Ρέικι: Το travelgirl.gr έκανε την πρώτη συνεδρία με τον καλύτερο θεραπευτή και σου λύνει όλες τις απορίες!

Ρέικι. Πολλοί από σας μπορεί να το έχετε ακουστά, κάποιοι όχι και κάποιοι μπορεί ήδη να κάνετε συνεδρίες. Το σίγουρο είναι ότι όλοι μας θέλουμε να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την ιαπωνική αυτή θεραπευτική μέθοδο. Ο Απόστολος Πανουργιάς ασχολείται με αυτό πάνω από 20 χρόνια. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες και θεωρείται ένας από τους καλύτερους θεραπευτές που έχει αυτήν την στιγμή η Ελλάδα. Τον συνάντησα στη Γλυφάδα και προτού κάνω κι εγώ για πρώτη φορά ρέικι του ζήτησα να μου καταρχήν λίγα λόγια γι  αυτό.

“Πάνω από 20 χρόνια ασχολούμαι με το ρέικι, κι έχω ταξιδέψει Ιαπωνία, Ινδία κτ κι έχω διδαχθεί, κατέληξα ότι η ενεργειακή θεραπεία, στην ουσία ξεκίνησε από την Ελλάδα. Και στην κρυσταλοθεραπεία χρησιμοποιώ κρυστάλλους και πέτρες όχι μόνο της Ανατολικης κουλτούρας αλλά και της ελληνικής. Για παράδειγμα έχω μία πέτρα, γαγάτης, η οποία είναι απολιθωμένο ξύλο εκατομμυρίων ετών, στην όψη και στην υφή είναι σαν κάρβουνο. Αν την κάψεις και την εισπνεύσεις σου εξαφανίζει πονοκέφαλο και ημικρανίες σε λίγα λεπτά”.

Τι είναι το Ρέικι

“Tο Ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας. Για την ακρίβεια «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει « συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος ή μέσω της μετάδοσης μιας λεπτοφυούς / μη-ορατής αλλά συχνά αισθητής αναζωογονητικής ενέργειας υπήρχε σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλη την γνωστή ιστορία και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στην πραγματικότητα, το άγγιγμα για την ανακούφιση του πόνου αποτελεί έμφυτο ένστικτο”.

Το Ρέικι από το χθες… στο σήμερα

Το Ρέικι ξανα-ανακαλύφθηκε για το σύγχρονο άνθρωπο από τον Μικάο Ουσούι το 1922 στο Κίοτο της Ιαπωνίας, όταν ο ίδιος μετά από μια περίοδο 21 ημερών νηστείας, προσευχής και διαλογισμού στο ιερό βουνό Κουράμα έξω από το Κιότο, ανακάλυψε την έμφυτη ικανότητα για αυτοθεραπεία, τη σύνδεση με μια παγκόσμια ζωτική ενέργεια και την ευκολία μετάδοσης της σε άλλους. Ο Ουσούι μύησε χιλιάδες άτομα στην τεχνική του Ρέικι που, όπως δίδασκε ο ίδιος, μπορούσε να θεραπεύσει πάσα ψυχολογική και σωματική νόσο και να οδηγήσει στην ευτυχία. Τον Ουσούι διαδέχτηκε ο Τσουζίρο Χαγιάσι ο οποίος άνοιξε μια διάσημη κλινική στο Τόκιο και κατόπιν η Χαβάγιο Τακάτα που ήταν η πρώτη δασκάλα που έφερε το Ρέικι στη δύση μέσω της Χαβάης όπου ζούσε και δίδασκε μέχρι το 1980. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δάσκαλοι Ρέικι σε ολόκληρο κόσμο και αμέτρητοι άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά τα πολλαπλά οφέλη του.

Αυτό που ήθελα να μάθω είναι πώς γίνεται κάθε φορά η συνεδρία. Ο Απόστολος μου έλυσε όλες τις απορίες!

