Polis Hammam: Το travelgirl.gr σε ξεναγεί στο καλύτερο χαμάμ της Ευρώπης που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας!

Αν σας έλεγε κάποιος ότι το καλύτερο χαμάμ της Ευρώπης βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, θα μπορούσατε να το πιστέψετε; Κι όμως το Polis Hammam, είναι βραβευμένο ως το καλύτερο Hammam της Ευρώπης Polis Hammam από το Luxury travel guide αλλά και από τις κριτικές του κόσμου που το έχει επισκεφθεί στο Trip advisor. Κοντά στο κέντρο της ιστορικής παλιάς πόλης της Αθήνας που οδηγεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, βρίσκεται ένας μοναδικός χώρος εξαγνισμού, φιλοξενίας και καθαρισμού σώματος, ψυχής και πνεύματος. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί θα μυηθείς θέλοντας και μη, στη μοναδική φιλοσοφία ζωής με βάση την καθαριότητα και τον εξαγνισμό που προκαλεί το νερό. Θα απολαύσεις την φροντίδα των εξειδικευμένων θεραπευτών του κέντρου και θα νιώσεις την ευεξία σώματος, ψυχής και πνεύματος. Θα έχεις την ευκαιρία να ξεναγηθείς στο μοναδικό του χώρο, που με απόλυτο σεβασμό στην ενέργεια του ιερού τόπου, δημιουργεί όλες εκείνες τις συνθήκες για την ανάταση της ψυχής και την θεραπεία του σώματος, που για τους οι Αρχαίους Έλληνες γιατρούς είχε απόλυτη θεραπευτικό ρόλο.

Πριν λίγες ημέρες επισκεφθήκαμε με τον αδελφό μου, το νέο Polis Hammam στην καρδιά της Αθήνας όπου όλοι μιλούν για αυτό. Τα social media έχουν πλημμυρίσει με φωτογραφίες από τους χώρους του και ακόμη κι αν δεν σου αρέσει να κάνεις χαμάμ, σου κινεί την περιέργεια να πας να το δοκιμάσεις. Σε ένα μικρό δρομάκι στου Ψυρρή, στην οδό Αυλητών, ξεπροβάλλει ένα μεγάλο κτίριο με γκρίζους τοίχους. Μπαίνεις μέσα και από την πρώτη κιόλας ματιά καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι σε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο φτιαγμένο χώρο που κυριαρχούν το ξύλο, το μάρμαρο και το γυαλί.

Στα αριστερά σου σε περιμένουν οι κοπέλες στη ρεσεψιόν ενώ στο κέντρο ξεπροβάλλει ο υπέροχος θόλος.

“Θέλετε να πιείτε σπιτική λεμονάδα”; μας ρωτάει μία από τις κοπέλες και φυσικά εμείς χωρίς δεύτερη κουβέντα κουνήσαμε καταφατικά το κεφάλι.

Η αγαπημένη μου, Νανά Παλαιτσάκη, διευθύντρια και υπεύθυνη επικοινωνίας και η  Nτιράνια Χατζημανώλη, διευθύντρια του marketing,  μας περίμεναν εκεί για να μας ξεναγήσουν στα άδυτα ενός αυθεντικού παραδοσιακού χαμάμ. “Η εμπειρία της λουτρικής περιποίησης από την Ανατολή εξαγνίζει το σώμα και την ψυχή. Αυτή η αρχαία παράδοση μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε το Polis Hammam, ένα Αυθεντικό Παραδοσιακό Χαμάμ στο κέντρο της Αθήνας (Ψυρρή) και στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά) που σε “ταξιδεύει” στο χτες ενώ είναι προσαρμοσμένο σε όλες τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές. Μία ‘’βουτιά’’ στον εσωτερικό μας κόσμο και τις χαμένες αξίες της ζωής”.

Χαμάμ: Από την Αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή

Το «Χαμάμ» είναι στους περισσότερους γνωστό ως Turkish Bath. Με αφορμή την διάκριση του συγκεκριμένου του Polis Hammam ,ως το καλύτερο στην Ευρώπη στο είδος του και για την χρονιά 2019, ας θυμηθούμε ότι η τελετουργία της λουτροθεραπείας σε συνδυασμό με την μάλαξη έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Θυμίζουμε λοιπόν ότι στους Αρχαίους Ελληνικούς χρόνους τα θεραπευτήρια χρησιμοποιούσαν την ενέργεια του νερού για λόγους θεραπευτικούς ! Οι Έλληνες γιατροί Ιπποκράτης , Πυθαγόρας αλλά και ο Ασκληπιάδης, ( ο οποίος και αναγνωρίζεται ως πατέρας της φυσικής ιατρικής) , υιοθέτησαν την υδροθεραπεία και την μάλαξη τόσο στην πρόληψη , όσο και στην θεραπεία κακώσεων των πολεμιστών πριν και μετά την μάχη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι πρωτόκολλα μαλάξεων εμφανίζονται πολύ συχνά σε τοιχογραφίες ελληνικές αλλά και σε αγγεία στην Αρχαία Ελλάδα όπου και απεικονίζεται η σχέση θεραπευτή και θεραπευόμενου αθλητή . Οι Ρωμαίοι αγάπησαν πάρα πολύ την λουτρική θεραπεία την οποία στην συνέχεια εξέλιξαν και οι Βυζαντινοί για να φτάσουμε στους νεότερους χρόνους να γίνει αγαπημένη καθημερινή συνήθεια των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ..

