Michalelis: Το travelgirl.gr μπήκε στο κομμωτήριο στην καρδιά της Αθήνας που θυμίζει καμαρίνι θεάτρου μιας άλλης εποχής!

Με καταγωγή από το Πλωμάρι της Λέσβου, ο Ιωάννης Μιχαλέλης είναι ένας από τους λίγους καταξιωμένους επαγγελματίες image makers στην Ελλάδα. Αγαπάει την “καθαρή”, φυσική ομορφιά, εκστασιάζεται με τη γυναίκα και δημιουργεί μαγικά αποτελέσματα, αντλώντας έμπνευση από το πρόσωπο και την προσωπικότητα της. Έτυχε να τον γνωρίσω από κοντά μέσω κοινών φίλων. Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα γνωριμίας μας κατάλαβα ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που μιλάει με τις πράξεις και το ταλέντο του. Την επόμενη μέρα τον συνάντησα στον επαγγελματικό του χώρο στην Ακαδημίας 32, στο Κολωνάκι.

Ένα κομμωτήριο που δίνει φως στο γκρι της πόλης. Μπαίνοντας μέσα νομίζεις ότι βρίσκεσαι κι εσύ σε ένα θεατρικό καμαρίνι. Ότι είσαι η star που πήγες να ετοιμαστείς. “Ο στόχος ήταν να κάνουμε την κάθεμία γυναίκα που περνάει απ’έξω και θέλει την αίσθηση της αλλαγής και της περιποίησης που δέχεται η κάθε σταρ στον εαυτό της να μπορεί να το κάνει και η ίδια. Επομένως βγάλαμε ένα χώρο σαν καμαρίνι και υποδεχόμαστε ανθρώπους τόσο απο το χώρο της σόου μπιζ όσο και από άλλους χώρους”, μου λέει χαρακτηριστικά όση ώρα επεξεργάζομαι το χώρο.

Στο ζεστό εργαστήρι ομορφιάς που διατηρεί τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του παρέχουν πολυτελείς υπηρεσίες: τρισδιάστατο, αδιάβροχο μαγιγιάζ, για φυσικό ή επιτηδευμένο αποτέλεσμα, το οποίο -με το κατάλληλο hair style, τα ρούχα- δεν αφαιρούν τίποτα από τη φυσικότητα της γυναίκας, κάνοντας τη να αισθάνεται απόλυτα ο εαυτός της. Επιθυμία του είναι να πραγματοποιεί όνειρα ομορφιάς. Φημίζεται, επίσης, για τις θεραπείες επαναφοράς της υγείας του μαλλιού, τις εντυπωσιακές αλλαγές χρώματος και τα make over επωνύμων, αλλά και καθημερινών ανθρώπων, που τον εμπιστεύονται απόλυτα. Μάλιστα, σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ταξιδεύει οπουδήποτε για τους πελάτες του, ώστε να τους χαρίσει το look που επιθυμούν.

“Είναι πολύ ωραίο ότι με έχουν επιλέξει λόγω της περιποίησης που δέχονται στο μαλλί τους. Μπορούν να αλλάξουν πολύ εύκολα το χρώμα χωρίς παράλληλα να καταστρέψουν τα μαλλιά τους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει ένας άνθρωπος της ομορφιάς, της παρουσίασης αλλά και του θεάματος. Πρέπει να κάνει τόσες πολλές αλλαγές που το μαλλί δεν έχει πολλές αντοχές. Εμείς εδώ έχουμε καταφέρει κι έχουμε βρει σπουδαίους συνεργάτες άσχετα που είναι ένα προιόν που μας βοηθάει να κάνουμε εύκολα αλλαγές χωρίς να καταστρέψουμε τα μαλλιά.

