Μεγάλη η ανταπόκριση για το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό!

Πολύ μεγάλη η ανταπόκριση των παιδιών στις δραστηριότητες του Διαδικτυακού Χριστουγεννιάτικου Χωριού που συνεχίζει τη λειτουργία του έως τις 6 Ιανουαρίου. Τα σχόλια που λαμβάνονται στα κοινωνικά δίκτυα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για όσους συμμετέχουν σε αυτό το ξεχωριστό εγχείρημα της Long Vehicle Productions. Ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτή την πρωτότυπη ιδέα, με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, δημιούργησαν ένα covid free περιβάλλον με όχημα τη φαντασία για να βιώσουν τα παιδιά τη χαρά των Χριστουγέννων χωρίς περιορισμούς.

Μεγάλη η ανταπόκριση για το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό!

Μεγάλη η ανταπόκριση για το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό!
Μεγάλη η ανταπόκριση για το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό!

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό μπορούν να επισκέπτονται είτε στις επίσημες σελίδες των δήμων που το προσφέρουν δώρο στους δημότες τους φέτος με έναν κωδικό, είτε με ένα μικρό αντίτιμο στις πλατφόρμες ηλεκτρονικών εισιτηρίων.  Ας δούμε όμως ποιος θα είναι ο ξεναγός μας σ’ αυτή τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτική βόλτα.

Στον πλανήτη Γη φτάνει ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι όλο ερωτήσεις και απορίες. Το όνομα του Ε;ΤΙ; Έρχεται από «ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ» με αποστολή υψίστης σημασίας να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στην Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει την βοήθεια παιδιών και καλικαντζάρων. Αυτά με σύμμαχο την φαντασία τους και την σύγχρονη τεχνολογία θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά! Θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν (όπως η αγκαλιά, το οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το να πιστεύεις στον Άη Βασίλη και να κάνεις μια ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι, κ.α.). Ο μικρός μας εξωγήινος θα μάθει ακόμα τα παλιά παιχνίδια που παίζανε στην Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα κ.α. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, τη Μάγια Μέλισσα και τα Στρουμφ, θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής! Τα παιδιά θα μπορούν επικοινωνήσουν – μέσω sms – με τον Άγιο Βασίλη, τα Στρουμφάκια και τον Εξωγήινο Ε;ΤΙ; ρωτώντας τους ό,τι θέλουν!! Αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα, τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν ιδιαίτερο φίλο που θα τους μείνει αξέχαστος!

Για την παραγωγή και την υλοποίηση του χωριού, συνεργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara, το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά και πολλοί άλλοι.

Αφού η διαδικτυακή επικοινωνία είναι πια μια νέα καθημερινότητα για όλους, το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ας γίνει ένα καταφύγιο χαράς και διασκέδασης για μας και τα παιδιά μας.

Ιδέα: Φώτης Σπύρος & Νίκος Χρηστίδης

Παραγωγή – Copyright: Long Vehicle Productions

Μεγάλη η ανταπόκριση για το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό!
Μεγάλη η ανταπόκριση για το διαδικτυακό χριστουγεννιάτικο χωριό!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη έως 6 Ιανουαρίου για 16 ώρες το 24ωρο. Στις ώρες 16:00 έως 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αυτές τις 6 ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

https://www.xmas-covidfree-village-lvp.gr/

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: viva.gr, happydeals.gr, goldmall.gr, regroup.gr, ticketmaster.gr, ticketservices.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

LONG VEHICLE PRODUCTIONS | Αγίου Παύλου 31 – Περιστέρι 12132 – | Κ. 6984510050 & 6970387448 | Τ. 2111825693 | E. longvehicleproductions @gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ειρήνη Λαγουρού | 6977247725 | irini.lagourou@gmail.com

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στο live streaming πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνονται:

 • Δράσεις Θεάτρου Σκιών.

Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών με χριστουγεννιάτικες ιστορίες που στέλνουν τα παιδιά και ο Καραγκιοζοπαίκτης Στάθης Λαγκάδας βασίζεται σ’ αυτές και δημιουργεί ειδικά για τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το διαδικτυακό χωριό. Μιλά για την ιστορία του θεάτρου σκιών, αλλά μας μαθαίνει λεπτομέρειες για τον χειρισμό και την κατασκευή φιγούρας.

 • Δράσεις Μαγικών.

Street magic, μαθήματα μαγικών στα παιδιά, περιήγηση στο εργαστήρι του Μάγου Sankara και αποσπάσματα από τις παραστάσεις του.

 • Δράσεις Κουκλοθεάτρου.

H Ιρίνα Μπόικο με τον μαγικό θίασό της, μας παρουσιάζουν τις κούκλες και την ιστορία τους.

 • Δράσεις Μαριονέτας.

Μικρές αυτοτελείς ιστορίες με Μαριονέτες, εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας και ιστορία της Μαριονέτας από τον Θανάση Γκότση που από το 1978 ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον Κόσμο της Μαριοννέτας.

 • Αφηγήσεις παραμυθιών.

Επώνυμοι και πολύ αγαπητοί στα παιδιά ηθοποιοί αφηγούνται καθημερινά χριστουγεννιάτικες ιστορίες και ταξιδεύουν τα παιδιά στον κόσμο της φαντασίας.

