Όπερα και χορός από την ΕΛΣ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 23.20 στην ΕΡΤ2

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αποχαιρετά τη χρονιά που φεύγει και υποδέχεται το 2022 με άριες από όπερες των Πουτσίνι, Μότσαρτ, Μπιζέ, Τζορντάνο, Βέρντι και αποσπάσματα από χορογραφίες πάνω σε έργα Σκαλκώτα και Μπαχ, στο εορταστικό πρόγραμμα που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 στις 23.20. Το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Λυρικής.

Όπερα και χορός από την ΕΛΣ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 23.20 στην ΕΡΤ2

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για τις 20.00 στο Θέατρο Αθηνών (μισή ώρα νωρίτερα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης) είναι οι εξής Μαρίνα Γκαβαρδίνα Σοφία Χατζηδούκα Θανάσης Μυγδανης Ήρα Κωλικη Ζηνοβία Χατζηδούκα Αχιλλέας Τριανταφυλλης Ελπίδα Γαλάνη Λάζαρος Καρακούλας Παναγιώτης Ρουμελιώτης Μαρίνα Γεωργοπούλου Κατερίνα Τσιώνα Ιφιγένεια Γκικα Σπύρος Παπαδάτος Εύα Γιαννοπούλου Σοφία Λεγάκη Ειρήνη Μαδούρη Παρασκευή Θωμά Βασιλική Γκεσου Χρήστος Μέγγουλης Κυριακή Ψαρρά Νίκος Σαββίδης Κέλλυ Στεφάνου Φιλιώ Αρβανιτάκη Δημήτρης Τσιάνος Ελένη Καλεντζη Κατερίνα Ευσταθίου Ελένη Μαγειράκου Γιαννούλα Βακωνάκη Ευθυμία Συντέτου Σταυρούλα Πετρή Άννα Ευσταθίου Δέσποινα Σωτηριάδου Κατερίνα Κραββαριτη Σοφία Καραγκούνη Μάνος Καζαντζής Εύη Μάρκου Κωνσταντίνος Μαζαρος Αυγουστίνα Κουτσούκου Ιωάννης Παπαθανασίου Σταυρούλα Λιναρά Θωμαή Παναγιωταρά Λαμπρινή Κατσαδούρου Παναγιώτα Δημητροπούλου Ευγενία Κατσικογιαννη Κυριακή Ιωαννίδου Δημητρα Σαμπαζιώτου Ζωή Χάρου Ευαγγελία Βουλγαρη Ανδριανη Τσιριβα Σταματία Στυλου Μάνθα Πάνου Βαγγέλης Δεληνικολής Άννα Δηλιαντωνη
Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για τις 20.00 στο Θέατρο Αθηνών (μισή ώρα νωρίτερα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης) είναι οι εξής
Μαρίνα Γκαβαρδίνα
Σοφία Χατζηδούκα
Θανάσης Μυγδανης
Ήρα Κωλικη
Ζηνοβία Χατζηδούκα
Αχιλλέας Τριανταφυλλης
Ελπίδα Γαλάνη
Λάζαρος Καρακούλας
Παναγιώτης Ρουμελιώτης
Μαρίνα Γεωργοπούλου
Κατερίνα Τσιώνα
Ιφιγένεια Γκικα
Σπύρος Παπαδάτος
Εύα Γιαννοπούλου
Σοφία Λεγάκη
Ειρήνη Μαδούρη
Παρασκευή Θωμά
Βασιλική Γκεσου
Χρήστος Μέγγουλης
Κυριακή Ψαρρά
Νίκος Σαββίδης
Κέλλυ Στεφάνου
Φιλιώ Αρβανιτάκη
Δημήτρης Τσιάνος
Ελένη Καλεντζη
Κατερίνα Ευσταθίου
Ελένη Μαγειράκου
Γιαννούλα Βακωνάκη
Ευθυμία Συντέτου
Σταυρούλα Πετρή
Άννα Ευσταθίου
Δέσποινα Σωτηριάδου
Κατερίνα Κραββαριτη
Σοφία Καραγκούνη
Μάνος Καζαντζής
Εύη Μάρκου
Κωνσταντίνος Μαζαρος
Αυγουστίνα Κουτσούκου
Ιωάννης Παπαθανασίου
Σταυρούλα Λιναρά
Θωμαή Παναγιωταρά
Λαμπρινή Κατσαδούρου
Παναγιώτα Δημητροπούλου
Ευγενία Κατσικογιαννη
Κυριακή Ιωαννίδου
Δημητρα Σαμπαζιώτου
Ζωή Χάρου
Ευαγγελία Βουλγαρη
Ανδριανη Τσιριβα
Σταματία Στυλου
Μάνθα Πάνου
Βαγγέλης Δεληνικολής
Άννα Δηλιαντωνη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο εορταστικό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της ΕΡΤ2 για την αλλαγή του χρόνου με μερικές από τις πιο λαμπερές στιγμές της που έλαβαν χώρα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στη Ρωμαϊκή Αγορά και στο Καλλιμάρμαρο. Παρουσιάζει η μοναδική Νάντια Κοντογεώργη.

Για το εορταστικό πρόγραμμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην ΕΡΤ2, η ΕΛΣ επέλεξε δημοφιλείς άριες από διάσημα έργα του ρεπερτορίου της όπερας, όπως η Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι, ο Ντον Τζοβάννι και οι Γάμοι του Φίγκαρο του Β. Α. Μότσαρτ, ο Αντρέα Σενιέ του Ουμπέρτο Τζορντάνο, η Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, αλλά και αποσπάσματα από τις όπερες Τροβατόρε, Αΐντα, Τραβιάτα και Ριγολέττος του Τζουζέππε Βέρντι. Ερμηνεύουν οι κορυφαίοι, με διεθνή αναγνώριση Έλληνες και ξένοι πρωταγωνιστές της όπερας Άννα Νετρέμπκο, Ανίτα Ρατσβελισβίλι, Ερμονέλα Γιάχο, Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Γιουσίφ Εϊβάζοφ. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνουν οι Φιλίπ Ωγκέν, Λουκάς Καρυτινός, Ντάνιελ Σμιθ, Βασίλης Χριστόπουλος.

Από την εορταστική βραδιά της ΕΛΣ στην ΕΡΤ2 δεν θα μπορούσε να λείπει ο χορός: Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ερμηνεύει απόσπασμα από τη χορογραφία των RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα – Γιόζεφ Φρούτσεκ) πάνω στους Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Ζιάβρα, ενώ οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ ερμηνεύουν χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου πάνω στο 5ο Κοντσέρτο για πιάνο του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΛΣ αποτελεί μέρος του προγράμματος του ΚΠΙΣΝ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 αλλά και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα, το Facebook και το YouTube κανάλι του ΚΠΙΣΝ. Περιλαμβάνει ένα θεαματικό σόου πυροτεχνημάτων για τους τηλεθεατές, ενώ από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι εντυπωσιακές χορογραφίες των Σιντριβανιών στο Κανάλι αλλά και το φωτεινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Οικοδέσποινα της ζωντανής αναμετάδοσης θα είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μέγας δωρητής ΕΛΣ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.