Όση ώρα μου μιλάει, σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ μία αλλαγή. Θα μου πείτε, πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει μία ξανθιά γυναίκα. Εγώ επειδή τα βάφω ξανθά από τα 20 μου, κοντά 18 χρόνια, μπορώ να σας πω ότι ελάχιστοι καταφέρνουν να κάνουν το απόλυτο ξανθό χρώμα, χωρίς να κιτρινίζει, και χωρίς φυσικά να χρησιμοποιηθεί ντεκαπάζ. Ετσι λοιπόν ζήτησα από τον Ιωάννη να μου κάνει ένα λαμπερό ξανθό χωρίς να μου κιτρινίσει.

“Σίγουρα υπάρχουν καποια σαμπουάν που μπορούν να σε βοηθήσουν όσον αφορά στο κιτρίνισμα αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι αγριεύουν πολύ τα μαλλιά. Εγώ για κάποιον πελάτη που με γνωρίζει ξέρει ότι ο Γιάννης σημαίνει χρώμα και υγεία. Αυτά τα δύο μαζί. Γι αυτό και πολλές φορές δε δεχόμαστε μεγάλες αλλαγές να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού. Ζητάμε να έρθουν από δω να μας γνωρίσουν, να δούμε την ανάγκη, την περίπτωση, τι μαλλί έχει, σε τι κατάσταση είναι, αν είναι φυσικό ή βαμμένο. Και σε τι κατάσταση ενυδάτωσης/αφυδάτωσης είναι. Πολλές φορές προτείνω αν χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν με χρώμα μέσα συνήθως είναι silver. Θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσετε ένα silver χωρίς θιικά άλατα. Είναι καινούργια, δεν αγριεύουν τα μαλλιά τόσο πολύ. Ενα extra tip που προτείνω είναι ότι εγώ είμαι υπέρ της θεραπείας με φυσικά προιόντα. Δεν είμαι ο άνθρωπος μεταπώληση προιόντων που απλά θα καλυπτουν το πρόβλημα όσο χρησιμοποιούμε το προιόν κι όσο δεν το χρησιμοποιούμε δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Εγώ είμαι ο άνθρωπος που θα σου πω πάρε αυτό και θα έρθεις να μου πεις ότι την φορά που ξέχασα να το χρησιμοποιήσω τα μαλλιά μου ήταν τέλεια. Και μέσα σε ένα μήνα είδα μεγάλη διαφορά.”

Ο Ιωάννης Μιχαλέλης ξεκίνησε να κυνηγά το όνειρο του το 2001. Σταθμός στην καριέρα του ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, στην Αθήνα, όπου δούλεψε ως professional make up artist της Kryolan στην τελετή έναρξης και της MAC στην τελετή λήξης. Από τις σπουδαίες στιγμές του ήταν η συμμετοχή του στην εκδήλωση ομορφιάς που έγινε πρόσφατα στο Ντουμπάι και στην οποία ο Mario Dedvanovic, με μοντέλο την Kim Kardashian, παρουσίασε make up tips. Στα 24 του, το 2007, δημιούργησε τη δική του εταιρίας, εδραιώνοντας το brand του, που συγκαταλέγεται στα πιο ισχυρά brands της γυναικείας -κι όχι μόνο- ομορφιάς. Η ανάγκη του για εξειδίκευση στο κομμάτι του hair styling και του make up τον ώθησαν στο να ταξιδέψει και να εκπαιδευτεί στις μεγαλύτερες ακαδημίες παγκοσίως. Συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο του γάμου και της ομορφιάς (στυλίστες, σχεδιαστές, φωτογράφους, planners. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε αρκετές έκθεσης γάμου, μόδας, αλλά και σε show ομορφιάς. Τον ρώτησα για το καρέ που είναι για δεύτερη χρονιά στη μόδα, αν πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες.

