Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης στο travelgirl.gr: “Το YouTube αυτή την περίοδο είναι η απόδραση μου από την πραγματικότητα μέσα από την ίδια την πραγματικότητα”

Τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη τον γνωρίζω προσωπικά κι είναι από τους ανθρώπους που έχει ξεχωρίσει τόσο σε τηλεοπτικές παραγωγές όσο και στη μουσική σκηνή. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό έκανε live σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και σε γνωστά στέκια της Αθήνας με μεγάλη απήχηση. Από την στιγμή που ο κορωνοϊός ¨χτύπησε” και τη χώρα μας, αρκετοί καλλιτέχνες μέσω των social media στέλνουν καθημερινά τα δικά τους μηνύματα για το πώς περνάνε τις ώρες τους στο σπίτι ενώ μοιράζονται τις σκέψεις τους μέσω video. Ο Παναγιώτης από το κανάλι του στο Youtube καθημερινά μας ανεβάζει τη διάθεση μιας και ο τρόπος που “μιλάει” στον καθένα από μας εμπεριέχει αρκετές δόσεις χιούμορ, κάτι το οποίο χρειαζόμαστε.

Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης στο travelgirl.gr: “Το YouTube αυτή την περίοδο είναι η απόδραση μου από την πραγματικότητα μέσα από την ίδια την πραγματικότητα”

Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης στο travelgirl.gr
Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης στο travelgirl.gr

Παναγιώτη μου βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και αρχικά θέλω να μου πεις μερικές από τις σκέψεις σου για όλο αυτό που μας συμβαίνει.

Από σκέψεις άλλο τίποτα. Νομίζω πως όλοι προβληματιζόμαστε, νιώθουμε το φόβο του αγνώστου και του πρωτόγνωρου,και μετά το φόβο προσπαθούμε με υπομονή να το αντιμετωπίσουμε όσο πιο ώριμα μπορεί ο καθένας. Ζούμε σαφέστατα ιστορικές και καθοριστικές στιγμές. Όλες μου οι σκέψεις θέλω να οδηγούν στην αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά.

Υπήρχαν άνθρωποι που δεν πίστεψαν ότι ο κορωνοϊός θα πάρει διαστάσεις πανδημίας. Εσύ πότε συνειδητοποίησες την σοβαρότητα της κατάστασης.

Όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσμα στην Ιταλία , κατάλαβα πως η απειλή είναι πολύ πιο κοντά μας απ’οτι αντιλαμβανόμασταν τόσο καιρό ακούγοντας για έναν ιό που μαστίζει την μακρινή Κίνα.

Είσαι ένας άνθρωπος πολύ αγαπητός. Τόσο με την παρουσίαση σου στην τηλεόραση όσο και στην μουσική σκηνή. Τώρα αυτό το διάστημα σε απολαμβάνουμε μέσα από το κανάλι σου στο youtube. Μίλησε μου γι αυτό και τι μπορεί κάποιος να δει σε αυτό.

Το YouTube αυτή την περίοδο είναι η απόδραση μου από την πραγματικότητα μέσα από την ίδια την πραγματικότητα. Μοιράζομαι σκέψεις, πάντα μέσα από την αισιοδοξία και τη διάθεση να σκάσει λίγο το χειλάκι μας. Ανεβάζω σχεδόν καθημερινά βιντεάκια με τον γενικό τίτλο quarantine with me, και αυτό κάνω στην ουσία. Παρέα στους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι. Μια κατάσταση απόλυτα αμφίδρομη καθώς χωρίς να το ξέρουν, μου κάνουν κι εμένα την καλύτερη παρέα.

Ζεις μόνος σου. Θέλω την συμβουλή σου στους ανθρώπους που #menounspiti αυτό το διάστημα και είναι μόνοι τους. Θέλω να τους στείλεις το δικό σου μήνυμα.

Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για ανάπαυλα από τη φασαρία της ρουτίνας μας, για μια καλή ματιά μέσα μας, για μια ψύχραιμη ματιά στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν στη ζωή μας, τις επιλογές μας, τη δουλειά μας. Σκεφτείτε πότε άλλοτε είχαμε τόσο πολύ χρόνο για τον εαυτό μας; Αν παραμερίσει κανείς τις πρακτικές ανασφάλειες και το φόβο που όλοι περνάμε, αν συνειδητοποιήσουμε πως αυτό αφορά σε όλους μας όλα είναι πιο εύκολα. και η μοναξιά γίνεται εποικοδομητική μοναχικότητα. Και αυτή είναι πολύτιμη.

