Συνταγή για αφράτο ψωμί με 4 υλικά!

Ποιος θα έλεγε όχι σε σπιτικό ψωμί; Αν νομίζετε ότι θα η παρασκευή του θα είναι πολύωρη κάνετε λάθος καθώς η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει και θα χρησιμοποιήσετε μόνο 4 υλικά. Το αφράτο ψωμί είναι ιδανικό για πρωινό με μαρμελάδα η μέλι, για το σάντουιτς αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας!

ΥΛΙΚΑ:
2 και 1/2 φλ. του τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
200 γρ γιαούρτι αραιωμένο με 100 γρ νερό

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπολ και κάντε στη μέση μία λακουβίτσα. Ρίξτε εκεί το αραιωμένο γιαούρτι και ανακατέψτε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

Ζυμώστε για λίγα λεπτά και χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πλάστε δύο στρογγυλά καρβελάκια και κάντε στο πάνω μέρος τρεις χαρακιές.

Βάλτε σε ένα ταψί λίγη λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.