“Εγώ από το 2001 που έχω ξεκινήσει αυτή τη δουλειά δε θυμάμαι να έχει φύγει το καρέ από τη μόδα. Λίγο πιο μακρύ, λίγο πιο κοντό, πάντα υπάρχει. Η εμπειρία μου μου δείχνει ότι μία γυναίκα που βρίσκεται στη φάση αναζήτησης συντρόφου θέλει ένα μαλλί πλούσιο μακρύ, να σαγηνεύσει. Όταν παντρευτεί και μην σου πω ότι πολλές την επόμενη μέρα του γάμου έρχονται και το κόβουν καρέ! Ή όταν κάνουν το πρώτο τους παιδάκι, γιατί είναι εύκολο μαλλί, δίνει σεξ απίλ και είναι ταυτόχρονα σικ. Περνάς σε μία  άλλη φάση. Παίζουν πολλά ρόλο για ένα καρέ. Ο λαιμός, οι πλάτες, η περιφέρεια πολλές φορές για να το προτείνεις. Δεν είναι μόνο ένα κεφάλι, είναι ένα σώμα. Ενα καρέ δεν είναι για όλες τις γυναίκες. Οι καριερίστριες το προτιμούν το καρέ”.

Τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν φέτος

“Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα, τα στοιχεία του προσώπου και του δέρματος. Όλα αυτά πρέπει να “παντρευτούν” μαζι. Δεν μπορεί μία γυναίκα να νιώθει πολύ fabulous και εντυπωσιακή και να της κάνεις κάτι πολύ φυσικό στα μαλλιά. Ή δεν μπορείς μία γυναίκα που έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο να της  κάνεις κάτι που θέλει κάθε 20 μέρες συντήρηση. Εγώ σαν Γιάννης αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το πιο φυσικό. Μου αρέσουν τα φυσικά ξανθά. Μου αρέσει να παίζει με baby lights, με φυσικές ανταύγειες που να φαίνεται ότι υπάρχει φυσική βάση αλλά από μέσα βγαίνει φως”.

Tips αποκλειστικά για ξανθές για να μην καταστρέφεται το μαλλί

“Εδώ βάζουμε ένα εκχύλισμα φυτού είτε καρύδας είτε κοκοφοίνικα είτε sea buttter πριν λουστούμε για να δώσουμε πολύ καλή ενυδάτωση στις άκρες, και μετά τοποθετούμε. Όπως το σαμπουάν το πρώτο χέρι θα ήθελα να είναι ένα καθαριστικό, πάντα χωρίς θεικά άλατα. Μπορεί να δυσκολεύει τη γυναίκα να κάνει αφρό αλλά θα δει ότι δε θα έχει καμία σχέση στην ποιότητα του μαλλιού της αλλά ταυτόχρονα να μην τρίβει τις άκρες. Και μετά αν θέλει να χρησιμοποιήσει το silver μπορεί να το κάνει σα μάσκα από πάνω. Δεν υπάρχει λόγος να το τρίψει. Στην περίπτωση που η ρίζα είναι πιο κίτρινη και οι άκρες πιο άσπρες που μπορει να αρπάξει περισσότερο και να μπλεδίσει , τοποθετούμε μετά το ξέβγαλμα του σαμπουάν, μάσκα για να ξεμπουκώσει το χρώμα ή κάνουμε άλλο ένα χεράκι με απλό σαμπουάν”.

Ο Ιωάννης Μιχαλέλης σίγουρα απέκτησε ακόμη μία φανατική πελάτισσά του. Το χρώμα που ήθελα, αυτό ακριβώς μου έκανε χωρίς να κιτρινίσει και με την υφή του μαλλιού μου να μην έχει αλλάξει καθόλου, τοποθετώντας τα ανάλογα προιόντα. Δεν είναι τυχαίο που πολλές γυναίκες-επώνυμες και μη-πηγαίνουν και κάνουν θεραπείες μιας και φημίζεται και αυτές. Έτσι κι αλλιώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μαλλιά αποτελούν κόσμημα για εμάς τις γυναίκες και πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο που να του έχουμε 100% εμπιστοσύνη. Εγώ τον βρήκα! Εσείς;

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Mihalelis Studio

Ακαδημίας 32

210 2793986

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.