Μια συνεδρία Ρέικι είναι άκρως χαλαρωτική και αναζωογονητική. Διαρκεί μία ώρα περίπου και γίνεται πάνω από τα ρούχα. Κατά τη διάρκειά της ο πρακτικός του Ρέικι (το άτομο που έχει λάβει Πρώτο, Δεύτερο ή και Τρίτο Βαθμό) ακουμπάει τις παλάμες του σε διάφορα σημεία του σώματος (αν και μπορεί να γίνει και σε μια μικρή απόσταση από το σώμα) και μεταδίδει καθαρή θεραπευτική ενέργεια. Το άτομο που λαμβάνει Ρέικι μπορεί να νιώσει την ενέργεια αυτή σαν θερμότητα ή σαν κύμα, μαγνητισμό, ηλεκτρισμό, κρύο, μυρμήγκιασμα ή ακόμα και σαν βαθιά ηρεμία, χαρά, αγάπη, κλπ. Σταδιακά το Ρέικι καθαρίζει το σώμα, το νου και το πνεύμα, εξισορροπώντας και ενδυναμώνοντας το άτομο με ασφάλεια και γαλήνη. Η χαλάρωση και η αρμονία που προσφέρει είναι ουσιαστικά το πλαίσιο και η βάση για κάθε αλλαγή, ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται

Αυτό το κρίνει ο κάθε δέκτης. Μπορεί να χρειαστεί μία θεραπεία μπορεί κι ένας κύκλος συνεδριών. Για παράδειγμα. Κάποτε πριν χρόνια είχα συναντήσει μία κυρία και μου λέει πολλά χρόνια ταλαιπωρούμαι με βουλιμία και έχω πάει σε διαιτολόγο , ψυχιατρους και κανείς δεν με βοήθησε. Μπορείς να κάνεις κάτι; Εγώ δεν της είπα ότι θα την θεραπεύσω. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ. Και τελικά συναντιόμαστε και της έκανα θεραπεία κι όταν τελείωσε μετά από αρκετές μέρες την ξαναρώτησα αν την επανήλθε η βουλιμία. Καιι μου λέει όλα τα λεφτά του κόσμου να είχα δεν θα μου έφταναν για να στο ξεπληρώσω. Με μία μόνο συνεδρία. Αυτό βέβαια επέδρασε σε ψυχολογικό αίτιο. Προφανώς κάτι της ξεκλείδωσα χωρίς να το γνωρίζει ούτε καν η ίδια. Με την ενέργεια μπορείς και ξεμπλοκαρεις οποιοδήποτε ψυχολογικό πρόβλημα. Όπως και το crystal Healing. Στο εξωτερικό πάνω από 800 κλινικές έχουν το ρέικι ως συμπληρωτική μέθοδο όπως και την κρυσταλοθεραπεία. Το ρέικι μάλιστα προλαμβάνει ασθένειες, σωματικές -ψυχολογικές-που δεν έχουν εκδηλωθεί με συμπτώματα.

Το Ρέικι λειτουργεί ως συμπληρωματική θεραπεία σε νοσοκομεία

Σήμερα το Ρέικι διδάσκεται σε όλες τις πόλεις όλων των χωρών του κόσμου καθώς το στοιχείο της αυτοθεραπείας το καθιστά άκρως δημοφιλές. Ρέικι προσφέρεται σε μεγάλα νοσοκομεία και κλινικές τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και ένας αυξανόμενος αριθμός από ιατρούς και ψυχολόγους το προσθέτουν στην πρακτική τους. Σύγχρονες ιατρικές και επιστημονικές έρευνες ενισχύουν αυτό που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι, ότι δηλαδή το Ρέικι βελτιώνει τη συνολική ευεξία και κατάσταση του ατόμου. Λόγω της απεριόριστης θετικότητας του, πολλοί αντιλαμβάνονται το Ρέικι σαν μια μορφή καθαρής και ουσιαστικής αγάπης. Αγάπης για το εαυτό (κάτι που είναι δύσκολο ή “απαγορευμένο” για τους περισσότερους ανθρώπους), αγάπη για το σώμα (κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τους περισσότερους) και αγάπη για όλους τους ανθρώπους αλλά και για όλα τα πλάσματα. Aποτελεί έναν έμπρακτο τρόπο, μέσω του αγγίγματος και της θεραπευτικής ζωτικής ενέργειας, να εκφράσουν αυτή τη φροντίδα και την αγάπη τόσο στον εαυτό τους όσο και στους αγαπημένους τους.