Το Χαμάμ, αγαπήθηκε πάρα πολύ ως λαϊκός χώρος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων γι’ αυτό και αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί σήμερα , ο καθαρισμός και η περιποίηση υιοθετήθηκε όχι μόνο από τους ευγενείς αλλά και από τους λαϊκούς ανθρώπους , οι οποίοι και αντάλλασαν απόψεις στον συγκεκριμένο χώρο κατά την διάρκεια του λουτρού.  Το Polis hammam λοιπόν και οι υπηρεσίες του αποκαλύπτουν στον επισκέπτη μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής που με αφορμή την καθαριότητα και τον εξαγνισμό που προκαλεί το νερό αλλά και σε συνδυασμό με την φροντίδα των εξειδικευμένων θεραπευτών του κέντρου, οδηγούν σε μια μυσταγωγία που οδηγεί στην ανακούφιση ψυχής και σώματος.

 

Μπήκαμε μέσα στο Hammam κι απολαύσαμε τις υπηρεσίες του

Στο Polis Hammam θα βρείτε τον κλασικό μαρμάρινο ζεστό χώρο με τον εντυπωσιακό τρούλο, τον πολυγωνικό μαρμάρινο πάγκο, τις σκαλιστές γούρνες με τα τρεχούμενα νερά από τις παραδοσιακές βρύσες, όπου γίνεται όλη η ιεροτελεστία της Αυθεντικής Λουτρικής Περιποίησης, σε συνδυασμό με όλα τα παραδοσιακά ενδύματα και υλικά, καθώς και την απαραίτητη χαλάρωση σε ειδικούς χώρους, με τσάι, λουκούμι, γλυκό κουταλιού, φυσικούς χυμούς, ναργιλέ και…. ύπνο.

Τι είναι όμως το χαμάμ για όσους δεν το γνωρίζουν, διότι οι παλιοί σίγουρα το θυμούνται και το αναπολούν…

Το χαμάμ είναι μια διαχρονική αξία καθώς εδώ και πολλούς αιώνες μετά την ίδρυσή του, συνεχίζει να είναι πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου και να αποτελεί πόλο έλξης για όλους όσους επιθυμούν υγεία και ευεξία σε συνδυασμό με ένα ταξίδι αισθήσεων στον χρόνο. Από το παρελθόν, τα χαμάμ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κουλτούρας καθώς ήταν μέρη συναντήσεων, κοινωνικών συναναστροφών, εξαγνισμού του σώματος και της ψυχής, χαλάρωσης και ξεκούρασης αλλά παράλληλα εξυπηρετούσαν και τις πρακτικές ανάγκες καθαριότητες γιατί ελάχιστα σπίτια είχαν τις ανέσεις ενός λουτρού.

Τα λουτρά ήταν τα πρώτα οικοδομήματα που οι Οθωμανοί Τούρκοι κατασκεύαζαν σε μια πόλη καθώς ήταν σημαντικός χώρος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Βέβαια τα χαμάμ δεν ήταν ανακάλυψη των Οθωμανών αφού λουτρά υπήρχαν από την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα και στη συνέχεια από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Vip Χαμάμ για σένα και τους αγαπημένους σου!

Θέλεις να απολαύσεις την υπηρεσία του χαμάμ μόνος σου ή παρέα με τους φίλους σου ή ακόμη και με τον αγαπημένο σου; Το Vip Χαμάμ σου προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια! Εκτός από την παραδοσιακή φιλοξενία, οι υπεύθυνοι φροντίζουν ώστε η παραμονή σας να σας μείνει αξέχαστη προσφέροντάς σας δροσιστικούς χυμούς, γευστικές φρουτοσαλάτες, επιλεγμένα κρασιά και εκλεκτά εδέσματα.

Κεσέ Χαμάμ

Υπάρχει φυσικά το απλό χαμάμ, αλλά και το κεσέ χαμάμ για το οποίο δεν είχα ακούσει ποτέ. “Η υπηρεσία Kesse Hammam περιλαμβάνει την παραμονή σας στον υγρό – ζεστό μαρμάρινο χώρο (χαμάμ) με τα τρεχούμενα νερά, τις παραδοσιακές βρύσες και το μεγάλο μαρμάρινο θερμαινόμενο πάγκο όπου θα ξαπλώσετε να απολαύσετε τη διαδικασία της απολέπισης από το έμπειρο προσωπικό μας για να ανανεωθούν όλα τα κύτταρα σας και να αποκτήσετε μεταξένιο δέρμα. Μια ζεστή, βαθιά και καθαρή απολέπιση σώματος αναζωογονεί το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας αφήνοντας σας με αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης”, μου επισημαίνει η Ντιράνια.

