Ο Mr Elawon παράγει το ακριβότερο ελληνικό λάδι του κόσμου με πελάτες εμίρηδες, βασιλικές οικογένειες και επιχειρηματίες

Από φιλόλογος και ιδιοκτήτης της αλυσίδας φροντιστηρίων “Το Σύγχρονο”… ιδρυτής της εταιρίας “E-LA-WON” με 35 βραβεία και διακρίσεις. Ο Γιάννης Καμπούρης έχει μία ιστορία πίσω του που θυμίζει παραμύθι. Εγώ όμως θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στα όνειρα. Δεν κρύβουμε ένα ταλέντο αλλά πολλά. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε θαύματα αρκεί να τα πιστέψουμε. Αυτό έχει συμβεί και με τον Mr Elawon!

Γιάννης Καμπούρης-Μαρκέλλα Σαράιχα

Συστηθήκαμε μέσω κοινού μας φίλου, του Χάρη Πορέτση. Τρία πράγματα ήταν αρκετά ώστε να κλείσω ραντεβού για συνέντευξη την επόμενη κιόλας μέρα. Ο Γιάννης Καμπούρης το 2014 ίδρυσε την εταιρία παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προιόντων με την επωνυμία E-LA-WON. Τα προιόντα της εταιρίας είναι το βραβευμένο ελαιόλαδο, το ποιοτικό μονοποικιλιακό μέλι, η αρρώνια κι άλλες υπερτροφές. Το προιόν E-La-Won Gold είναι το ελαιόλαδο με φύλλα βρώσιμου χρυσού που έχει αναδειχθεί σε καινοτόμο προιόν και το έχουν δοκιμάσει από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον Μαρκ Ζεκερμπεργκ.

“Πώς από φιλόλογος γίνατε επιχειρηματίας και μάλιστα διεθνούς φήμης”, ήταν η πρώτη μου ερώτηση μόλις ξεκινήσαμε την συνέντευξη.

Οι μνήμες είναι άσβεστες από την πατρίδα μου την Ίμβρο. Εκεί μεγαλώσαμε δίπλα στα ελαιοτριβεία, είχαμε δικούς μας ελαιώνες αλλά πέρασαν τα χρόνια και η ανάγκη μας έφερε εδώ να ορθοποδήσουμε στον εκπαιδευτικό τομέα, αφού τελειώσαμε το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο ανοίξαμε 6 δικά μας φροντιστήρια “Το Σύγχρονο”. Επειδή όμως τα βιώματα δεν ξεχνιούνται, είχαμε αγοράσει ελαιώνες στο Ξυλόκαστρο.

Στη διάρκεια της παρουσίασης μας εδώ δεν ασχοληθήκαμε ιδιαιτέρως με την συσκευασία του ελαιόλαδου, το δίναμε σε φίλους ή το μέλι μας. Όταν πέρασε ο καιρός κι έβλεπα τα Ελληνόπουλα να φεύγουν να ταξιδεύουν, όπως και ο γιος μου πήγε στο Λονδίνο, για εργασία, τότε ήρθαν στο μυαλό μου πράγματα που έπρεπε να εδραιώσω γιατί ο κάθε άνθρωπος δεν έχει μόνο ένα ταλέντο ή μόνο έναν σκοπό εργασίας στη ζωή του. Ασχοληθήκαμε λοιπόν με την τυποποίηση του δικού μας ελαιολάδου, το στείλαμε σε διαγωνισμούς,πήραμε παρά πολλά βραβεία, φτάσαμε τα 35, σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ασχοληθήκαμε με το μέλι μας που είναι μονοποικιλιακό και παντρέψαμε τα δύο προϊόντα και κάναμε τα λεγόμενα pesto.

Επειδή το ελαιόλαδό μας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεν είναι ένα ελαιόλαδο της σειράς, απλώς τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα είναι οι φαινολικές ουσίες που περιέχει, έχει δηλαδή υψηλό φαινολικό δείκτη. Φέτος το Καποδιστριακό μας έδωσε 1.330 με όριο το 250 και είμαστε πολύ περήφανοι.

Οι ποικιλίες που έχουμε είναι η Αθηνολιά, η Κορωνέικη, ένα μπουκέτο αρωμάτων που λέγεται Κουτσουρελιά Αμφίσσης και Μεγαρίτικη, έχουμε επίσης ένα βιολογικό ελαιόλαδο και τώρα φτιάχνουμε για τα εστιατόρια μία έκπληξη. Εμείς έχουμε τους δικούς μας ελαιώνες, πηγαίνω εγώ προσωπικά τους επιμελούμαι, ασχολούμαι εκεί μια εβδομάδα, έχουμε εργάτες, το πηγαίνουμε αυθημερόν στο ελαιοτριβείο γίνεται μέσα σε λίγες ώρες καταπράσινη η ελιά, το αποθηκεύουμε σε δεξαμενές αζώτου, το τυποποιούμε σε σκούρα μπουκάλια, έχουμε συσκευασίες τιμ που ξεκινούν από 100 ml για εστιατόριο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πού θα βρει κανείς αυτό το εξαιρετικό ελαιόλαδο;

Το ελαιόλαδό μας το διακινούμε στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, είναι στην Ελλάδα σε επιλεγμένα ντελικατέσεν, σε gourmet εστιατόρια, στη Χαλκιδική, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κοζάνη, στη Μύκονο και στην Σαντορίνη.

Οι συσκευασίες νομίζεις ότι κρύβουν ένα κόσμημα

Γι αυτό το λόγο έχουν γίνει αντικείμενο μεταπτυχιακής μελέτης, στην ΑΣΟΕΕ, οι συσκευασίες της E-LA-WON. Είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό. Ασχολήθηκαν κι άλλοι κλάδοι στον τομέα του ελαιολάδου. Τώρα είμαστε σε ένα προχωρημένο στάδιο με την έρευνα που γίνεται πάνω στο δικό μας ελαιόλαδο αλλά οι ανακοινώσεις θα γίνουν το Μάιο επιμελώς από το Καποδιστριακό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το λάδι με βρώσιμο χρυσό: Το πίνουν από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Μαρκ Ζέκερμπεργκ μέχρι βασιλικές οικογένειες και εμίρηδες 

Ο βρώσιμος χρυσός έχει πολλές χαρακτηριστικές αντιγηραντικές ιδιότητες δηλαδή η Κλεοπάτρα για παράδειγμα το έβαζε ως προσωπίδα. Ανανεώνει τα κύτταρα. Άλλωστε δεν βρίσκεται μόνο στο ελαιόλαδο αλλά και σε κρέμες, σε σαμπάνιες. Για εμάς αποτέλεσε αιχμή του δόρατος ως μάρκετινγκ, το έχουμε επικοινωνήσει σε 4 δισεκατομμυριούχους. Το έχουμε στείλει στον Μπιλ Γκέιτς, στον Ζακερμπεργκ του facebook, το έχουμε στείλει στο Amazon και στο Google. Και φέτος το έχουμε στείλει σε άλλους δύο σελέπριτι. Σε δύο μπασκετμπολίστες και δύο ποδοσφαιριστές για να πάρουμε κι από κει ένα feedback.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το πιο εντυπωσιακό, άμεσο ήταν ένας δισεκατομμυριούχος που όταν ήμασταν στο Ντουμπάι και του το προσφέραμε και μας έστειλε και φωτογραφίες με το χρυσό, ήταν εκείνος που βράβευε παγκοσμίως μία παλαιστίνια δασκάλα μέσω του Πάπα της Ρώμης. Όλα αυτά έρχονται και δένουν και μας δίνουν ένα ιδιαίτερο brand.

Όταν λοιπόν δέχεσαι τέτοια κριτική από ανθρώπους που δεν είναι στο πετσί τους, στον πολιτισμό τους και στην κουλτούρα τους το ελαιόλαδο μας δίνει μία προστιθέμενη αξία. Επίσης είναι το ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο το E-LA-WON Gold το οποίο είναι και στη Ρωσία. Ήρθε ο Ριμπολόβλεφ και το έχει κάνει δώρο σε 11 φίλους του, το διακινεί η Τατιάνα Μπλάτνικ το διακινεί σε διάφορες εκδηλώσεις που κάνει, το έχουμε δώσει σε υψηλούς ιστάμενους κι έχουμε τις καλύτερες κριτικές.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Θα έλεγα με πολύ καμάρι ότι τα προϊόντα μας είναι στη Μέση Ανατολή έχουμε κάνει 3 events όταν ήμουν για μία εβδομάδα στο Αμπου Ντάμπι και Ντουμπάι, όπου το καινοτόμο προϊόν , το ελαιόδαδό μας με βρώσιμο χρυσό το πήραν βασιλικές οικογένειες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μάλιστα το πιο συγκινητικό από όλα ήταν όταν ήταν ο υπεύθυνος στην παρουσίαση ποιότητας του Αμπου Ντάμπι που του έδωσα δώρο, κι έχω γραμμένο το μήνυμά του. Το δοκίμασε με την οικογένειά του σε τοπικά προϊόντα τους και έμειναν εκστασιασμένοι.

