Συνταγή από τον σεφ Γιάννη Σολάκη: Φράουλες με μασκαρπόνε

Ο Γιάννης Σολάκης, είναι από τους Έλληνες βραβευμένους σεφ. Σήμερα μας παρουσιάζει μία ιδιαίτερη συνταγή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου! Φράουλες με μασκαρπόνε.

ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

2 κούπες φράουλες

1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 κούπα νερό

1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους, τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με την ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά, τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΥΛΟ ΜΕΛΙΟΥ

2 κούπες βούτυρο

1 κούπα μέλι

1/2 κούπα γλυκόζη

1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο, το μέλι, τη γλυκόζη, τη ζάχαρη. Κατόπιν βάζουμε το σκεύος με τα υλικά σε μπεν μαρί για 8 λεπτά και ανακατεύουμε σιγά σιγά. Βγάζουμε από το μπεν μαρί, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Μετά στρώνουμε μία ψηλή δόση σε σιλικόνη και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 145 βαθμούς. Μόλις βγει το κόβουμε σε μικρές λωρίδες και κάνουμε σπιράλ Με το ίδιο μίγμα κάνουμε και τους δίσκους.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα βούτυρο λιωμένο κλαριφιε

1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

1 βανίλια φρέσκια

18 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

3-3/4 της κούπας κρέμα γάλακτος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη φρέσκια βανίλια και το μπέικιν παουντερ. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και μετά ρίχνουμε 3 κούπες από τα 3/4 κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάλι λίγο. Μόλις ανακατευτούν καλά τα υλικά, βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για δύο ώρες. Μετά παίρνουμε φόρμες για μικρά ταρτάκια, τις βουτυρώνουμε με ένα πινέλο, ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και τις γεμίζουμε λίγο πάνω από τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα διατηρούμε σε θερμοκρασίες δωματίου.

 

ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

2 κούπες τυρί μασκαρπόνε

1 κούπα κρέμα γάλακτος

1 φρέσκια βανίλια

1/2 κούπα ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι το μίγμα να γίνει σταθερό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βάζω το μπισκότο, τοποθετώ επάνω δύο φύλλα μελιού γεμισμένα με μασκαρπόνε και ρίχνω περιμετρικά την σάλτσα φράουλας!

Διαβάστε κι άλλες συνταγές του Γιάννη Σολάκη: https://www.travelgirl.gr/sintagi-apo-ton-vraveymeno-chef-gianni-solaki-tonos-tartar-me-ginger-vinaigrette/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.