Mushrooms & More: Το new entry delicatessen των Νοτίων Προαστίων που έγινε talk of the town

Η αδυναμία μου στα μανιτάρια είναι πολύ μεγάλη και πάντα αναζητώ μαγαζιά που έχουν μεγάλη ποικιλία. Εξάλλου αποτελούν μία εξαιρετική γαστρονομική επιλογή, πλούσια σε πρωτεΐνες και ελάχιστες θερμίδες. Τις προάλλες δοκίμασα ελιές γεμιστές με μείγμα τυριών σε τρούφα. Η γεύση τους ήταν ανεπανάληπτη. Ενώ χρόνια μαγειρεύω μανιτάρια διαφόρων ειδών και δοκιμάζω κι αρκετά από τα υποπροϊόντα τους, κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναφάει ποτέ. Ρώτησα αμέσως την φίλη μου από πού προμηθεύτηκε αυτό το προϊόν και μου είπε από το Mushrooms & More στο Παλαιό Φάληρο. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχω ακούσει το συγκεκριμένο όνομα. Το delicatessen είναι το “new entry” της οικογενειακής επιχείρησης ʽΜΙΧΑΗΛ & ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ που δραστηριοποιείται στον χώρο του χονδρικού εμπορίου μανιταριών από το 1985. Μέλημα της η εύρεση του σωστού προϊόντος, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της και η διατήρηση οικονομικών τιμών προσφοράς και πώλησης σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για την αγορά. “Success is taking the stairs”. Έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει την ανοδική πορεία  που έχει η εταιρία όλα αυτά τα χρόνια με αργά και σταθερά βήματα.

Mushrooms & More: Το new entry delicatessen των Νοτίων Προαστίων που έγινε talk of the town
Mushrooms & More: Το new entry delicatessen των Νοτίων Προαστίων που έγινε talk of the town

Έτσι λοιπόν επειδή στην Αθήνα, όλοι εμείς που κινούμαστε στους χώρους του τουρισμού και της εστίασης γνωριζόμαστε, συνάντησα τον Μάριο Χαλκιαδάκη, ο οποίος είναι η δεύτερη γενιά στις επιχειρήσεις. Δίπλα στον πατέρα του από το 1998 αφού τελείωσε τις σπουδές του, απέκτησε την πείρα που χρειαζόταν για τον ιδιαίτερο κόσμο των μανιταριών. “Η επιχείρηση είναι οικογενειακή, ξεκίνησε από τον πατέρα μου το 1985 από την πρώτη ελληνική εταιρία μανιταριών που υπήρχε τότε στην Ελλάδα, και στην συνέχεια πορεύτηκε μόνος του στο κομμάτι του εμπορίου. Αφού τελείωσα τις σπουδές μου στα λογιστικά, ασχολήθηκα κι εγώ με αυτό που αγαπώ. Το μανιτάρι είναι πάθος κι αγάπη μαζί. Ο δικός μας κανόνας και η αξία που μας διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια είναι η ποιότητα και η άμεση εξυπηρέτηση του πελάτη κι αυτή είναι που μας κρατάει ανταγωνιστικούς στο πέρασμα των δεκαετιών, μιας και μιλάμε για μία επιχείρηση που έχει μπει στην τέταρτη δεκαετία ζωής. Επιλέγουμε κι αυτό είναι η αρχή μας, τους καλύτερους συνεργάτες στον τομέα τους, όπως η εταιρία Κεχαγιάς στα μανιτάρια, ο Υφαντής στα αλλαντικά κ.α”.

Mushrooms & More: Η φιλοσοφία πίσω από το “talk of the town” delicatessen της Αττικής

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Το delicatessen ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τέλη Νοεμβρίου του 2019 κι από τότε έχει κλέψει την καρδιά αρκετών chef αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων που αγαπούν το μανιτάρι και θέλουν να το γνωρίσουν καλύτερα. “Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε πάντα η ιδέα, η σκέψη να μπορέσω να φέρω σε επαφή περισσότερο κόσμο με τα μανιτάρια όχι μόνο τα ευρέως διαδεδομένα, αλλά και τα πιο εξεζητημένα, καθώς και τις τρούφες, που είναι το δώρο των Θεών, όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες, ο βασιλιάς των μανιταριών”, μου λέει ο Μάριος ενώ χαζεύω όλα αυτά τα προϊόντα και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω.

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Ρωτώντας τον Μάριο για την φιλοσοφία του Mushrooms & More, εκείνος μου λέει ένα από τα moto της εταιρίας. Είναι ένα γευστικό ταξίδι ποιότητας. Αυτό που έχω ως σκέψη πέρα από τα μανιτάρια γιατί έχω βάλει κι άλλα προϊόντα είναι ότι θέλουμε να βάλουμε τον κόσμο να ξεπεράσει αυτήν την σκέψη που μπορεί να έχει στο μυαλό του, ότι το delicatessen σημαίνει απαραίτητα κι ακριβό. Άρα λοιπόν συνδυάζουμε την ποιότητα με μία καλή τιμή απ’ ότι έχει συνήθως στο μυαλό του για να μπορέσει να βάλει τη γεύση στη ζωή του”.

Mushrooms & More: Γευστικό ταξίδι στο χώρο του μανιταριού και των υποπροϊόντων του

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Φρέσκα μανιτάρια, χειροποίητα ζυμαρικά με διάφορες γεύσεις μανιταριών κι όχι μόνο, σάλτσες μανιταριών κι άλλες με βάση την πιπεριά από τη Θεσσαλονίκη, μαγιονέζες chutney, όλα τα προϊόντα και υποπροϊόντα της τρούφας, κρασιά που μπορεί να βρει κανείς μόνο σε κάβες, παξιμάδια, τυροκομικά, αλλαντικά, επιλεγμένα κρεατικά, όσπρια, αλεύρι και φάβα από Λήμνο, βιολογικά ελαιόλαδα και μέλια, εξαιρετικές μπύρες από την Πάτρα, από την πειραϊκή ζυθοποιία , μαναβική άλφα ποιότητας, μαρμελάδες, σοκολάτες χειροποίητες και με μανιτάρια και χωρίς της εταιρίας Αγαπητού, κεφίρ, γιαούρτια, γάλα αλλά και θαλασσινά.

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Όλα αυτά μπορεί να τα βρει κάποιος κάνοντας μία απλή επίσκεψη στο Mushrooms & More“Στόχος της επιχείρησης είναι οι μακροχρόνιες συνεργασίες και η ανάπτυξη δεσμών εμπιστοσύνης με τους πελάτες  και γι αυτόν τον λόγο τη τελευταία δεκαετία προσθέσαμε στον κατάλογό μας επιπλέον προϊόντα“, μου εξηγεί ο Μάριος όση ώρα εγώ τα επεξεργάζομαι ένα ένα.

Mushrooms&More
Mushrooms&More

“Ο πελάτης που θα έρθει, μπορεί να βρει οποιοδήποτε φρέσκο μανιτάρι υπάρχει καθώς και πολλά υποπροϊόντα όπως χειροποίητα ζυμαρικά με μανιτάρια, σάλτσες, αλλαντικά με τρούφα, όλα τα υποπροϊόντα της τρούφας, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Στο Mushrooms & More θα βρείτε  ό,τι πιο γευστικό υπάρχει στο χώρο του φαγητού από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους Έλληνες παραγωγούς, που τιμούν με το παραπάνω τα τοπικά τους προϊόντα”. 

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Τι θα πρότεινες σε κάποιον που θέλει να γνωρίσει τον χώρο του μανιταριού; ρωτάω τον Μάριο, εντυπωσιασμένη από την μοναδική ποικιλία που έχει στο μαγαζί. “Σε κάποιον ο οποίος τώρα μπαίνει στην διαδικασία να ασχοληθεί με την υγιεινή διατροφή θα έλεγα να ξεκινήσει με κάτι απλό, όπως είναι τα μανιτάρια agaricus, τα πλευρώτους, που είναι πιο εύκολα στο μαγείρεμα αν και το ίντερνετ έχει βοηθήσει πολύ και σε αυτό το κομμάτι, καθώς μπορούμε να βρούμε πολλές συνταγές από πολύ επώνυμους chef, αλλά και ανερχόμενους”.