Πασά Χαμάμ

Μετά την παραμονή σας στο χαμάμ, όλο το σώμα σας θα τριφτεί με το ειδικό γάντι (kesse) ώστε να γίνει η απολέπιση και να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα και οι τοξίνες του οργανισμού. Η θεραπεία συνεχίζεται με το ευεργετικό σαπούνισμα – λούσιμο με 100% αγνό σαπούνι ελιάς σε συνδυασμό με το ειδικό παραδοσιακό αφρομασάζ, που θα απογειώσει όλες τις αισθήσεις της απόλαυσης, της ξεκούρασης και της καθαριότητας.

Σουλτάν Χαμάμ

Εδώ θα χαλαρώσεις και θα βιώσεις μία βασιλική περιποίηση! Η παραδοσιακή ιεροτελεστία ξεκινάει με την παραμονή σας στο ζεστό μαρμάρινο χώρο του χαμάμ όπου εξειδικευμένοι θεραπευτές καλύπτουν το σώμα σας με μια φυσική μάσκα αποτοξίνωσης από μαύρο μαροκινό σαπούνι με εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συνεχίζουν με μια βαθιά απολέπιση (πρόσωπο & σώμα) με το ειδικό γάντι Κεσέ ώστε να απομακρυνθούν νεκρά κύτταρα και τοξίνες. Ακολουθεί ένα ευεργετικό απολαυστικό αφρομασάζ με 100% αγνό σαπούνι ελιάς που θα απογειώσει όλες τις αισθήσεις της απόλαυσης, της ξεκούρασης και της καθαριότητας.

Στη συνέχεια τοποθείται ειδική κρέμα – μάσκα για έξτρα ενυδάτωση προσώπου και σώματος και άμεση αναζωογόνηση της επιδερμίδας αφήνοντας μια φυσική φρεσκάδα και λάμψη. To  Σουλτάν Χαμάμ ολοκληρώνεται με χαλαρωτικές κινήσεις σε αυχένα-κεφάλι κατά τη διάρκεια του λουσίματος και την απαραίτητη ξεκούραση στον ειδικό χώρο ρελάξ όπου σας προσφέρουμε ως κέρασμα αρωματικό ανατολίτικο τσάι και λουκούμι.

Deniz Volcan

Το Deniz Volkan είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα απολέπισης (peeling) με θαλάσσια άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα για βαθύ καθαρισμό και στη συνέχεια μάσκα λάσπης από τη Νεκρά Θάλασσα σε όλο το σώμα για ενυδάτωση της επιδερμίδας που γίνεται μέσα στον ατμοσφαιρικό χώρο του χαμάμ από το εξειδικευμένο προσωπικό.Τα συστατικά της λάσπης από τη Νεκρά Θάλασσα που χρησιμοποιείται ως μέρος της θεραπείας, ενισχύουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συνιστάται στην πρόληψη των ραγάδων.

Μασάζ που σε απογειώνει

Σε έναν τέτοιο χώρο δεν θα μπορούσε να λείπει ο χώρος ή καλύτερα οι χώροι όπου γίνεται το μασάζ. Εγώ με τον αδελφό μου επιλέξαμε να κάνουμε ένα χαλαρωτικό καθώς το είχαμε πολύ ανάγκη ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι θεραπευτές εξαιρετικοί στις κινήσεις τους, με τη μουσική υπόκρουση να μας ταξιδεύει, το σώμα μας χαλάρωσε κι αν μας άφηνε κάποιος εκεί το σίγουρο είναι ότι θα μας έπαιρνε ο ύπνος! Την επόμενη φορά που θα το επισκεφθώ θα ήθελα να δοκιμάσω τη ρεφλεξολογία καθώς είναι κάτι το οποίο κάνω εδώ και πολλά χρόνια και με βοηθάει σε πολλά.

Όσο για το τι μασάζ μπορείς να κάνεις εκεί; Τάι, Σιάτσου, κυτταρίτιδας, πλάτης, αυχένα, αθλητικά και χαλαρωτικά.

Αν θέλεις να αγοράσεις προιόντα του Polis Hammam, από σαγιονάρες αντιολισθητικές μέχρι σαπούνια και πετσέτες, θα πας στην είσοδο και θα επιλέξεις ό,τι σου αρέσει σε πολύ προσιτές τιμές.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ακόμη το σκέφτεσαι; Πάρε τηλέφωνο να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου! Το αξίζεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Polis Hammam: https://www.polis-hammam.gr/

  • 210 321 20 20 – Αθήνα
  • 2310 488 216 – Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.