Συνταγή για γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο!

Τα μανιτάρια είναι από τα ορεκτικά που πάντα παραγγέλνω όταν βγαίνω έξω για φαγητό. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα φτιάξουμε στο σπίτι γεμιστά στο φούρνο με τυρί. Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή.

View this post on Instagram

#Repost @cogourmetcogumelos • • • • • • Não venha dizer que elaborar pratos com cogumelos é difícil! A receita desta sopa de cogumelos vai te desafiar e surpreender a todos que provarem! Vamos nessa? 🖐🏻 Tenha em mãos 🔹2 colheres de sopa de manteiga sem sal 🔹1 xícara de cenouras, descascadas e cortadas em cubos 🔹1 xícara de cebola fatiada 🔹1 xícara de alho-poró fatiado, cortada ao meio e fatiada 🔹¾ xícara de aipo fatiado 🔹3 dentes de alho picados 🔹2 colheres de chá de tomilho fresco 🔹3 bandejas de cogumelo Paris e Portobello #cogourmetcogumelos 🔹6 xícaras de caldo de legumes 🔹1 colher de chá de sal 🔹½ colher de chá de pimenta preta moída 📍E agora começa o desafio 👉🏻Derreta a manteiga em uma panela grande em fogo médio. Adicione cenoura, cebola, alho-poró, aipo e alho. 👉🏻 Cozinhe e mexa até ficar macio, mas não dourar, aproximadamente 10 minutos. Adicione tomilho, cogumelos, caldo de legumes, sal e pimenta. Deixe em fogo alto até ferver e, em seguida, mude para fogo baixo, cubra e cozinhe em fogo baixo por 30 minutos. 👉🏻Retire do fogo, coloque em tigelas e sirva. É levinho, é delicioso! Você também é fera na cozinha! 🙋🏻🙋🏻‍♂️ #cogourmetcogumelos #nacozinha #cogumelosfrescos #facavocemesmo #mushroomsrecipes #receitas #gastronomia

A post shared by 🌈 Mercadinho Natureba ®️ (@mercadinhonatureba) on

Υλικά για γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο

• 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello
• 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1½ κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
• 200 γρ τριμμένο τυρί
• 60 γρ. φρυγανιά

• 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι

Εκτέλεση συνταγής για γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο

1.Σε ένα μπολ βάζετε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
2. Περιχύνετε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 180C, για περίπου 15 λεπτά  ή μέχρι να μαλακώσουν.
3. Στη συνέχεια, γεμίζετε τα μανιτάρια με το μείγμα, προσθέτετε -προαιρετικά- λίγο βούτυρο και τα αφήνετε για λίγο στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
4. Τα σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.