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Όσο για τους πιο ψαγμένους; Η απάντησή του είναι ο λόγος που επισκέφθηκα το Mushrooms & More.  “Για τον πελάτη ο οποίος είναι πιο ψαγμένος σίγουρα θα τον πήγαινα σε προϊόντα τρούφας. Προσωπικά την δική μου την καρδιά την έχει κλέψει ένας κωδικός που έρχεται από την Χαλκιδική είναι ελιές γεμιστές με μείγμα τυριών σε τρούφα ένας εκπληκτικός κωδικός που δύσκολα  θα τον βρει κανείς σε άλλο μαγαζί της Ελλάδας. Αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτόν τον κωδικό ο οποίος είναι εξαιρετικός. Όσοι τον έχουν πάρει αυτό λένε”, κι εγώ χαμογελάω μιας και του είπα ότι εξαιτίας του συγκεκριμένου κωδικού έμαθα το μαγαζί του!

Η συνεργασία με τον Δημήτρη Τσούκαρη έφερε και την πρώτη σειρά χειροποίητων ζυμαρικών

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Πολλά πράγματα στη ζωή μας έχουν συμβεί επειδή κάναμε τις κατάλληλες συνεργασίες. Ο Μάριος Χαλκιαδάκης και ο Δημήτρης Τσούκαρης, ιδιοκτήτης του φημισμένου ιταλικού εστιατορίου, Da Bruno, ένωσαν τις δυνάμεις τους, κι έκαναν την πρώτη δική τους σειρά χειροποίητων ζυμαρικών με το brand της εταιρίας. “Κάναμε την πρώτη δική μας σειρά ζυμαρικών χειροποίητων με διάφορες γεύσεις μανιταριών, τέσσερις στον αριθμό, καθώς και δύο σάλτσες. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά και με φρέσκα μανιτάρια”. 

Το E-shop του Mushrooms & More φέρνει τα μανιτάρια στο σπίτι σας!

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Αυτό που λέω πάντα, θα το γράψω κι εδώ για μία ακόμη φορά. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Επειδή λοιπόν η τεχνολογία προχωράει κι επειδή πια έχει μπει στην καθημερινή μας ζωή, κι όχι μόνο λόγω του κορωνοϊού αλλά και πριν από αυτό, το e-shop του Mushrooms & More θα σας κάνει να δείτε όλα τα προϊόντα και τις προσιτές τιμές τους. H Άννα Χαλκιαδάκη κι ο αδελφός της, Μάριος, έχουν δημιουργήσει για εσάς το πιο ωραίο e-shop που μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας τα προϊόντα τους! “Μία από τις σκέψεις που έγινε πράξη, ήταν να φτιάξουμε με την αδελφή μου, Άννα, το δικό μας e-shop   στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ό,τι θέλει, ενώ παράλληλα έχουμε τη δυνατότητα με τα δικά μας φορτηγά εντός της Αττικής, μέσα σε δύο μέρες να παραδώσουμε φρέσκα προϊόντα στους πελάτες μας”.

Mushrooms&More
Mushrooms&More

Τα μανιτάρια ζουν γύρω μας, μας τρέφουν, μας ξεδιψούν, μας αποικούν, μας θεραπεύουν. Παγκοσμίως είναι γνωστά πάνω από 5000 είδη μανιταριών. Στην Ελλάδα είναι γνωστά γύρω στα 2200 ενώ θεωρούνται ιδανική τροφή, πέρα από την εξαιρετική γεύση τους και το μοναδικό άρωμα τους έχουν το πλεονέκτημα να είναι απαλλαγμένα από χημικά λιπάσματα, ορμόνες και φυτοφάρμακα. Επιπλέον είναι πλούσια σε πρωτεΐνες έχουν λίγες θερμίδες και είναι φτωχά σε υδατάνθρακες και λίπη.Σε κάθε περίπτωση το μανιτάρι αποτελεί μια εξαιρετική γαστρονομική επιλογή, όπως και η επίσκεψή σου στο Mushrooms&More.

Mushrooms & More

Αγίας Κυριακής 24Α, Παλαιό Φάληρο

E-shop e-mushrooms.gr

FB Mushrooms&More

Instagram @mushrooms_more

Φωτογραφίες: Mushrooms&More

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.