Πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης στα Κουφονήσια

Το Πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης Κουφονησίων, την επιμέλεια του οποίου έχει το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, διανύει ήδη με μεγάλη επιτυχία τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του. Με αυξημένη τη συμμετοχή των μαθητών, με δύο πλέον καθηγητές μουσικής και καινούρια μουσικά όργανα, η μουσική έχει πλέον μπει στην καθημερινότητα των παιδιών των Κουφονησίων προσφέροντάς του τους όχι μονάχα επιπλέον δεξιότητες, αλλά και την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την προσωπικότητα και τα συναισθήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται το κενό που προέκυπτε από την έλλειψη πρόσβασης στην μουσική εκπαίδευση για τα παιδιά των Κουφονησίων, εξαλείφοντας έτσι ένα μέρος των ανισοτήτων που προκύπτουν στις αποκεντρωμένες περιοχές. Αυτό ακριβώς είναι και το ισχυρότερο κίνητρο για τον ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη.

Πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης στα Κουφονήσια

Πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης στα Κουφονήσια
Πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης στα Κουφονήσια

Με την ευγενική υποστήριξη του Qualco Foundation, το οποίο χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, αφήνοντας στους γονείς μία συμβολική μόνο συμμετοχή, αλλά και με την σημαντική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και της Αttica Group, το πρόγραμμα φέτος ολοκλήρωσε με επιτυχία για τα παιδιά και τους γονείς τους μια εκπαιδευτική επίσκεψη πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τα παιδιά τελικά αναχώρησαν από το Κουφονήσι χάριν στην προθυμία της Blue Star Ferries να στείλει πλοίο εκτός δρομολογίου στο Κουφονήσι προκειμένου να μην χαθεί αυτή η πολυαναμενόμενη για τα παιδιά εκδρομή, αφού ο «Σκοπελίτης», το πλοίο που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Κουφονήσι – Νάξος, δεν μπόρεσε να αναχωρήσει εκείνο το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην συνέχεια η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχθηκε τα παιδιά και τους γονείς τους στην συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ την επόμενη ημέρα, μετά από ειδική άδεια της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια, τους υποδέχθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η πολιτιστική εκδρομή ολοκληρώθηκε, με την παρακολούθηση της παράστασης «Πινόκιο» στην εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ακολουθούμενη από ξενάγηση στους χώρους της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΚΠΙΣΝ.

Το Φεστιβάλ, οι μαθητές και οι κάτοικοι του νησιού εκφράζουν για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη τους στο Qualco Foundation για την γενναιόδωρη και πολύτιμη στήριξή τους, καθώς επίσης και στους οργανισμούς που στήριξαν πρακτικά και άμεσα την επίσκεψη των παιδιών στην Αθήνα.

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Πολιτισμού

Με την ευγενική υποστήριξη: Qualco Foundation

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.