Κρεμμύδια Μεσσηνίας: Το ελληνικό χωριό που έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες!

Η Ελλάδα από μόνη της αποτελεί μία ζωγραφιά τόσο για εμάς που κατοικούμε σε αυτήν, όσο και για τους ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Μεσσηνία αποτελεί μάλιστα πόλο έλξης αρκετών επισκεπτών που θέλουν να την εξερευνήσουν και να μάθουν για την ιστορία της. Εκεί λοιπόν υπάρχει ένα χωριό, που έχει καταφέρει να μπει στο Βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες και αποτελεί τη μοναδική περίπτωση στην ελληνική επικράτεια!

Κρεμμύδια Μεσσηνίας: Το ελληνικό χωριό που έχει μπει στο ρεκόρ Γκίνες!

Το χωριό Κρεμμύδια είναι χτισμένο σε 322 μέτρα υψόμετρο, 20 χιλιόμετρα περίπου μακριά από την Πύλο, που μαγεύει με την ομορφιά της  και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Αποτελεί ένωση τριών παλαιότερων συνοικισμών, το Φουρτζή ή Φρουτζή (από το 1927 Βελανιδιές ή Βελανιδιά), τα Άνω Κρεμμύδια και τα Κάτω Κρεμμύδια, εκ των οποίων ο παλαιότερος οικισμός, το Κρεμμύδι, αναφέρεται τουλάχιστον από την εποχή της Ενετοκρατίας. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, κάτι φυσικά αναμενόμενο για ένα μικρό χωριό στην χώρα μας. Τώρα θα αναρωτηθείτε για ποιο λόγο σας τα λέω όλα αυτά και τι σχέση μπορεί να έχουν με το ρεκόρ γκίνες.  Τα Κρεμμύδια λοιπόν το 2000 μπήκαν στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του, που είναι περίπου 500.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά που υπάρχει στο βιβλίο Γκίνες του 1999, το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού της κοινότητας ανερχόταν στο 30%! Οπότε αν και τόσο μικρό χωριό (τότε αριθμούσε περίπου 800 κατοίκους) οι περισσότεροι ήταν με πτυχίο! Ωστόσο με τον καιρό τα πράγματα και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα το μοναδικό δημοτικό σχολείο αυτό που σπούδασε τους περισσότερους επιστήμονες του χωριού, μιας και δεν υπάρχουν πλέον παιδιά, συνεπώς μαθητές.

https://www.instagram.com/p/CInEgAfAyx2/

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.