 • Μαθήματα δημιουργίας χριστουγεννιάτικων κατασκευών με την συμμετοχή παιδιών.

Χριστουγεννιάτικες κάρτες, κολάζ, ζωγραφική, ξυλοκατασκευές, στολίδια με υλικά που κάθε παιδί μπορεί να βρει στο σπίτι του.

 • Μαθήματα δημιουργίας Χριστουγεννιάτικων γλυκών.

Τα παιδιά παίρνουν μαθήματα ζαχαροπλαστικής από καταξιωμένους ζαχαροπλάστες. Στην εκπομπή συμμετέχουν παιδιά.

 • Σύνδεση με το εργοστάσιο των παλιών παιχνιδιών

Τα ξωτικά επισκέπτονται μια τεράστια αποθήκη παιχνιδιών. Από εκεί ξεπηδά ένας παραμυθένιος παιχνιδάς που μαθαίνει στα παιδιά και στα ξωτικά πώς παίζονταν τα παλιά παιχνίδια στις γειτονιές. Μήλα, Αμπάριζα, Κλέφτες κι Αστυνόμοι, αλάτι ψιλό αλάτι χοντρό.

 • Περιήγηση στο Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν

Τα παιδιά γνωρίζουν τις πραγματικές αξίες, τις μικρές αλλά πολύ σημαντικές, όπως η αγκαλιά, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι, η πίστη στον Αϊ Βασίλη, κ.α.) με έναν μοναδικό ψυχαγωγικό τρόπο. Τα ξωτικά επισκέπτονται το μουσείο των αξιών και -μέσα από δοκιμασίες- ο φύλακας του μουσείου τους γνωρίζει τις σημαντικές αξίες.

 • Φιλοζωική δράση και γνωριμία με αγαπημένα ζώα.

Τα παιδιά επισκέπτονται εικονικά ζωολογικούς κήπους, κάνουν φίλους τους τα γαϊδουράκια και μαθαίνουν να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους.

 • Σύνδεση με το χωριό του Αϊ Βασίλη και παρακολούθηση της καθημερινότητας του.
 • Παιδικές συναυλίες – Τάσος Ιωαννίδης

Ο δημιουργός του “Λάχανα και Χάχανα” που λατρεύουν τα παιδιά και που μέρος του έργου του διδάσκεται στα σχολεία, έρχεται καθημερινά σε ζωντανή επαφή με τα παιδιά ερμηνεύοντας τα γνωστότερα τραγούδια του και παρουσιάζοντας αποσπάσματα από την ζωή των πρωταγωνιστών του.

 • Συναυλίες – παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Ο Σπύρος Λάμπρου με την γνωστή παιδική χορωδία του, μας παρουσιάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους.

 • Αϊ Βασίλης

Ο Αϊ Βασίλης διαβάζει ζωντανά τα γράμματα που του στέλνουν τα παιδιά και απαντάει στις ερωτήσεις τους που λαμβάνει μεσω sms.

 • Σκηνές από τη ζωή των ξωτικών και οι σκανταλιές τους.

Μεταφερόμαστε στην χώρα των ξωτικών των Χριστουγέννων και παρακολουθούμε την καθημερινότητα τους, τις σκανταλιές τους και παθήματά τους. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική συντροφιά των παιδιών.

 • Γνωριμία με τον εξωγήινο Ε;Τι;

O Εξωγήινος Ε;Τι;, η Μασκότ του χριστουγεννιάτικου χωριού, επισκέπτεται τον πλανήτη των ανθρώπων, μαθαίνει χρήσιμες πληροφορίες για την γη που εξελίσσουν το γνωστικό επίπεδο των παιδιών, γνωρίζει τα ανθρώπινα Χριστούγεννα και μας συστήνει τον πλανήτη του.

 • Παρουσιάσεις βιβλίων από τους συγγραφείς.

Οι σημαντικότεροι εν ζωή συγγραφείς παιδικών παραμυθιών μιλούν στα παιδιά για τα βιβλία τους, για το πως αποφάσισαν να πλάσουν τους χαρακτήρες τους και το τι σου προσφέρει η ανάγνωση ενός βιβλίου.

 • Περιηγήσεις σε Μουσεία

Ζωντανή περιήγηση σε μουσεία παιδικού ενδιαφέροντος με μοναδικές πληροφορίες για τα εκθέματα από τους ειδικούς.

 • Χορογραφίες

Ένα ξωτικό-χορογράφος διοργανώνει διαγωνισμό χορού αλλά για να συμμετάσχεις πρέπει να μάθεις τις χορογραφίες. Έτσι μαθαίνει όλες τις Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες σε ξωτικά και παιδιά.

 • Ποντικοϊστορίες με Γαντόκουκλες
 • Κλόουν – Κούλης ο Ξωτικούλης
 • Παιδική Yoga
 • Face painting
 • Παιχνίδια με Χριστουγεννιάτικα θέματα, όπως: ντύσε το Ξωτικό, Ξύρισε το Αϊ Βασίλη, στόλισε το δέντρο.
 • Εκτυπώσιμες σελίδες.

Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα μέσα από την σελίδα να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν Χριστουγεννιάτικα σχέδια έτοιμα να τα χρωματίσουν για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.