Τα μέλια μας είναι μονοποικιλιακά

 

Έχουμε δηλαδή μέλι, θυμάρι εξαιρετικό με αυξημένους γηραιόκοκκους, και όλα είναι από την Πελοπόννησο. Το μέλι καστανιάς μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους γιατί έχει μία πικρή επίγευση, έχει πάρει διπλά αστέρια στα Great Taste έχει πάρει platinum βραβείο κι όπως είναι για το κόκκινο μέλι του ελάτου, το θαυμαστό αυτό μέλι, καθώς επίσης και το ανθέων πορτοκαλιάς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτά βέβαια τα δίνουμε και σαν επιχειρηματικά δώρα σε επιχειρήσεις. Είμαστε σε αρκετές ναυτιλιακές επιχειρήσεις, είμαστε σε ιδιαίτερα σημεία πώλησης και κάνουμε και διάφορες ενέργειες.

Μπορείτε να μας πείτε κάποιες από αυτές;

Ας πουμε συνεργαζόμαστε με την Cocomat που ασχολείται με τα στρώματα. Τι σχέση έχουμε με αυτήν θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος, Επειδή πρεσβεύουμε και οι δύο την ποιότητα σα φιλοσοφία, το ευ ζην κτλ έχουμε κάνει σε διάφορα καταστήματα τόσο στην Αθήνα όσο και στο Παρίσι, στην Κολωνία, διάφορες γευσιγνωσίες κι έτσι παντρεύουμε την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

Πώς προέκυψε η ονομασία Elawon;

Το Elawon είναι συλλαγογραφική απόδοση της ελληνικότατης λέξης “έλαιον” εδώ και 3.500 χρόνια στη γραμμική γραφή Β. Αυτό το επικοινωνούμε όχι μόνο ως λάδι, επικοινωνούμε πολιτισμό, ιστορία.

Επίσης κάναμε το Elawon Olive Oil and Honey School. Πηγαίνουμε σε διάφορα σχολεία ιδιωτικά, πέρσι πήγαμε σε επτά, και μαθαίνουμε στα παιδάκια χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, της γεύσης, τις ποικιλίες. Στο δημόσιο για γίνει υπάρχουν διάφορα κωλύματα. Το κάνουμε αφιλοκερδώς.

Δεν κάνουμε εμείς μόνο το εκπαιδευτικό κομμάτι ως φιλόλογοι ή το τυποποιητικό κομμάτι ως ελαιοπαραγωγοί και μελισσοκόμοι, κάνουμε και πράγματα που πιάνουν και τόπο. Μιλάμε για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Δεν μπορεί ένας να μπει σε μία σχολή και να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό που σπούδασε. Δηλαδή μπαίνει στο φυσικό και δεν βγαίνει ένας κλασικός φυσικός. Μπορεί να κάνει μετεκπαίδευση στην ενέργεια και να δουλέψει στη ρομποτική στο νοσοκομείο. Τους δίνουμε πολλά παραδείγματα κι ένα παράδειγμα είναι όπως είμαστε εμείς. Στη Θεσσαλία καλλιεργούμε αρρώνια που είναι superfood τα οποία τα έχουμε ήδη σπείρει και θα κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Στις 18 Δεκεμβρίου στο Yolenis με την αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου

Κάθε χρόνο η εταιρίας μας κάνει ένα προχριστουγεννιάτικο event που καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε εκείνους που μας βοήθησαν όλη τη χρονιά. Μπορεί να είναι δημοσιογράφοι, μπορεί να είναι προμηθευτές, έμποροι κτλ. Πέρυσι βραβεύσαμε τον Προκόπη Μαγιάτη με την γυναίκα του για την προσφορά τους στο ελαιόλαδο ως καθηγητές του Καποδιστριακού. Στις 18 λοιπόν θα γίνει στο Yolenis “Μαγειρεύοντας με την Ντίνα”. Γνωριστήκαμε σε πολύ ωραία ευκαιρία όντας στην έκθεση της Γαλλίας πέρυσι, που υποστήριξε όλους τους Έλληνες κι εμάς ιδιαιτέρως με 4 Γάλλους σεφ. Πήραν τα προϊόντα μας και τα εκτόξευσαν  στα ύψη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μπορείτε να βρείτε τα εκλεκτά προιόντα στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.olivelawon.com/

1 Comment

  1. ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΗ ΕΜΦΙΑΛΩΣΑ 750 ΛΙΤΡΑ ΤΟ[ΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΣΩ ΣΕ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΣΚΟΛΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ Ο ΕΔΩ ΚΟΣΜΟΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΙΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΣ ΜΕ ΣΥΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΕΑ ΣΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.