Σε αυτές τις δύο πόλεις της Ελλάδας έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής! Μάθετε ποιες!

Μπορεί η κρίση να έχει “χτυπήσει” την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όμως-κατά την γνώμη μου πάντα- είναι μία χώρα που ο ήλιος και η θάλασσα σε αποζημιώνει με το παραπάνω. Πριν από δύο χρόνια περίπου λοιπόν σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από ερωτηματολόγια και έχουν αξιολογηθεί από το numbeo.com, την μεγαλύτερη βάση δεδομένων στον κόσμο με στοιχεία για πόλεις και χώρες, οι Έλληνες είναι προνομιούχοι, σε σχέση με άλλους πολίτες που δεν απολαμβάνουν το να ζουν σε μια χώρα με υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Υπάρχουν δύο πόλεις της Ελλάδας που έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πάει το μυαλό σας κάπου; Είναι η Κως και τα Χανιά.Τα στοιχεία που συλλέγονται και αξιοποιούνται για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων σχετίζονται με τους δείκτες της infografic και αφορούν στην ασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη, την αγοραστική δύναμη, τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τη ρύπανση, τα εισοδήματα και τις τιμές ακινήτων.

Έπειτα από τη συλλογή και αξιολόγηση των στοιχείων, όπως προέκυψαν από τη διεξαγωγή ποιοτικής έρευνας, θα μπορούσε κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι αρκετά πιο μίζερη εν συγκρίσει με τη ζωή στην επαρχία και ειδικότερα στις νησιωτικές περιοχές.

Κως-Χανιά κρατούν τα ηνία

Η Κως κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με την κατάταξη των πόλεων, ανάλογα με το βιοτικό επίπεδο και ακολουθούν τα Χανιά στην δέυτερη θέση, ενώ τελευταία είναι η Αθήνα και προτελευταία η Πάτρα. 

 

4 Comments

 1. Όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι εντελώς υποκειμενικά. Οπότε, τέτοιου είδους έρευνες είναι ελλιπείς έως και στερεοτυπικές.
  Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι πολύ καλύτερα σε μεγαλύτερες πόλεις και πολύ χειρότερα σε μικρότερες πόλεις και στα χωριά. Για παράδειγμα, οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που προσφέρουν οι μεγάλες πόλεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο είναι πολύ μεγάλες και δεν μπορούν να συγκριθούν με τις μικρές πόλεις και τα χωριά που δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε το 1/3 από αυτές τις ευκαιρίες και δυνατότητες.
  Αφού είναι τόσο μίζερη η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα, τότε γιατί παγκοσμίως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ζει σε μεγάλα αστικά κέντρα; Θα έπρεπε με αυτό το σκεπτικό να ζουν οι περισσότεροι στην επαρχία και έτσι να μην υπάρχουν καν μεγάλα αστικά κέντρα. Άρα, για να υπάρχουν μεγάλα αστικά κέντρα, σημαίνει ότι κάτι πολύ καλό προσφέρουν στον κόσμο.
  Η ποιότητα στη ζωή ενός ανθρώπου δεν είναι μόνο η ασφάλεια, οι κυκλοφοριακές συνθήκες, η ρύπανση, κτλ. Είναι και τι μπορεί να σου προσφέρει στα παραπάνω που ανέφερα.
  Οπότε, ας αφήσουμε επιτέλους τα στερεότυπα και τα κλισέ περί “ποιοτικής” ζωής στην επαρχία και τα νησιά και “μίζερης” ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ας γίνει επιτέλους και μία έρευνα που θα συμπεριλαμβάνει και τις ευκαιρίες και δυνατότητες που παρέχουν ή δεν παρέχουν οι διάφορες περιοχές.

  1. Αν πάντως ρωτάτε εμένα προσωπικά εγώ προτιμώ τις μεγαλουπολεις. Μιας και ζω στην πρωτευουσα. Οφειλω ομως να εχω και να φιλοξενω ερευνες στο site.

   1. Το σχόλιο μου αφορούσε αποκλειστικά την έρευνα που αναφέρετε και γενικά τέτοιες έρευνες που γίνονται και δεν συμπεριλαμβάνουν αυτά τα οποία ανέφερα. Δεν αφορούσε καθόλου εσάς και τη δουλειά σας.

    1. Προφανώς να ζεις σε αυτές τις δύο πόλεις είναι χάλια
     Έλα το χειμώνα να βρεις δουλειά εσύ που έγραψες το άρθρο και ήρθες μόνο για διακοπουλες το καλοκαίρι και μετά ξανά γράψε άλλο άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.