Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Ελένης Παπαδόπουλου με τίτλο «Η ζωή… μια περιπέτεια!»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Ελένης Παπαδόπουλου, με τίτλο «Η ζωή… μια περιπέτεια!». Η συγγραφέας μάς διηγείται τη ζωή του Ορέστη, η οποία αλλάζει άρδην έπειτα από μια σειρά ατυχών-τυχαίων γεγονότων. Οι καταστάσεις τις οποίες βιώνει αποδεικνύουν περίτρανα πως η ευτυχία του κάθε ανθρώπου είναι υποκειμενική και δεν δύναται να μπει σε καλούπια ακολουθώντας νόρμες και στερεότυπα. Μαθήματα ζωής από καθημερινούς ανθρώπους, καινούργιες ευκαιρίες και φερέλπιδα όνειρα συνθέτουν την ιστορία του πρωταγωνιστή, η οποία μας καθιστά θεατές αλλά και συνοδοιπόρους σε αυτό του το ταξίδι…

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Ελένης Παπαδόπουλου με τίτλο «Η ζωή… μια περιπέτεια!»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Ελένης Παπαδόπουλου με τίτλο «Η ζωή… μια περιπέτεια!»
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Ελένης Παπαδόπουλου με τίτλο «Η ζωή… μια περιπέτεια!»

Απόσπασμα από το βιβλίο

«Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ο ίδιος είχε φτάσει σε ένα τέλμα. Ζούσε μια ζωή αδιάφορη και επαναλαμβανόμενη χωρίς ουσία. Είχε παραιτηθεί από κάθε έννοια δημιουργικότητας κι έμπνευσης. Είχε απορροφηθεί από μια ζωή που είχε καταλήξει να μην είναι ζωή, κι ενώ μέσα του βαθιά το γνώριζε, εντούτοις δεν θα είχε βρει ποτέ τη δύναμη να την αλλάξει. Οπότε, η ζωή πήρε την πρωτοβουλία για λογαριασμό του… Τι μεγάλο που ήταν το μυστήριο της ζωής! Κι αυτός θεατής και μύστης…».

Βιογραφικό

Η Ελένη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου την άνοιξη του 1978. Έχοντας την τύχη να είναι κόρη στρατιωτικού, μεγάλωσε σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Σπούδασε Φιλολογία κι έκανε μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική της Ισότητας των Φύλων στο ΑΠΘ. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σπουδών στο ΕΚΠΑ (Τραπεζική Διοίκηση/ Life Coaching) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων). Παράλληλα, έχει λάβει πιστοποιήσεις της Τράπεζας Της Ελλάδος, γ και δ (Analysis on Financial Instruments or Issuers και Certified Portfolio Manager). Έχει δημοσιεύσει τρεις ποιητικές συλλογές, «Η συντεχνία του ονείρου», «Επιστροφή – Επτά Ανατολές και μία Δύση» και «Διάβαση Ψυχής». Στα φοιτητικά της χρόνια αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Εξώστης» και «Fanzein». Ζει στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης, είναι μητέρα τριών παιδιών και ασκεί το επάγγελμα της τραπεζικού. Η γραφή και η πρόκληση του λευκού χαρτιού αποτελούσαν πάντα το μέσο μετάβασής της προς τον εαυτό και τον απέναντι.

1 Comment

 1. Βιβλιοκριτική .Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
  Βιβλίο: Η ζωή…μια περιπέτεια!
  Συγγραφέας: Ελένη Παπαδοπούλου
  Βιβλίο αξιοθαύμαστο .Ορθώς μπήκε το θαυμαστικό.
  Όλα στη ζωή ,για τη ζωή ,λέγονται σε τόνους χαμηλούς, αλλά δυνατούς σε υποβολή.
  Αποφάσισε αναγνώστη μου, όταν θα το διαβάζεις να έχεις το χρόνο να το τελειώσεις, χωρίς σταματημό .Εξάλλου ο ήρωας και τα άλλα πρόσωπα κινούνται έτσι ώστε να σου δίνουν τη δυνατότητα να τους ακολουθήσεις απορώντας .Ναι οι απορίες που γεννιούνται κατά την ανάγνωση σε ξεκουράζουν, γιατί αν σταθείς να πιείς μια γουλιά νερό σίγουρα θα αναρωτηθείς :τι θα γίνει παρακάτω;
  Οδοδείκτες στην ανάγνωση :η ειλικρίνεια του συναισθήματος, καθώς αναβλύζει η δροσιά του αυθόρμητου και του αυθεντικού. Ο χρόνος όχι μόνο σαν παράγοντας φθοράς και μεταβολής αλλά σαν ένδειξη επαναδιαπραγμάτευσης των ανθρώπινων σχέσεων. Εναλλαγή εικόνων, άνεση στην αφήγηση από μια αληθινή λάτρη της ελληνικής γλώσσας, που όμως οι γνώσεις της, τη θέλουν να λειτουργεί διακειμενικά, δίνοντας ωραιότατες πληροφορίες στον αναγνώστη ,την ώρα ακριβώς που τις χρειάζεται.
  Διαβάζεις και αναπνέεις μέσα στην προσωπική της παρουσία. Ο Θεός την έχει χαριτώσει ,έχει ωραία ψυχή η Ελένη και πολλά τάλαντα. Έτσι ό,τι βγαίνει από τη γραφίδα της είναι ωραίο. Αντιλαμβάνεσαι αναγνώστη μου, ότι ένας αφανέρωτος πολυποίκιλος εσωτερικός κόσμος ,εδώ γίνεται φανερός, ουσιαστικός.
  Αφήγημα ζωής του Ορέστη; Πρώτα της συγγραφέως που γεννά τον ήρωα, μιας και δεν μπορεί να σηκώσει στην πλάτη της και τον μύθο, που δένει το πραγματικό με το φανταστικό.
  Αναγνώστη μου, με τούτη την κριτική μου σπεύδω να σου πω πως η Ελένη Παπαδοπούλου
  επιχειρεί να βγάλει σε κοινή θέα τα γεγονότα, που κάνουν τη ζωή περιπετειώδη και για τούτο γλυκύτερη.
  Παρακολούθησε με προσοχή ,ανακάλυψε την αρμονία .Αποδίδει περιστατικά με λεπτομέρειες και τα απρόοπτα της ζωής με τη δύναμη της συνέπειας, που δεν θα σε αφήσει εκτεθειμένο, μετέωρο. Για παράδειγμα, θα αρρωστήσει ένα πρόσωπο ή θα υποστεί κάποιο κακό αλλά συνεχίζει τον περιπετειώδη αγώνα του, τόσο ήρεμα μέχρι να κατανοήσεις το ρόλο των αισθήσεων και τη λειτουργία τους στη ζωή. Πας μπροστά, κάνεις σχέδια, αφήνεις τον πόνο σου και στον Θεό ,μοιράζεσαι εσύ ο βαρύφορτος πράγματα και μπορείς να βαδίσεις ,να πετύχεις και μέσα στο χαμό.
  Είναι αυτή η φυσική διάθεση που ,επειδή λείπει από πολλούς τους ταλαιπωρεί αφάνταστα.
  Κλείνοντας, να ξέρεις ,όλοι βαδίζουμε σε ένα μέλλον, που πρέπει να κατακτηθεί αλλά πώς;
  Η ζωή…μια περιπέτεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.