Ρέικι και στο χώρο σας

“Πολλές φορές επειδή συναναστρεφόμαστε με πολύ κόσμο και δεχόμαστε πολλές ενέργειες, τις μεταφέρουμε στο σπίτι ή στον εργασιακό μας χώρο. Όπως και κάποιοι που δεχόμαστε στους  χώρους μας μπορεί να μας μεταφέρουν την ενέργειά τους. Όπως καθαρίζεται η ενέργεια του ανθρώπου στο σώμα του , μπορεί με ανάλογο τρόπο να καθαριστεί η ενέργεια του χώρου που επιθυμεί κάποιος”, μου λέει χαρακτηριστικά ο Απόστολος

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ

* Το Ρέικι δεν αφορά μόνο τα συμπτώματα μιας κατάστασης αλλά είναι μια ολιστική θεραπεία. Αφορά την ολότητα του ανθρώπου: σώμα, ενέργεια, συναίσθημα, νου, πνεύμα.
* Για να μάθει κανείς Ρέικι πρέπει να παρακολουθήσει ένα αντίστοιχο σεμινάριο ώστε να λάβει τους ενεργειακούς συντονισμούς. Το Ρέικι δεν μαθαίνεται από βιβλία ή από το ίντερνετ.
* Το Ρέικι δεν έχει αυστηρούς κανόνες ή δύσκολες τεχνικές.
* Το Ρέικι απαλύνει και συχνά εξαφανίζει τον πόνο.
* Το Ρέικι έχει τη δική του ευφυΐα και η ενέργεια ρέει μόνη της στο σώμα και πηγαίνει όπου χρειάζεται.
* Το Ρέικι διδάσκεται σε τρία επίπεδα (βαθμούς): ο πρώτος βαθμός είναι ανοιχτός σε όλα τα άτομα, δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση ή ικανότητα και συνήθως γίνεται σε δύο ημέρες. Μια κάθαρση 21 ημερών ακολουθεί τον πρώτο βαθμό και γι’ αυτό συνίσταται καθημερινή εξάσκηση Ρέικι με αυτοθεραπεία για 21 ημέρες.
* Στο Ρέικι χρησιμοποιούνται ειδικά ενεργειακά σύμβολα (στο δεύτερο και τον τρίτο βαθμό) για την ενδυνάμωση της ενέργειας.
* Το Ρέικι είναι προσιτό για όλους.
* Κάθε άτομο μπορεί εύκολα να μάθει Ρέικι και να το εφαρμόσει με θετικά αποτελέσματα στον εαυτό του και σε άλλους.
* Το Ρέικι επιφέρει χαλάρωση, ήπια αποτοξίνωση, ψυχοσωματικό καθαρισμό, αυξημένη ενεργειακή αρμονία, ισορροπία, αίσθηση προστασίας και οδηγεί στην πληρότητα. Το Ρέικι αυξάνει επίσης τη διαίσθηση και μας φέρνει σε επαφή με τη σοφία του σώματος. Παράλληλα, το Ρέικι καθαρίζει το νου και τα αρνητικά συναισθήματα και ενδυναμώνει όλες τις λειτουργίες και τις άμυνες του σώματος και των οργάνων του.
* Το Ρέικι δεν χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, πίστη ή άλλες ικανότητες και γνώσεις (αν και αυτές μπορεί να ενισχύσουν πολλές τη δράση του)
* Στο Ρέικι δεν γίνεται ανταλλαγή ενέργειας, δεν χάνουμε τη δική μας ενέργεια, ούτε παίρνουμε αρνητική ενέργεια ή την ενέργεια του άλλου. Χάρη στους ενεργειακούς συντονισμούς που λαμβάνουμε στους βαθμούς, καθαρή ζωτική ενέργεια ρέει τόσο στο άτομο που δίνει όσο και στο άτομο που λαμβάνει Ρέικι.
* Το Ρέικι δεν είναι θρησκεία ούτε έχει σχέση με αυτήν. Άτομα από όλες τις θρησκείες, τις ιδεολογίες και όλων των φιλοσοφιών εξασκούν Ρείκι και ανακαλύπτουν τις ανώτερες / καλύτερες εκφράσεις του εαυτού τους και τις πιο θετικές πλευρές της ζωής τους.
* Το Ρέικι είναι ανιδιοτελής προσφορά, στήριξη και αγάπη. Παρ’ όλα αυτά συχνά είναι καλό να υπάρχει κάποια ανταλλαγή ενέργειας, όπως κάποιο χρηματικό ποσό για το χρόνο που διαθέτει το άτομο που προσφέρει το Ρέικι. Πρέπει να δώσεις για να λάβεις και να δίνεις όταν λαμβάνεις για τη διατήρηση της ισορροπίας!
* Οι πρακτικοί και οι δάσκαλοι του Ρέικι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να υποσχεθούν θεραπεία ή λύση κάποιου προβλήματος παρά μόνο ολική χαλάρωση. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας το άτομο πρέπει πάντα να απευθύνεται στον κατάλληλο ειδικό, ιατρό ή ψυχολόγο. Οι πρακτικοί και οι δάσκαλοι του Ρέικι δεν παρεμβαίνουν ποτέ στον ιατρικό ή φαρμακευτικό τομέα και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν διαγνώσεις. Το Ρέικι είναι ήπιο και ασφαλές για όλους και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε εναλλακτική και συμβατική μέθοδο και θεραπεία.
* Το Ρέικι δεν έχει παρενέργειες. Δεν χρησιμοποιεί τίποτα, παρά μόνο το απαλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών.
* Το Ρέικι δεν είναι αυθυποβολή, αν και η θετική στάση μπορεί να παίξει θετικό ρόλο.
* Το Ρέικι επιδρά θετικά ακόμα και σε ζώα και σε φυτά!
* Το Ρέικι καλλιεργεί την αρμονική προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, τη θετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη.
Γνωρίζατε πως… Το Ρέικι Συνεχώς Εξελίσσεται!