Πώς είναι το 24ωρο σου; Τι κάνεις για να περάσουν οι ώρες εποικοδομητικά;

Καθημερινά φροντίζω να γυμνάζομαι, να τρώω σωστά, να ενημερώνομαι (με μέτρο αυτό γιατί οδηγεί στον πανικό που δεν τον θέλω) παραδίδω το υλικό μου στους φίλους μου στο YouTube αλλά και στα αλλά κοινωνικά δίκτυα. Αυτή είναι μια «υποχρέωση» που δημιούργησα από το μηδέν γιατί η αδράνεια με βουλιάζει. Επικοινωνώ με οικογένεια και φίλους, και φυσικά ασχολούμαι πιο πολύ από ποτέ και με το σκύλο μου που είναι η καλύτερη παρέα!

Το χιούμορ είναι είδος άμυνας σε όλη αυτήν την κατάσταση που διανύουμε;

Για εμένα είναι το σπουδαιότερο αμυντικό όπλο απέναντι σε κάθε απειλή. Αμύνεται σθεναρά στα δύσκολα και επιτίθεται με αισιοδοξία και αγάπη στον πανικό.

Τρία πράγματα που σου λείπουν αυτήν την περίοδο.

Η δουλειά μου σαφέστατα, και γιατί την αγαπώ και γιατί τα μηδενικά έσοδα δεν αρέσουν σε κανέναν. Η επαφή με τα ανήψια μου και την οικογένεια μου, οι αγκαλιές μας. Η ελευθερία και η ασφάλεια που νιώθαμε εκεί έξω πριν από όλο αυτό. Όλα θα έρθουν ξανά είμαι σίγουρος.

Πιστεύεις ότι ο κορωνοϊός μπορεί να γίνει η αιτία να αλλάξει ο κόσμος κι εμείς μαζί του;

Αν δεν γίνει, θα έχουμε χάσει μια σπουδαία ευκαιρία να γίνουμε πιο ουσιαστικοί. Αν βγούμε εκεί έξω κουβαλώντας ακόμα ένα τεράστιο «εγώ» θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το μάθημα πως όλοι μαζί απειλούμαστε, πρέπει να μεταλλαχθεί σε όλοι μαζί οχυρωνόμαστε. Ενωμένοι και αγαπημένοι.

Τι σε φοβίζει περισσότερο;

Η Ιταλία. Η κατάσταση εκεί που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Θέλω να πιστεύω πως οι χειρισμοί εδώ θα αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη. Η μεγαλύτερη μας μάχη δίνεται στον καναπέ μας. Και η εξάπλωση του ιου περιορίζεται, και η δουλειά όλων εκείνων των ηρώων που φροντίζουν την υγεία μας τον ανεφοδιασμό μας με τρόφιμα και φάρμακα, και την ασφάλεια μας διευκολύνεται.

Η καραντίνα έχει και τα καλά της; Τι κάνεις αυτό το διάστημα που είχες καιρό να κάνεις; Και θέλω να προτείνεις στον κόσμο τρόπους για να περάσουν εκείνοι την ώρα τους δημιουργικά.

Όλα έχουν και τα καλά τους, και σε αυτά θέλω να εστιάζω. Δεν τα καταφερνω πάντα μα πάντα προσπαθώ. Ο καθένας μας ξέρει τι τον ευχαριστεί, τι έχει στερήσει από τον εαυτό του και είναι η στιγμή είτε να το πραγματοποιήσει, είτε να το σχεδιάσει. Εγώ τραγουδάω γιατί αυτό είναι το φυσικό μου εκφραστικό μέσο, μοιράζομαι σκέψεις γιατί αυτή είναι μια δυνατή ανάγκη μου, η επικοινωνία, φροντίζω το σπίτι μου γιατί θέλω να νιώθω όμορφα μέσα σε αυτό, και γυμνάζομαι γιατί οι παραλίες μας περιμένουν (χαχαχα). Η ζωή θα συνεχιστεί. Ένα διάλειμμα είναι αυτό. Φροντίστε η συνέχεια να μας βρει προετοιμασμένους και όχι παραμελημένους από τον ίδιο μας τον εαυτό.

YouTube Panagiotis Ruff https://www.youtube.com/channel/UCtfatNIjfTqfxUYiOybRQXw

YouTube Panagiotis Rafailidis Music https://www.youtube.com/user/panagiotisrafailidis

Instagram @Panagiotis_Ruff 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.