Κουραμπιέδες μπουκίτσες: Η συνταγή της κυρίας Άννας από την Πρέβεζα

Oι κουραμπιέδες μπουκίτσες είναι οι αγαπημένοι μου. Αφενός δεν καταλαβαίνεις την ποσότητα που τρως (Χριστούγεννα έρχονται χρειάζεται να το ρίχνουμε έξω πού και πού) και δεύτερον μπορεί να παρασκευαστούν στο σπίτι πολύ εύκολα. Η κυρία Άννα από την Πρέβεζα μου έστειλε την παρακάτω συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει. Πάμε να τη δούμε μαζί βήμα βήμα.

View this post on Instagram

Μελομακάρονα & Κουραμπιέδες – Η ιστορία πίσω από τα διασημότερα χριστουγεννιάτικα γλυκά Από που προέρχονται τα ονόματα και οι παραδοσιακές συνταγές τους και πως καθιερώθηκαν ως τα παραδοσιακά εθνικά γλυκά Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς; Μάθε στο montelaki.gr! #melomakarona #kourampiedes #glyko #giortes #trivia #plirofories #istoria #paradosi #xristougenna #prwtoxronia #diatrofi #gastronomia #γλυκο #ιστορια #κουραμπιεδες #μελομακαρονα #πληροφοριες #πρωτοχρονιά #χριστουγεννα #διατροφη #γαστρονομία #montelaki

A post shared by Docuventa.gr (@docuventa.gr) on

YΛΙΚΑ:

250 γρ. βούτυρο φρέσκο
-4 αβγά
-100 γρ. ζάχαρη
-500 γρ. αλεύρι
-150 γρ. αμυγδαλόψιχα

-ροδόνερο
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Xτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα, το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και στο τέλος την αμυγδαλόψιχα.
• Aφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και πλάθετε μικρές μπουκιές σε μέγεθος καρυδιού.
• Τις βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 170ºC για 15-20 λεπτά περίπου.
• Bγάζετε τους κουραμπιέδες, τους ραντίζετε με το ροδόνερο και τους πασπαλίζετε με την άχνη.
• Tους τοποθετείτε σε μικρά μπολάκια και τα τυλίγετε με ζελατίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.