να μας παρασύρει στην ιστορία της ψιλικατζούς με την υποκριτική της. Στα συν της παράστασης, η πρωτότυπη μουσική και το τραγούδι που έγραψε ο Μάνος Αντωνιάδης. Κοίτα να δεις λοιπόν, πού κρύβεται η επιτυχία -και η ευτυχία- με ωραίες παραστάσεις στο Vault!”… Βασίλης Νάτσιος (Cosmopoliti)

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

https://vaulttheatre.gr

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

Προπώληση:viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

Email: [email protected]

FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.