Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό!

Το γλυκόξινο χοιρινό είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Τι θα λέγατε να το φτιάχνατε για τους αγαπημένους σας; Η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα σας ξετρελάνει.

Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό!
Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό!

Υλικά για γλυκόξινο χοιρινό

600 γρ. χοιρινό
Αλεύρι
Ηλιέλαιο
Ξερό κρεμμύδι
Δυο κόκκινες πιπεριές
Λευκό κρασί

Σόγια σος
Κέτσαπ
Ανανά
Χυμό ανανά ή κονσέρβα
Αλάτι
Πιπέρι

Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό!
Συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό!

Εκτέλεση συνταγής για γλυκόξινο χοιρινό

Κόβουμε 600 γρ. χοιρινό μπούτι σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να προετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε λίγο ηλιέλαιο, ένα ξερό κρεμμύδι και δυο κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Σβήνουμε με ένα φλιτζάνι λευκό κρασί και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι σόγιας σος και μισό φλιτζάνι κέτσαπ.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε έξι φέτες φρέσκου ανανά και ένα φλιτζάνι χυμό ανανά ή την ίδια ποσότητα από κονσέρβα. Ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό στη κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με βραστό ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.