Συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα

Kαι σε ποιον δεν αρέσουν τα κεφτεδάκια! Με σάλτσα ή χωρίς το σίγουρο είναι ότι όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους. Εγώ σήμερα σας προτείνω να τα φτιάξετε στο φούρνο με σάλτσα. Θα με θυμηθείτε…

Υλικά για κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα 

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
100 γραμ. κρεμμύδια, λιωμένα στο μίξερ
1 φλυτζάνι γαλέτα
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (μερικές φορές βάζω και γραβιέρα)
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα:

2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
λίγο βασιλικό φρέσκο, κατα προτίμηση ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση συνταγής για κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα

Πλάθετε όλα τα υλικά των κεφτέδων μέσα σ’ένα μεγάλο μπόλ και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθετε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί.
Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και περιχύνετε τους κεφτέδες. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το λάδι και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού. Αλατοπιπερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
Φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα πάνω στους κεφτέδες.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.