Συνταγή από Καβάλα: Φαγκρί από τα χέρια της κολλητής μου!

Η παιδική μου φίλη, η Βαλεντίνη Καραμπουρνιώτη είναι εξαιρετική μαγείρισσα. Λόγω του ότι μία από τις οικογενειακές επιχειρήσεις τους, Α. Καραμπουρνιώτης & Σία Ο.Ε «Mediterranean Fish Co,  αφορά στην εισαγωγή και εξαγωγή ψαριών, από μικρή ξέρει να μαγειρεύει τέλεια τα ψάρια. Είναι αυτό που λέμε από την παραγωγή στην κατανάλωση!  Ο πατέρας της, ο κυρ Ανδρέας (αδυναμία μου τρελή χρόνια τώρα), της  πηγαίνει στο σπίτι διάφορα ψάρια κατευθείαν από τα καΐκια τους. Ένα από αυτά ήταν κι ένα φαγκρί. Μόλις μου το είπε στην καθημερινή συνομιλία που έχουμε μέσω viber, της είπα να μου στείλει φωτογραφίες, υλικά και την εκτέλεση της συνταγής για να σας την παρουσιάσω μέσω του travelgirl.gr και της ενότητας foodgram . Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί πώς φτιάχνει εκπληκτικά το φαγκρί!

ΥΛΙΚΑ

  • Φαγγρί περίπου 1 κιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • μπαχάρι
  • ψιλοκομμένος μαιντανός
  • λάδι
  • λεμόνι
  • κρεμμύδια

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεκινάμε την προεργασία του ψαριού, το αλατοπιπερώνουμε, ενώ στην συνέχεια κάνουμε τρυπούλες στην κοιλιά και στο κεφάλι του ενσωματώνοντας το μπαχάρι που προσθέτει έξτρα γεύση και άρωμα. Συνεχίζουμε το πασπάλισμα με λίγο σκόρδο σε σκόνη. Το τυλίγουμε σα γόνδολα από την μία και την άλλη άκρη του με λαδόκολα, στην οποία περιχύνουμε ελάχιστο λάδι και νερό έτσι ώστε να μην κολλήσει από κάτω το ψάρι. Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά αφού στο ενδιάμεσο το βλέπουμε για να μην καεί αλλά να σχηματιστεί μια όμορφη κρούστα.

Πριν το σερβίρισμα

Χτυπάμε δύο λεμόνια και λάδι (λαδολέμονο) και το περιχύνουμε στο ψάρι. Τον μαιντανό τον βάζουμε για έξτρα μυρωδιά αλλά και για χρώμα στο σερβίρισμα, λίγο πριν το λαδολέμονο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Καλή όρεξη!

Φωτό: Βαλεντίνη Καραμπουρνιώτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *