Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε στις “31 Most Sustainable Companies in Greece” για το 2022

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε για την Εταιρική Υπευθυνότητά του στις “31 Most Sustainable Companies in Greeceγια το έτος 2022, σε επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου από το QualityNet Foundation.

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε στις “31 Most Sustainable Companies in Greece” για το 2022

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε στις “31 Most Sustainable Companies in Greece” για το 2022
Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε στις “31 Most Sustainable Companies in Greece” για το 2022

Η νέα ολιστική στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου με τίτλο ‘A story of change’ αναπτύσσει πλήθος δράσεων για την αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου, συνεισφέροντας το 5% των ετήσιων καθαρών κερδών του σε κοινωνικές δράσεις.

Οι 5 πυλώνες του προγράμματος αφορούν σε:

  • Τοπικές Κοινωνίες: ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και διαρκής υποστήριξη εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων.

  • Ελληνικότητα: αναβίωση και προώθηση της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.

  • Διαφορετικότητα, ισότητα & ένταξη: ενίσχυση των μειονοτήτων, συνεχής στήριξη και ανάπτυξη των 3.500 εργαζομένων του Ομίλου.

  • Νέες ευκαιρίες: εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών, υποστήριξη επιστημονικών συνεδρίων και ανάδειξη τοπικών ταλέντων στον αθλητισμό και τις τέχνες.

  • Περιβάλλον: μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των 17 ξενοδοχείων του και προστασία της βιοποικιλότητας των 5 προορισμών δραστηριοποίησης του Ομίλου.

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS ξεχώρισε ως ο μοναδικός Ξενοδοχειακός Όμιλος για τις επιδόσεις του. Για τη βράβευση της εταιρείας, οι επιτροπές αξιολόγησης του Qualitynet Foundation έλαβαν υπόψη τον επιχειρηματικό αντίκτυπο του Ομίλου σύμφωνα με την αποτίμηση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης ‘ESG’, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται, τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών και τον τρόπο δημοσιοποίησης και επαλήθευσης των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Στην τελετή βραβεύθηκαν επίσης οι κορυφαίες εταιρείες των σημαντικότερων κλάδων της Ελληνικής Οικονομίας: ALUMIL, BAYER, ELVAR HALCOR, ENEL GREEN POWER, ENERGEAN, EUROBANK, EUROPEAN RELIANCE, GENESIS PHARMA, HELLAS GOLD, HELLENIC PETROLEUM, ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΥΓΕΙΑ, IMERYS, INTERAMERICAN, LAMDA DEVELOPMENT, LIDL HELLAS, MAILLIS METAL SOLUTIONS, ΜΕΓΑ, MOTOR OIL, MSD, MYTILINEOS, NESTLÉ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ, OFET, POLYECO, QUEST GROUP, TITAN, TOYOTA HELLAS, WIND.

«Με προορισμό μας τη Βιώσιμη Φιλοξενία, δεσμευόμαστε για την παροχή υπηρεσιών υψηλής

ποιότητας με ήθος και διαφάνεια σε όλες μας τις λειτουργίες. Βελτιώνουμε σταθερά τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις, επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αναγνωρίσουμε ότι η πρόοδός μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η βιωσιμότητα είναι βασικό κριτήριο για την ανταγωνιστικότητά μας και φιλοδοξούμε να αποτελούμε πρότυπο για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Η διάκριση του Ομίλου προστίθεται σε μία σειρά βραβεύσεων από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως Blue Flag, Green Key, ISO και Travelife Gold Certification. Τέλος, ο Όμιλος δημοσιεύει ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που περιέχει το σύνολο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικών πρακτικών της εταιρείας.

Όμιλος Mitsis Hotels

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Mitsis Hotels πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 45 χρόνια, χαράζοντας τη δική του πορεία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Με 17 ξενοδοχεία στο δυναμικό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του. Ανταποκρινόμενος με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών και στη νοοτροπία των νέων γενεών, ο Όμιλος αξιοποιεί στο έπακρο την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα για να πραγματοποιεί το όραμά του: Να μεταμορφώνει κάθε επισκέπτη σε επίτιμο φιλοξενούμενο.

QualityNet Foundation

Το QualityNet Foundation είναι οργανισμός κοινωνικής δικτύωσης και ανάπτυξης διαλόγου για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Συνεργάζεται με το German Council for Sustainable Development και το WBCSD για την ανάπτυξη εργαλείων και μεθοδολογιών υποστήριξης των οργανισμών για την υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών. Μέσα από το εκπαιδευτικό του έργο συμβάλλει στη διαμόρφωση των Ενεργών Πολιτών του Αύριο. Το Δίκτυο Υπευθύνων Οργανισμών & Ενεργών Πολίτων του QualityNet αποτελείται από 150 θεσμικούς φορείς, 1.280 επιχειρήσεις, 450 οργανισμοί της κοινωνίας πολιτών, 250 οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, 4.500 σχολικές μονάδες και 63.000 ενεργοί πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.