To travelgirl.gr κάνει την πρώτη συνεδρία και σου μεταφέρει την εμπειρία του

Είναι αλήθεια ότι πάντα ήμουν ανοιχτή σε τέτοιου είδους θεραπείες. Ό,τι εναλλακτικό εγώ είμαι μέσα! Είναι φυσικά και το τι πιστεύεις, κατά πόσο το πιστεύεις και αν έχεις διαβάσει πάνω σε αυτό. Το πρόβλημα που είχα είναι ότι από την στιγμή που “έφυγε¨η μητέρα μου δεν “πένθησα”. Ήταν σαν να αρνήθηκα την πραγματικότητα, και να προχώρησα τη ζωή μου έχοντας στο μυαλό ότι κάποια στιγμή θα την ξαναδώ. Αυτό φυσικά δεν ήταν καλό γιατί είχα αρκετές φορές τις “κλειστές” μου και τα περίεργα ξεσπάσματά μου. Ειχα απομονωθεί κάποιες φορές και παρότι κάνω αυτή τη δουλειά που συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, υπ΄/υπήρχαν μέρες που ήθελα να σπάσω το κινητό μου από τις κλήσεις και τα μηνύματα. Με το που γνώρισα τον Απόστολο και μίλησα μαζί του, η χημεία που αναπτύχθηκε ανάμεσά μας ήταν μοναδική. Αυτό φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο. Πώς όμως να μην ταιριάξει η χημεία με έναν άνθρωπο καθαρό ενεργειακά; Θα ήταν πολύ σπάνιο!

Προτίμησα να έρθει στο σπίτι μου, στο χώρο μου γιατί εκεί νιώθω πολύ άνετα. Έφερε τους κρυστάλλους του και όλη τη θετική του ενέργεια και ξεκινήσαμε την πρώτη συνεδρία. Δεν πέρασαν λίγα λεπτά διαλογισμού, και ήδη από τα μάτια μου έτρεχαν δάκρυα… Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες γιατί κάποια πράγματα θέλεις να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου αλλά θα σας πω συμπερασματικά τι μου ξεκλείδωσε ο Απόστολος. Το συναίσθημα. Από τότε που έφυγε η μητέρα μου, τα συναισθήματά μου ηταν “νεκρά”. Εκείνος κατάφερε να τα ενεργοποιήσει και να με φέρει πιο κοντά στη μαμά μου. Κι αυτό θα του χρωστάω μία ζωή γιατί η αίσθηση που μου άφησε μόλις έφυγε, ήταν γαλήνια. Ότι η μαμά μου δεν έχει φύγει ποτέ από δίπλα μου ουσιαστικά… Είναι ο φύλακας αγγελός μου που με προστατεύει.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

facebook:

Ενεργειακή Θεραπεία-Energy Ηealing II

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6992796932

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.